Top Blago Quotes

Browse top 11 famous quotes and sayings about Blago by most favorite authors.

Favorite Blago Quotes

1. "Tugovati znaci vidjeti samo ono što vam je oduzeto. Slavljenje života znaci prepoznati sve cime smo blagoslovljeni i osjecati zahvalnost."
Author: Ajahn Brahm
2. "Neka pironska ravnodušnost, ublažena postojanom blagošcu i dobrotom te povremenim proplamsajima snažne tjelesne srasti, bila je njegovo normalno stanje, koje su mu bile odredile njegova urodena i navikom stecena narav."
Author: Aldous Huxley
3. "Ne treba da prodam dušu da bih ostvarila srecu. Unutar mene posedujem blago koje može da me održi u životu cak iako sva spoljašnja zadovoljstva nestanu, ili budu ponudena po ceni koju ja ne želim da platim."
Author: Charlotte Brontë
4. "Ali na povratku kuci desilo se nešto cudesno, sigurno se secaš erupcije vulkana na Islandu?Secam se, kaže Fvonk, strašne su sile bile ne delu.Bogami jesu, kaže Jens, zastrašujuce sile, ali obo što je bilo tako blagosloveno oko te erupcije bilo je što se pepeo rasprišio po atmosferi tako da avioni nisu mogli leteti, i to je bilo kao poruceno, osetio sam, da, znaš li šta sam osetio, Fvonk, osetio sam da su mi molitve uslišene, da ima necega tamo gore, neke sile, ne znam, ovoga ili onoga, što me je videlo i razumelo, tako je lepo biti viden, i tako je fantasticno kada se stvori prostor u kome se niko inace ne bi našao. Trebalo bi da covek bude na nekom drugom mestu, ali biva sprecen i onda se stvara poseban prostor, koji u suštini ne postoji, razumeš li, i u tom prostoru covek je potpuno slobodan, potpuno i savršeno slobodan.Razumem, kaže Fvonk."
Author: Erlend Loe
5. "Veoma je cudan i besmislen covjek koji, kada vidi svoje nedostatke, ne ucini istigfar, koji sa SubhanAllah ne obznani savršena djela svojega Gospodara, koji naspram Njegove velicine ne kaže Allahu ekber i ne ode na rukju da mu se predano pomoli i koji mu na Njegove blagodati ne zahvaljuje sa Elhamdullilah."
Author: Esra Nuray Sezer
6. "Ono što za jednog coveka predstavlja blago i mudrost, drugom uvek zvuci kao ludost."
Author: Hermann Hesse
7. "Smrtna opasnost ne dotice se njezine duše. Ne vidi i ne cuje grmecu rastucu bujicu i jace se privija uz njega. On je miran, dok oko njega dozivaju, zapomažu. (...) U njegovu dušu ulazi spokojnost, draga, kao da ga miluje. Stoji na pecini i osjeca kao da je svijetu oteo, ugrabio njezino tijelo. Drži ga u narucju... i ne da ga više nikome. Casovi teku nijemo kao da su citav život. Sve što je bilo prije toga, nestaje u njegovu sjecanju. Ima samo jednu životnu spoznaju: da na grudima drži nju... Nicim ne mjeri vrijeme, sam je sa svojim srcem i s njom. Osjeca se na pragu prelaza u drugi svijet. (...) Pogleda dolje. Voda opada, a on još uvijek drži svoje blago... Zar ga opet mora ljudima vratiti?"
Author: Marija Jurić Zagorka
8. "Ne postupaj kao rasipnik koji baca u vjetar blago jer ga ima previše, a kad je sve razasuto, tek onda spoznaje da nije posjedovao obicno blago, nego velike dragocjenosti."
Author: Marija Jurić Zagorka
9. "Mahmutova žena je blagoslov božji, ali ne znam da li bih bio zadovoljan da je Tijana kao ona. Možda bi mi smetalo kad bi bila tako jednostavna. Možda je Tijanina osjetljivost znak i bolest punije misli i življeg osjecanja. Bol i misao oduzimaju nam bezbrižan smijeh."
Author: Meša Selimović
10. "Ne želim da posjedujem, ne želim da upravljam. Želim samo neko blago lice, malo povjerenja, koju utješnu rijec, toplu ruku, ispruženu da me prihvati kad posrnem. Da ne dozvoli da padnem."
Author: Meša Selimović
11. "Blagodat kiše zaljeva ono što je potrebno da zaljeva i spušta se kada On hoce, a ne kada mi to hocemo."
Author: Sulejman Bugari

Blago Quotes Pictures

Quotes About Blago
Quotes About Blago
Quotes About Blago

Today's Quote

A man's confidence only pays when everything else just stays away in his life."
Author: Anuj Somany

Famous Authors

Popular Topics