Top Culori Quotes

Browse top 5 famous quotes and sayings about Culori by most favorite authors.

Favorite Culori Quotes

1. "Nu simtim în melancolie cum sufletul ni se deschide sub chemari vagi? Si nu sunt aceste chemari presimtiri de placute nelinisti, si nu este dulce aroma plecata din destramarea noastra? Caci sufletul ni se deschide într-o voluptuoasa destramare, într-un indefinit mângâietor, într-o aspiratie spre vag, fara ca sa ne doara, cât de putin, aceasta destramare. Nu simtim, dimpotriva, delicii virginale, suavitati intime, extaz într-o lume de culori ireale, ca-ntr-o gradina cu flori care îsi întind petalele în nesfârsit? Si nu ne încânta, în farmecul de destramare placuta a melancoliei, singuratati sonore ce cresc din nesfârsit, evolueaza în tot, se izbesc de lucruri si revin apoi, în manunchiuri sonore, într-un reflux insensibil spre nesfârsirea din care au plecat, spre tacerea din care a purces fiinta? Singuratatile au atâtea glasuri pentru cei care au prea multe de spus pentru a mai putea vorbi!"
Author: Emil Cioran
2. "Urmându-ti asadar sfatul, m-am straduitsa-l pun în aplicare. Contemplând lumina, culorile, copacii, pasarile, animalele. Simteam cum aerul îmi patrunde în nari facându-ma sa respir. Vocile de pe culoar veneau spre mine ca din bolta unei catedrale. Iar eu eram viu. Frematam de o bucurie necuprinsa si pura. Aceea de a exista. O bucurie care ma fermeca."
Author: Éric Emmanuel Schmitt
3. "Spaima profunda si suspicioasa de scufundare într-un pesimism incurabil este cea care constrânge întregi secole sa se tina cu dintii de o interpretare religioasa a existentei: acea spaima a instinctului care îsi închipuie ca s-ar putea ajunge prea devreme în posesia adevarului, mai înainte ca omul sa fi devenit îndeajuns de puternic, îndeajuns de dur, îndeajuns de artist... Considerata din acest punct de vedere, pietatea, "viata întru Dumnezeu" ar aparea ca fiind cel din urma si cel mai rafinat produs al spaimei de adevar, ca o divinizare si o betie artistica în fata celei mai consecvente falsificari posibile, ca o vrere de rasturnare a adevarului, o vrere spre neadevar cu orice pret. Poate ca nici n-a existat pâna acum vreun mijloc mai eficace pentru înfrumusetarea omului ca pietatea însasi: prin pietate omul se poate transfigura într-o asemenea masura în arta si superficie, în joc de culori, în bunatate, încât privelistea pe care o ofera sa nu mai provoace suferinta."
Author: Friedrich Nietzsche
4. "Tot a?a cum galbenul este intotdeauna asociat cu lumina, se poate spune ?i ca albastrul aduce cu el ?i un principiu al întunericului. Aceasta culoare are un efect special ?i aproape indescriptibil asupra ochiului. Pe scara culorilor este una puternica, însa de partea negativa, ?i la maximum de puritate este, cum s-ar zice, o nega?ie stimulatoare. Aspectul sau este deci un fel de contradic?ie între excita?ie ?i calm."
Author: Johann Wolfgang Von Goethe
5. "Soarta e o pictorita care incearca - mereu cand vrea - culorile sperantei."
Author: Teodor Burnar

Culori Quotes Pictures

Quotes About Culori
Quotes About Culori
Quotes About Culori

Today's Quote

... but to remain historically accurate, I would have had to leave out an important question that I felt needed to be addressed, which is, 'What if Jesus had known kung fu?"
Author: Christopher Moore

Famous Authors

Popular Topics