Top Djevojka Quotes

Browse top 5 famous quotes and sayings about Djevojka by most favorite authors.

Favorite Djevojka Quotes

1. "„Mladost je hirovita djevojka. Ne znamo je shvatiti ni cijeniti dok ne otide s drugim i više se nikad ne vrati..."
Author: Carlos Ruiz Zafón
2. "Ali dok devetnaestogodišnja djevojka nalazi samopouzdanje u višku pažnje, žena od dvadesetdevet hrani se profinjenijim jelima. Kad želi, pametno bira aperitive, a kad je zadovoljna, uživa u kavijaru potencijalne moci. Na srecu ona kao da ni u jednom slucaju ne predvida kasnije godine kad ce joj se instinkt zamutiti strahom - strahom od prekida ili strahom od nastavka. Ali na postajama devetnaeste i dvadesetdevete, prilicno je sigurna da u šumi nema medvjeda."
Author: F. Scott Fitzgerald
3. "Djevojka se svlada, stisne usne i zapovijedi svome siromašnom srcu da ne kuca tako jako, da se umiri i šuti kao što mora i ona šutjeti, kao što mora pritajiti osjecaje i bol."
Author: Marija Jurić Zagorka
4. "Djevojka?Tempirana bomba.Prema onome što sam vidio u njezinom školskom dosjeu,obitelj je,siguran sam,utjecala na njezinu podsvijest.Nije željela saznati kako je nešto napravljeno,nego zašto.To može biti nezgodno.Upitaš li za veci broj stvari zašto,na kraju ceš-ustraješ li-biti zaista nesretan."
Author: Ray Bradbury
5. "Ima jedan dan kada svaka mlada djevojka pogleda ovako. Teško onome ko se nade tu!Ovaj prvi pogled duše koja još samu sebe ne poznaje kao zora je na nebu. To je budenje necega zracog i nepoznatog. Ništa ne može da izrazi opasnu car ove neocekivane svjetlosti koja najedn neodredeno obasje divne tmine i u kojoj su spojena sva sadašnja nevinst i sva buduca strast. To je neka vrsta neodlucne nježnosti koja se otkrije nasumice i koja ocekuje. To je zamka koju nevinost nehotice razapinje i u koju hvata srce i ne hoteci i ne znajuci. To je djevojce koje gleda kao žena."
Author: Victor Hugo

Djevojka Quotes Pictures

Quotes About Djevojka
Quotes About Djevojka
Quotes About Djevojka

Today's Quote

Sexual rights are not only a basic element of human rights but should have an integral part in moves towards Arab reform ..."
Author: Brian Whitaker

Famous Authors

Popular Topics