Top Cuvant Quotes

Browse top 8 famous quotes and sayings about Cuvant by most favorite authors.

Favorite Cuvant Quotes

1. "Scriitorul trebuie sa fie un martor incoruptibil al timpului sau, cu curajul de a spune adevarul si de a se ridica impotriva autoritatii oficiale care, orbita de interesele proprii, pierde din vedere sacralitatea fiintei umane. El trebuie sa se pregateasca pentru a-si asuma ceea ce etimologia cuvantului "martor" ii arata: martiriul. Anevoios este drumul care il asteapta: cei puternici il vor califica drept comunist pentru ca pretinde dreptate pentru cei sarmani si infometati; comunistii il vor eticheta drept reactionar pentru ca reclama libertate si respect pentru persoana. In aceasta teribila dualitate va trai sfasiat si indurerat, dar va trebui sa se apere cu unghiile si cu dintii."
Author: Ernesto Sabato
2. "...pe atunci traiam fara grija, faceam ce voiam, infloream, intr-un cuvant. Pe atunci nu-mi trecea prin cap ca omul nu e o planta si ca nu poate inflori multa vreme."
Author: Ivan Turgenev
3. "Normal.Un cuvant atat de simplu,banal.Ciudat cum stralucea acum,ca un inel de alama pe un carusel, sclipind de promisiuni,atat de aproape,dar cu neputinta de atins."
Author: Kelley Armstrong
4. "Trebuie sa reintarim in gandirea noastra si in a ceea a bisericilor noastre crestine ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si ca Dumnezeu are autoritate absoluta asupra vietilor noastre. Trebuie sa ascultam ceea ce ne spune El cu privire la principiile de traire in fiecare domeniu al vietii, indiferent de care este parerea altora. Argumentele bazate pe oameni, indreptate inspre opinii, se strecoara in biserica pe multe cai."
Author: Ken Ham
5. "[...]istoria, acest fluviu care inainta spre necunoscut, si al carui capat viu simtisem atatia ani ca eram eu, aveau s-o faca altii, mie imi ramanea doar acest teritoriu de cucerit si singurul cu care puteam s-o influentez: cuvantul scris. Nu era mult, dar nici putin."
Author: Marin Preda
6. "- De ce razi?- Fiindca sunt proasta si fiindca innebunesc dupa fiecare cuvant al tau! Boala pe care o dai tu nu se vindeca niciodata. Si febra ta tine tot timpul. Vrei sa mai stii si altceva? M-ai aruncat in drum si te-ai intors dupa doi ani, si sunt innebunita dupa tine. Si daca ai sa ma arunci si ai sa te intorci dupa o suta de ani, tot am sa te urmez. Mor dupa tine si te urasc, si astept sa-mi faci ceva rau. (Parca era beata. Isi duse mana la frunte, razand.) O, nu! Sa nu te iei dupa mine. Nu vreau sa sufar din nou! Lasa-ma sa ma intremez!"
Author: Radu Tudoran
7. "Nu cunosteam cantecul, nu-l auzisem niciodata inainte si nu-l voi mai auzi niciodata. Imi amintesc doar ca era vorba de niste lamai sau portocali, nu mai stiu precis, si pentru mine asta-i un succes, c-am retinut ca era vorba de lamai, sau de portocali, caci din alte cantece pe care le-auzisem in viata mea, si-am auzit destule, caci este fizic imposibil s-ar zice, sa traiesti, chiar si asa cum traiam eu, fara sa auzi cantecele, exceptandu-i pe surzi, nu retinusem absolut nimic, niciun cuvant, nicio nota, sau atat de putine cuvinte, atat de putine note ca, ca ce, ca nimic, fraza asta a durat destul."
Author: Samuel Beckett
8. "E usor sa spui "Te iubesc", si mult mai greu sa te tii de cuvant. Decat s-o zici, si pe urma sa dovedesti contrariul, mai bine iti tii gura. Dragostea nu se declara, dragostea se probeaza."
Author: Teodor Burnar

Cuvant Quotes Pictures

Quotes About Cuvant
Quotes About Cuvant
Quotes About Cuvant

Today's Quote

As corny as it may sound, my true goal was to crack the Americana market."
Author: Arthur Godfrey

Famous Authors

Popular Topics