Top Djeca Quotes

Browse top 7 famous quotes and sayings about Djeca by most favorite authors.

Favorite Djeca Quotes

1. "Bile su to godine kad se odrastalo žurno, i kad bi djetinjstvo izmaklo, mnoga su djeca vec imala pogled starca."
Author: Carlos Ruiz Zafón
2. "Znaš zanimljivo je da djeca uce mnogo više i mnogo brže od odraslih. Znaš li zašto je tako? Zato jer su otvorenog uma. Zato jer žele znati i žele nauciti. Odrasli misle da sve znaju. Odrastu i lako zaborave da umjesto da otvore um i razviju ga, oni odluce u što ce vjerovati, a u što ne. Ne možeš donijeti odluku o takvim stvarima - ili vjeruješ ili ne. Oni su cinicni, gube vjeru i žele znati samo one stvari koje ce im pomagati iz dana u dan. Ne zanimaju ih male stvari. Ali, male stvari cine život."
Author: Cecelia Ahern
3. "Moj otac ima bratica ciji ocuh je oženjen njegovom blizankom. Njegov mu ujak obicava reci: "Drago moje dijete, to su, dakle, gliste. Žabe jedu gliste; rode jedu žabe; rode donose djecu; a djeca imaju gliste. Eto ti krvotoka prirode."
Author: Johannes Mario Simmel
4. "A mali mikrofoni?Kako bi bilo kad bi ih svi progutali,pa da preko malih zvucnika,koji bi se mogli nalaziti u nekom od džepova kombinezona,prenose zvuk vašeg srca?Kad biste nocu na skejtbordu prolazili ulicom,mogli biste cuti kako drugima kuca srce,a oni bi mogli cuti vaše srce,nešto kao na ultrazvuku.Cudno je što se pitam bi li svima srce pocelo kucati istovremeno,uskladeno,kao što sve žene koje žive zajedno imaju uskladene mjesecnice,za što znam,iako zapravo ne želim znati.To bi bilo tako neopisivo cudno,osim što bi ono mjesto u bolnici na kojem se radaju bebe zvucalo poput kristalnog lustera na brodu,jer djeca još ne bi mogla uskladiti otkucaje.A na ciljnoj crti njujorškog maratona sve bi zvucalo kao da je izbio pravi rat."
Author: Jonathan Safran Foer
5. "Djeca nisu bojanke. Ne možeš da ih ispuniš svojim omiljenim bojama."
Author: Khaled Hosseini
6. "Tek sam mnogo kasnije pojmio da Rusi, zbog siromaštva i oskudice u kojoj žive, opcenito vole da se zabavljaju svojim jadima, da se kao djeca igraju njima i da se malokad stide svoje nesrece. U beskrajnom nizu sivih dana i jad je blagdan, i požar je zabava; na praznom licu i ogrebotina je - ukras..."
Author: Maxim Gorky
7. "Ljudi su zla djeca. Zla po cinu,djeca po pameti. I nikada nece biti drugaciji."
Author: Meša Selimović

Djeca Quotes Pictures

Quotes About Djeca
Quotes About Djeca
Quotes About Djeca

Today's Quote

The political function of 'the right of free speech' is to protect dissenters and unpopular minorities from forcible suppression - not to guarantee them the support, advantages, and rewards of a popularity they have not gained."
Author: Ayn Rand

Famous Authors

Popular Topics