Top Aripi Quotes

Browse top 10 famous quotes and sayings about Aripi by most favorite authors.

Favorite Aripi Quotes

1. "Limbajul e zborul gindului creator asupra oglindirii sale create: duh plutind peste ape sau coborind, sub chipul columbei, asupra celui dispus sa-l primeasca. Cuvintele stau asupra lumii ca un popor de pasari care isi misca ritmic, fara odihna, aripile." (p. 48)"
Author: Andrei Ple?u
2. "Precum prin aer pe-aripi nemi?cate,iau doua turturele-alaturi sborde-acela? dor spre cuibul drag purtate,a?a ?i ei, dintr-al Didonei corveneau prin noaptea ce-o framânta vântul;atât cu ruga-nvinsei vrerea lor."
Author: Dante Alighieri
3. "Tristetea, ca si suferinta, ne revela existenta, deoarece în ele avem în constiinta separatia noastra de lumea obiectiva si nelinistea care da un caracter tragic vietuirii în existenta.Daca ar exista un zeu al tristetii, lui nu i-ar putea creste decât aripi negre si grele, pentru a zbura nu înspre ceruri, ci în infern."
Author: Emil Cioran
4. "Nu exista înaltimi de neatins, ci numai aripi prea scurte."
Author: Giovanni Papini
5. "Noi, oamenii, putem sa ratacim dupa bunul plac pe tarâmurile întâmplarii, ca niste seminte purtate de aripile vântului de primavara. În acelasi timp însa, putem sustine ca nimic nu e întâmplator."
Author: Haruki Murakami
6. "?edea singur, ca un înger zvârlit din cer cu aripile cosite, izgonit din iad cu coarnele desprinse ?i ghearele retezate, nemaiîndraznind sa masoare nici adâncul cerului,nici al pamântului, care deopotriva îl surghiunisera; singur, nici înger, nici demon, între oamenii care nu-i erau fra?i ?i pe care-i ura fara putere, neputând sa-i iubeasca."
Author: Ionel Teodoreanu
7. "Ma transport în cer, pun aripi umerilor mei ?i parasesc pamântul, pentru ca sa ma dau cu totul umbrelor divine — visuri care ma poarta din lume-n lume ?i ma izbesc din gândire în gândire. Mor pentru pamânt, ca sa traiesc în cer."
Author: Mihai Eminescu
8. "Intimitatea mea cu celalalt corp al meu este permanenta, când dorm stiu si în vis ca e lânga mine, dar în orele de dragoste fizica ea devine totala. Atunci nu mai disting privirea de atingere, tandretea de violenta, fericirea de suferinta. Numai pe ea o vreau pentru ca numai pe ea o cunosc. Ii privesc, între coapse, «fluturele cu aripi lipite somnoros» si stiu ca e, cu adevarat, cel mai frumos lucru pe care l-as putea vedea si atinge vreodata. Ajungi cu adevarat la maturitate sexuala doar atunci când începi sa traiesti un ciudat solipsism în doi care te face sa spui: «în tot universul nu exista decât doua fiinte care fac cu adevarat dragoste: eu si iubita mea.»"
Author: Mircea Cărtărescu
9. "Oamenii sunt pasari nemaiîntâlnite,cu aripi crescute înlauntru,care bat plutind, planând,într-un aer mai curat - care e gândul!"
Author: Nichita Stănescu
10. "Cum stii ca ai intalnit un inger? Simplu: iti cresc aripi si tie. I se mai zice iubire."
Author: Teodor Burnar

Aripi Quotes Pictures

Quotes About Aripi
Quotes About Aripi
Quotes About Aripi

Today's Quote

We remember the good times and the bad ones, forgetting that most times are neither good nor bad. They just are."
Author: Brandon Sanderson

Famous Authors

Popular Topics