Top Denna Quotes

Browse top 13 famous quotes and sayings about Denna by most favorite authors.

Favorite Denna Quotes

1. "Metaforen är ett av tankens väsentligaste verktyg. Den belyser vad som annars skulle ligga helt i mörker. Men denna belysning blir ibland så klar att den bländar istället för avslöjar."
Author: Alasdair Gray
2. "A szor a noi lét egyik legelso és legnagyobb gondja. Hívatlanul jelenik meg, úgyhogy döntést kell hozni róla – ami magunknak és a külvilágnak is azt jelzi, kik vagyunk. Mivel a kamaszkorral kezdodik a bonyolult, élethosszig tartó töprengés, hogy mit is csináljunk vele, a szor a nyitánya az évtizedekig tartó néma sikoltozásnak: „KI VAGYOK ÉN?", miközben az üres kosarat markolászva állunk a drogériában egy sor különféle termék elott. Valamint a szorre fordítjuk a legtöbb pénzt és figyelmet. A „rossz" helyen felbukkanó szorre: a lábakon, a hónaljban, az ajkak fölött, az állon, a karon, a mellbimbón, az arcon és a medencetájék különbözo pontjain. E szor ellen életünk végéig tartó irtó hadjáratot indítunk. Ez jelzi a mindennapok árapályait – ehhez igazítjuk a teendoket. Olykor egy egész noi életet."
Author: Caitlin Moran
3. "Det finns en sak som förvånar mig mer än den dumhet med vilken de flesta människor framlever sina liv: det är den intelligens som finns i denna dumhet."
Author: Fernando Pessoa
4. "Az a hamutömeg, ami a szíve volt, s amely a mindennapos valóság legkeményebb csapásait is állta, a sajdító emlékezés elso fuvallatára összeomlott. A szomorúság kényszere mindinkább szenvedélyévé vált, ahogy lassan orölték az évek. A magány emberivé tette."
Author: Gabriel Garcí­a Márquez
5. "Mérhetetlen tudása és titokzatossága ellenére, romlandó teste, földi mivolta a mindennapi élet apró-csepro bajaihoz láncolta."
Author: Gabriel Garcí­a Márquez
6. "Soha nem érezzük úgy, hogy itt a megfelelo pillanat; mindig úgy gondoljuk, hogy ami az ínyünkre van vagy felvidít, amitol megkönnyebbülünk, vagy ami segít rajtunk és elorevisz a mindennapokban, egy kicsit tovább is tarthatott volna: még egy évig, még néhány hónapig, még néhány hétig vagy még néhány óráig; mindig túl korainak érezzük, ha valakinek vagy valaminek vége, sosem tartjuk megfelelonek a pillanatot […]"
Author: Javier Marías
7. "Ezt nézd meg! - sziszegte, és kinyitotta a száját, hogy a halálra vált fogoly láthassa a fogait. Vagyis, ami megmaradt belolük. - Látod? Látod? Ahol kitörték a felso fogakat, ott meghagyták az alsókat, ahol pedig kihúzták oket alulról, meghagyták oket felül, körben egészen végig. Látod? Egy apró vésovel csinálták. Mindennap egy kicsit. Hónapokig tartott. Kituno munkát végeztek, ugye? Micsoda irónia! Meghagyták a fogaim felét, de egyiket sem tudom használni. És ez még csak a kezdet volt. Ülve kell vizelnem, mint egy nonek, tudod. Harmincöt éves vagyok, és csak segítséggel tudok felkelni az ágyból. Minden nap pokol a számomra. Minden egyes nap. Ezek után el tudod képzelni, hogy bármi olyat tudsz nekem mondani, amitol megijedek?"~ Glokta inkvizítor"
Author: Joe Abercrombie
8. "Az Enchiridion alaphangja már olyan, amilyen a továbbiakban Erasmus életmuvének az alaphangja mindig marad: az az ember szól így, aki nem bírja elviselni, hogy a világban a látszat annyira más, mint a lényeg, hogy a világ azokat becsüli, akiket nem kellene, hogy az elvakultság, a mindennapi gondok és a meggondolatlanság megakadályozza az embereket, hogy a dolgok valódi összefüggéseit meglássák."
Author: Johan Huizinga
9. "- Människor är inte så små som man tror. Och inte så stora. Felet med att ha makten som bedömningsgrund och inte handlingarna är att nästan alla friskriver sig då, var och en hittar sin maktlöshet när de behöver den. För alla är maktlösa inför någon, och något. Alla har ett skikt av maktlöshet i sig, i sin upplevelse av sig själva i tillvaron, som de då använder. Och därför ser världen ut som den gör. Alla har en glipa i sin makt, även när de vet att de har makt och ansvar, som de kan utnyttja för att förstå varför de måste handla som de gör. Moralen börjar hos individen. Man måste kräva den av alla. De som har makt föddes maktlösa och denna känsla är den som består i dem hela livet, särskilt i de stunder då de handlar fel. Då minns de att de blev mobbade på skolgården och slagen av pappa och inser att allt är någon annans fel även nu."
Author: Lena Andersson
10. "Denna is a wild thing," I explained. "Like a hind or a summer storm. If a storm blows down your house, or breaks a tree, you don't say the storm was mean. It was cruel. It acted according to its nature and something unfortunately was hurt. The same is true of Denna."
Author: Patrick Rothfuss
11. "Think of music as being a great snarl of a city [...]. In the years I spent living there, I came to know its streets. Not just the main streets. Not just the alleys. I knew shortcuts and rooftops and parts of the sewers. Because of this, I could move through the city like a rabbit in a bramble. I was quick and cunning an clever.Denna, on the other hand, had never been trained. She knew nothing of shortcuts. You'd think she'd be forced to wander the city, lost and helpless, trapped in a twisting maze of mortared stone. But instead, she simply walked through the walls. She didn't know any better. Nobody had ever told her she couldn't. Because of this, she moved through the city like some faerie creature. She walked roads no one else could see, and it made her music wild and strange and free."
Author: Patrick Rothfuss
12. "Det är ett faktum som ingen kan bestrida att hon under hela denna långa tid inte en dag vikit från min sida. Om dagarna har hon ständigt varit i mina tankar. Om nätterna har hon varit i mina drömmar."
Author: Stig Dagerman
13. "How do you know who I am?' Denna grinned, almost laughed. 'To know Richard is to know who Kahlan is."
Author: Terry Goodkind

Denna Quotes Pictures

Quotes About Denna
Quotes About Denna
Quotes About Denna

Today's Quote

A greater subject fitteth Faustus' wit: Bid Economy10 farewell, and11 Galen come, Seeing, Ubi desinit philosophus, ibi incipit medicus: Be a physician, Faustus; heap up gold, And be eterniz'd for some wondrous cure: Summum bonum medicinae sanitas, The end of physic is our body's health."
Author: Christopher Marlowe

Famous Authors

Popular Topics