Top Afak Quotes

Browse top 4 famous quotes and sayings about Afak by most favorite authors.

Favorite Afak Quotes

1. "Ne zaman bir öykü anlatilsa gece olur. Nerede oturulursa oturulsun, zaman ve mevsim ne olursa olsun, masal anlatmak saçaklardan yildizli bir gökyüzünün ve beyaz bir ayin çikip süzülmesine ve dinleyenlerin kafalarinin üstünde asili durmasina neden olur. Kimi zaman, masalin sonuna dogru oda safakla dolar, kimi zaman arkada bir yildiz parçasi kalir, kimi zaman da firtinali gökyüzünden bir paçavra parçasi. Ve arkada kalan her ne olursa olsun, bu sey çalismak için, ruh-yapiminda kullanmak için bir armagandir."
Author: Clarissa Pinkola Estés
2. "Neredeyse safak vaktiydi, geceyle gunduz arasindaki o tekinsiz esige ramak kala. Hala mumkun avuntu bulmak ruyalarda ama onlari silbastan insa etmek icin artik cok gec."
Author: Elif Shafak
3. "Mishaque was a stouty blend of Irish "shrek" mixed with crazy Jafakain, his front was car dealing."
Author: Saira Viola
4. "Jelasnya, keutamaan al-Quran untuk menitikberatkan perbuatan dan proses mengetahui daripada tempat fizikal ilmu. Proses berfikir dan mengetahui dalam al-Quran dijelaskan oleh beberapa kata kerja seperti 'aqila, faqiha, tafakkara, hasiba, zanna, i'tibara, tadabbara dan hakima yang semuanya mesti bermula daripada data dan fakta persepsi indera. Pemikiran dalam Islam seharusnya berteraskan fakta atau data sama ada tentang alam, tabii, hakikat fizikal dan psikologi manusia dan aliran sejarah. Malahan, dalam pemikiran dan renungan mengenai kewujudan Allah yang ghaib umpamanya, al-Quran menarik perhatian akal manusia supaya berhujah daripada persekitara tabii, sejarah dan kejiwaannya dan pengalamannya, yang bertebaran di sepanjang halamannya."
Author: Wan Mohd Nor Wan Daud

Afak Quotes Pictures

Quotes About Afak
Quotes About Afak
Quotes About Afak

Today's Quote

The key to a good meal is simplicity and the right seasoning."
Author: Buddy Valastro

Famous Authors

Popular Topics