Top Ali Ibn Abi Talib Quotes

Browse top 22 famous quotes and sayings about Ali Ibn Abi Talib by most favorite authors.

Favorite Ali Ibn Abi Talib Quotes

1. "Spoljni svet je i dalje tamo. Šta god da uradiš, budi siguran da ceš ga zateci na njegovom mestu uvek. Da covek prosto ne poveruje, ali tako je."
Author: Alessandro Baricco
2. "Per aspera ad astra...Slutio sam da se za tu relaciju vadi povratna karta. Od samog pocetka nešto mi je bilo sumnjivo. Kad se dogodilo to što se dogodilo i kad sam krenuo na dugo putovanje nazad u svakodnevicu, pokušao sam sebi, kao razumnom coveku, da objasnim da je tako moralo biti, i da sve to sigurno ima i nekih dobrih strana.Samo, još nisam otkrio ni jednu...Nema veze, ne žurim. Svašta se prica po caršiji o znaku horoskopa pod kojim sam roden, ali jednu stvar niko ne može da nam ospori. Strpljenje...Šta mu to ono dode? Osobina ili mana?"
Author: Ðorde Balaševic
3. "Ne prijatelju, ona ti nece priznati da joj fališ, i da ne može bez tebe.Ona ce se samo pretvarati da joj nije stalo, bice potpuno hladna, ali iznutra vrišti."
Author: Ðorde Balaševic
4. "Vedno je potrebno najprej spoštovati custveno ocišcevanje. ce ste custveno zavrti in ne morete vedeti ali pa ne veste, kaj cutite, ali ce ste tako ucinkovito zavrli vaša custva, da ste že brez njih, postajate negativna oseba in ustvarjate tudi fizicno bolno telo. Ce pa so vaša custva cista, tedaj ne postajate custveno negativni in postajate vedno lažji. To odpre vašo intuitivno pot in jasno lahko cutite ljubezen. Privede vaš bližje k brezpogojni ljubezni in postanete neškodljivi. Izboljša torej kakovost vaše frekvence, zato boste jasno in neovirano vodeni, ko bo to postal del vašega sistema."
Author: Gary Zukav
5. "Brez poznavanja svoje duše, reinkarnacije in karme osebnost ne more vedno razumeti pomena ali smisla dogodkov svojega življenja ali razumeti posledic svojega odzivanja nanje."
Author: Gary Zukav
6. "Kaže se, raja se odmetnula, raja je neposlušna i nevaljala. Jeste. Ali treba znati da raja ne diše svojom dušom, nego sluša dah gospodara. To vi dobro znate. Uvijek se gospoda prvo iskvare, a raja samo prihvati. A kad se jednom raja otme i pohasi, idi slobodno pa traži drugu, jer od te nema više ništa."
Author: Ivo Andric
7. "Ponekad se cela ova šarena dnevna stvarnost našeg života zanjiše kao tanka kulisa i mi, za trenutak jedan, sagledamo ono što se nalazi iza nje. Od toga nam se zavrti u glavi, ponese nas laka nesvestica koja brzo prode, ali posle toga cuvamo dugo secanje na taj trenutak, kao saznanje koje nas krepi i daje nam snage da izdržimo ovu stvarnost na koju smo osudeni."
Author: Ivo Andric
8. "Ouch!'' The cry escaped before I could stop it, and on either side of me, Chase and Devon leapt to their feet.''Problem?'' Ali asked mildly, amusement dancing in the corners of her eyes. Given the whole Casey thing, I didn't think she had to call to be in such a good mood, but what did I know?''No problem,'' I said darkly, rubbing my shin ''Somebody just accidentally kicked me under the table.'' I narrowed my eyes at lake, and she helped herself to another T-bone And smothered it in stake sauce. ''Wasn't an accident'' She said cheerfully. ''Lake'' Mitch didn't say any more than his daughters name and she rolled her eyes. ''It's not like I shot her''."
Author: Jennifer Lynn Barnes
9. "Proclamava-se ali o fim do mundo, a salvação penitencial, a visão do sétimo dia, o advento do anjo, a colisão cósmica, a extinção do sol, o espírito da tribo, a seiva da mandrágora, o unguento do tigre, a virtude do signo, a disciplina do vento, o perfume da lua, a reivindicação da treva, o poder do esconjuro, a marca do calcanhar, a crucificação da rosa, a pureza da linfa, o sangue do gato preto, a dormência da sombra, a revolta das marés, a lógica da antropofagia, a castração sem dor, a tatuagem divina, a cegueira voluntária, o pensamento convexo, o côncavo, o plano, o vertical, o inclinado, o concentrado, o disperso, o fugido, a ablação das cordas vocais, a morte da palavra."
Author: José Saramago
10. "Antigamente viajava-se ali por todos os antigos meios de transporte, a pé, a cavalo, de charrete, em palanquim, às costas de homens, de carruagem, etc. Atualmente, barcos a vapor percorrem a grande velocidade o Indo, o Ganges, e uma estrada de ferro, que atravessa a índia em toda a sua extensão ramificando-seem seu trajeto, põe Bombaim a três dias apenas de Calcutá."
Author: Jules Verne
11. "Sacuvaj me od onoga koji istinu ne može reci, a da ne ubode;od onog covjeka s dobrim izražavanjem ali lošim namjeramai od onog koji samopoštovanje stjece pronalazeci pogreške u drugih."
Author: Kahlil Gibran
12. "Come gli manca uno sguardo così. Se non lo conosci vivacchi e non ti manca. Ma se una stronza ti ha posato addosso quelle ali lì, ti ha fatto sentire l'eroe di una sceneggiatura temeraria, rimani tutta la vita un mendicante che va in giro a cercare quelle palpebre che si aprono solo per guardarti e si chiudono per imprigionarti."
Author: Margaret Mazzantini
13. "Sumnja je pocetak raspadanja. Sumnja je izvor svih poraza. Sumnja je kap što truje rijeke i mora. Vjera je napitak svega. Vjera je vrelo svih pobjeda. Vjera je sila, moc, sjeme vjecnog života. Ne bojte se, Hrvati, dok vjerujete u sebe. Tonut cete u izdajstvu, neprijateljstvu, u zloci sile, ali nikada ne možete potonuti."
Author: Marija Jurić Zagorka
14. "Nesreca hoce da progoni mene, ali ja cu progoniti nju. Ustrajno, do posljednjeg daha. Borio sam se s njom da te steknem, utuci cu je da te mogu zadržati." Siniša"
Author: Marija Jurić Zagorka
15. "Covjek nije drvo, i vezanost je njegova nesreca, oduzima mu hrabrost, umanjuje sigurnost. Vežuci se za jedno mjesto, covjek prihvata sve uslove, cak i nepovoljne, i sam sebe plaši neizvjsnošcu koja ga ceka. Promjena mu lici na napuštanje, na gubitak uloženog, neko drugi ce zaposjesti njegov osvojeni prostor, i on ce pocinjati iznova. Ukopavanje je pravi pocetak starenja, jer je covjek mlad sve dok se ne boji da zapocinje. Ostajuci, covjek trpi ili napada. Odlazeci, cuva slobodu, spreman je da promijeni mjesto ili nametne uslove. Kuda i kako da ide? Nemoj da se smiješ, znam da nemamo kud. Ali možemo ponekad, stvarajuci privid slobode. Tobože odlazimo, tobože mijenjamo. I opet se vracamo smireni, utješljivo prevareni."
Author: Meša Selimović
16. "...noc donosi ono sto hoce, i covjek ne moze nista da izmjeni. Moze samo da se osveti, i to je ljudsko, ako moze. Nije uvijek pametno, nije nikad pametno, ali i to biva."
Author: Meša Selimović
17. "U meni umesto srca kuca pun mesec, svetao, ali sav u kraterima."
Author: Miroslav Antić
18. "Konacno, to je pitanje ljubavi, a ljubav je složena od brojnih stvari: naših želja i naše usamljenosti, naših uzvišenih ciljeva i naših mana, naše snage i naše slabosti. Tako je bilo i sa mnom. Islam je ušao u mene. Šutke i potajno, ali - zauvijek."
Author: Muhammad Asad
19. "See ühiskond vajab Wolfgang Priklopili suguseid kurjategijaid, et anda nägu sellele kurjale, mis temas elab, ja see endast ise eraldada. Ta vaja pilte keldrikongidest, selleks et ei peaks nägema paljusid kortereid ja aedu, kus vägivald näitab oma kodanlikku palet. Ta kasutab minusuguseid kõmuliste juhtumite ohvreid selleks, et vabastada end vastututusest igapäevaseste kuritegude paljude nimetute ohvrite ees, keda ei aidata - isegi siis, kui nad abi paluvad."
Author: Natascha Kampusch
20. "Nucila sam da je ponos u poredenju sa srecom zapravo glupost, ali ne bih mogla protiv sebe..."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
21. "Svi pisci su, na jedan ili drugi nacin, ludi. Jer mi ne vjerujemo u stabilnost stvarnosti. Mi znamo da se ona može raspasti kao komad stakla ili šoferšajba na autu. Ali mi takoder znamo da stvarnost može biti ponovo izmišljena, može joj se promijeniti redoslijed, može se izgraditi, ponovo napraviti. Pisanje je, samo po sebi, cin nasilja pocinjenog protiv stvarnosti. Zar ne misliš i ti tako, petit? Mi to uradimo, ostavimo napisano, i iskrademo se neprimjetno..."
Author: Patricia Duncker
22. "»Možete nešto željeti, gospodo Duffy, ali to ne znacida cete to i dobiti. Nešto silno željeti nekada jednostavnonije dovoljno.«"
Author: Rachel Gibson

Ali Ibn Abi Talib Quotes Pictures

Quotes About Ali Ibn Abi Talib
Quotes About Ali Ibn Abi Talib
Quotes About Ali Ibn Abi Talib

Today's Quote

The best day of your life is the one on which you decide your life is your own. No apologies or excuses. No one to lean on, rely on, or blame. The gift is yours - it is an amazing journey - and you alone are responsible for the quality of it. This is the day your life really begins."
Author: Bob Moawad

Famous Authors

Popular Topics