Top Brao Quotes

Browse top 5 famous quotes and sayings about Brao by most favorite authors.

Favorite Brao Quotes

1. "U meduvremenu Klemmer ismijava ženino tijelo zgrceno na podu. Ruga se da joj je s obzirom na godine vec pet do dvanaest! Erika ga zaklinje neka se sjeti svega lijepoga i ružnog što su prošli na nastavi. Pita ga molecivim glasom: Zar ti nije drago sjetiti se razlika medu sonatama? On se ruga muškarcima koji dopuštaju da im žene stalno prigovaraju. On nije jedan od njih, a ona je jednostavno pretjerala. I uopce, cudna je osoba. Gdje su joj sada bicevi i okovi? Klemmer joj ostavlja mogucnost izbora: ja ili ti. On je vec odabrao: sebe. Ali u mojoj mržnji ti se ponovo radaš, tješi je iznoseci naglas svoj stav. Zlostavljajuci je i dalje, udarajuci je po glavi, baca joj mamac: Da vec nisi žrtva, ne bi mogla postati žrtva! Obasipajuci je udarcima, pita je gdje joj je sada njeno divno pismo. Odgovor je suvišan."
Author: Elfriede Jelinek
2. "When the Domaine Musical started up, I wasn't part of it. They were the major players in contemporary music at that time, braodcasting old and new composers' work. And I wasn't one of them."
Author: Luc Ferrari
3. "...A onda sam se sapleo o to „pobeci". Kad odeš, bežiš; kad bežiš, smatraš sebe slabijim. Kad se smatraš slabijim, ili uzmeš da ojacaš ili ce tvoj život uvek biti nekakvo bežanje. I onda mi sine: sve je do ugla kamere. Ako si pesimista, uvek ceš da nadeš nekog tužnog violinistu što svira rekvijem boljem sutra i demaskira ga u „malo sutra". Uvek ceš da nadeš ubedljiv dokaz da smo propali i da ništa ne vredi ni trud, ni talenat, ni vera u svoju zemlju. Ali, sa druge strane, ako gurneš ruku u gace i napipaš ono ispod falusa, naci ceš ne samo žargonski sinonim za hrabrost, nego i sidro koje ce te zadržati ovde. Lakim pogledom oko sebe, videceš ljude koji su uspešni i vredni svojoj zemlji, a nisu lopine. Samo ako si voljan da tako usmeriš kameru. Sve se bira. Ja sam tada odabrao tako, i nikad više nisam razmišljao da odem. (...) I dalje mi je žao prosjaka s violinom, ali sam uveren da takav postoji i u Americi."
Author: Marko Šelić
4. "Dok sam petljao oko rekvizita, primijetila je da se nisam usudio pogledati ni u koga. Pomislila je da ne želim gledati u ljude kako ne bih vidio nekog prijatelja ili bivšeg studenta, što bi moglo uzburkati moje emocije.Prije nego sam zapoceo, razabrao se žamor medu slušateljima. Oni koji su došli samo da bi vidjeli kako izgleda netko tko umire od raka gušterace vjerojatno su se pitali je li ovo moja prava kosa (da, tijekom kemoterapije nisam izgubio kosu) i hoce li oni osjetiti koliko sam blizu smrti dok budem govorio (moj odgovor: samo gledajte!«)."
Author: Randy Pausch
5. "Kad sam imao petnaest godina, radio sam u vocnjaku i brao jagode. Vecina drugih radnika bili su nadnicari. S nama su radili i neki nastavnici, zaradujuci tako dodatni novac za ljeto. Spomenuo sam to ocu i rekao kako mi se cini da je taj posao ispod njihove razine. (Izgleda da sam mislio i da je ispod moje.) Dobio sam jezikovu juhu kakvu cu pamtiti. Otac je vjerovao da fizicki rad ne može biti ispod necije razine. Rekao je da bi više volio da postanem najbolji kopac kanala na svijetu nego da se lijeno provlacim kao samozadovoljni elitist iza kakvog uredskog stola.Vratio sam se u vocnjak, što ne znaci da mi se posao sad više svidao. U svakom slucaju, zapamtio sam oceve rijeci. Promijenio sam stav i marljivije prionuo na posao."
Author: Randy Pausch

Brao Quotes Pictures

Quotes About Brao
Quotes About Brao
Quotes About Brao

Today's Quote

If I have got a swing, I have got a shot."
Author: Bubba Watson

Famous Authors

Popular Topics