Top Dno Quotes

Browse top 383 famous quotes and sayings about Dno by most favorite authors.

Favorite Dno Quotes

1. "„Dva su nacina na koja gledamo lice druge osobe. Jedan je da gledamo oci kao dio lica. A drugi, gledamo u oci i to je to, kao da su one lice. Takvih se stvari covjek jednostavno preplaši. Jer oci su život u malome."
Author: Alessandro D'Avenia
2. "And when we speak we are afraidour words will not be heardnor welcomedbut when we are silentwe are still afraidSo it is better to speakrememberingwe were never meant to survive"
Author: Audre Lorde
3. "So death lay in arrest. But at Bethlehem the bless'dNothing greater could be heardThan a dry wind in the thorn, the cry of the One new-born,And cattle in stall as they stirred."
Author: C.S. Lewis
4. "Damen hadfound his gaze drawn to the easyarrangement of Laurent's limbs, thebalance of wrist on knee, the long, finelyarticulated bones. He had been aware ofa diffuse but growing tension, asensation almost like he was waiting . . .waiting for something, unsure what itwas. It was like being alone in a pit witha snake: the snake could relax, you couldnot."
Author: C.S. Pacat
5. "Bez obzira na to jesmo li ratnici, svi se mi s vremena na vrijeme suocavamo s kubnimcentimetrom mogucnosti. Razlika izmedu prosjecnog covjeka i ratnika jest u tome što je ratniktoga svjestan, ostaje svjestan i budno ceka kako bi taj kubni centimetar uhvatio cim se pojavi."
Author: Carlos Castaneda
6. "Ponocna palaca drugi je roman koji sam objavio, 1994., i tvori, zajedno s Princem magle, Rujanskim svjetlima i Marinom, seriju "mladenackih" romana koje sam napisao prije Sjene vjetra. Iskreno, nikad baš nisam shvatio što znaci "mladenacki roman". Samo znam da sam, kad sam ih napisao, bio dosta mladi nego danas i da je pri objavljivanju moja zamisao bila da ce roman, ako sam posao obavio dobro, sigurno zainteresirati mlade citatelje izmedu devet i devedeset godina."
Author: Carlos Ruiz Zafón
7. "So many people: Lucille Ball is the earliest incarnation of a woman I thought was funny, Joan Rivers, Roseanne, Carol Burnett, Gilda Radnor, down to current times, where you have Amy Poehler, Tina Fey, and Kristen Wiig."
Author: Chelsea Peretti
8. "Zyjemy i umieramy, a cala reszta to tylko zludzenie. Cale to gadanie o uczuciach i wrazliwosci to jedno wielkie kurze lajno. Zmyslone, subiektywne, emocjonalne brednie. Nie ma duszy. Nie ma Boga. Sa tylko decyzje, choroby i smierc."
Author: Chuck Palahniuk
9. "Trudno zadowolic jednoczesnie wszystkich i sama siebie. Wole zaczac od siebie..."
Author: Colette
10. "Not foliage green, but of a fusk colour,Not branches smooth, but gnarled and intertanglednot apple-tress were there, but thorns with poison."
Author: Dante Alighieri
11. "Go to other countries. Not a typical backpacking tour. Planned tourmeans you will hang with Americans on bikes and flirt with drunkGermans and someone will steal your Levi's in the hostel and a guyfrom Poland will sock you in the face while bad techno playseverywhere and you will learn nothing except that your face hurts andnot everyone showers. Get into other cultures and talk politics andlove. Meeting other people is the only way to know if you believe whatyou believe cause it's been handed to you, or if it really rings truein your heart.Getting lost should be seen as a sweet chance to be found.Remember, you belong everywhere."
Author: Derrick Brown
12. "S Tugom jednostavno treba umeti... Tuga je kao starica koja prodaje karanfile po kafanama, samo se uporno moraš praviti da je ne primecuješ pa ce se kad tad okrenuti i otici, iako ti se u prvi mah cini da ce zauvek cvileti kraj stola... I, pazi... Pokloniš li joj samo mrvicu pažnje nece se smiriti dok ti ne uvali citavu korpu... I onda si gotov... Jer Tuga nikada ne zaboravlja lica galantnih mušterija... I nikada te više nece zaobici."
Author: Ðorde Balaševic
13. "Prošlost u vama živi u obliku uspomena, ali uspomene same po sebinisu problem. Zapravo kroz uspomene možemo uciti iz prošlosti i prošlih pogrešaka. Tek kad uspomene, odnosno misli o prošlosti, potpunoovladaju vama, pretvaraju se u teret, postanu problematicne i postanudio vašega osjecaja vlastitog identiteta. Vaša osobnost, uvjetovana prošlošcu,tada postaje zatvor. Uspomene su vam prožete osjecajem vlastiteosobnosti, a kroz pricu opisujete sebe onakvim kakvim se smatrate.To »malo ja« je privid koji prikriva vaš istinski identitet bezvremene ibezoblicne Prisutnosti."
Author: Eckhart Tolle
14. "Ništa ne može promijeniti tu nepromjenljivu razliku: mladost/starost. Jednako kao što se to ne može u notaciji djela vec pokojnih majstora. Tako je kako je. U notni je sustav Erika upregnuta od najranijeg djetinjstva. Pet crnih crta odreduje njen život otkako zna za sebe. Ne smije misliti ni na što drugo osim na tih pet crnih crta. Taj raster, i njena majka s njim, ispleo je oko nje tako nepoderivu mrežu propisa, uredaba i preciznih naredbi da se osjeca kao smotana šunka što cvrsto stisnuta u mrežici visi u mesnici. To joj daje sigurnost, a sigurnost stvara strah od nepoznatog. Erika se boji da ce sve ostati tako kako je, ali i da bi se jednog dana nešto moglo promijeniti."
Author: Elfriede Jelinek
15. "Život nije otporan na veliku temperaturu. Zbog toga sam došao do zakljucka da najuznemireniji ljudi, sa unutrašnjim dinamizmom dovedeni do paroksizma, koji ne mogu prihvatiti uobicajenu temperaturu, moraju propasti. To je aspekt životnog demonizma, ali i aspekt njegovog nedostatka; on objašnjava zašto je život privilegija mediokriteta. Samo mediokriteti žive na normalnoj temperaturi života; ostali se troše na temperaturama koje život ne podnosi, gde ne mogu da dišu, osim ako se nalaze jednom nogom s one strane života. Ne mogu doneti ništa na ovaj svijet, jer imam samo jedan metod: metod agonije..."
Author: Emil Cioran
16. "Zrozumial ostatecznie cos, co sam o tym nie wiedzac, wielokrotnie przeczuwal: ze mozna jednoczesnie i z równym bólem kochac wiele kobiet, zadnej z nich nie zdradzajac. (...) ,,Serce ma wiecej pokoi niz mój k*****ki hotel"."
Author: Gabriel Garcí­a Márquez
17. "Razvojni proces, do katerega prihaja na ravni posameznika, je isti proces, ki se odvija na ravni medsebojnih odnosov med posamezniki. Ko posameznik vnese energijo pralika duhovnega partnerstva, to ne vpliva na partnerstvo, ki ga oblikuje z drugim posameznikom, ampak tudi na skupnost, narod in cel svet. Vaša odlocitev, da se se boste razvijali zavestno odgovorno z izbiro, prispeva ne samo k vaši lastni evoluciji, ampak tudik evoluciji vseh tistih vidikov cloveštva, v katerih sodelujete. S svojimi odlocitvami se ne razvijate samo vi, marvec celotno cloveštvo."
Author: Gary Zukav
18. "Ko spznate moc svoje zavesti, da ima torej to, kar je za vašimi ocmi, vec moci, kot pa to, kar se dogaja pred njimi, se vaše notranje in zunanje zaznave spremenijo. Ne morete socustvovati s seboj, ne da bi socustvovali z drugimi, ali pa z drugimi, ne da bi socustvovali s samim seboj. Ko socustvujete s seboj in drugimi, postane vaš svet socuten. Nase pritegujete druge duše s podobno frekvenco in z njimi ustvarjate s svojimi nameni in dejanji ter medsebojni odnosi socuten svet."
Author: Gary Zukav
19. "Razlog zašto više nisam htio cuti tu stvar nije imao nikakve veze s uspomenama na Šimamoto. Pjesma jednostavno nije više na mene djelovala kao prije. Zašto, ne znam. Ono nešto posebno što sam davno osjetio u toj melodiji sad je nestalo. I dalje je to bila krasna melodija, ali ništa više od toga. A nije mi na pamet padalo da slinim nad mrtvim truplom lijepe pjesme."
Author: Haruki Murakami
20. "Ali nista se ne zavrsava tako lako. Kada covek trazi nesto od zivota (a ima li koga ko ne trazi nista?), zivot od njega zahteva mnogo vise informacija. Da bi se nacrtao precizan dijagram, neophodno je mnogo vise tacaka. U suprotnom, nema ni odgovora."
Author: Haruki Murakami
21. "Pjesnik ciji nas stihovi ushicuju možda je bio tužan usamljenik a glazbenik neki sjetan sanjar, ali i tada njegovo djelo dijeli vedrinu bogova i zvijezda. Ono što nam umjetnik daje, to više nije njegov mrak, njegova patnja ili tjeskoba, to je kaplja cišste svjetlosti, vjecite vedrine. Kad i cijeli narodi i jezici pokušavaju doprijeti do dubine svijeta, u mitovima, kozmologiji i raznim religijama, ono posljednje i najviše što mogu dostici, to je ta vedrina. Sjecas li se starih Indijaca, naš je stari waldzellski ucitelj jednom o njima pricao: svijt patnje, razmišljanja, pokore, askeze; ali posljednja velika otkrica njegova duha bila su svijetla i vedra, vedar je smješak onih koji su preboljeli svijet i smješak Buddhe, vedri su likovi njegove dubokoumne mitologije."
Author: Hermann Hesse
22. ". Deeply, he felt the love for the run-away in hisheart, like a wound, and he felt at the same time that this wound hadnot been given to him in order to turn the knife in it, that it had tobecome a blossom and had to shine. , the wound was not blossoming yet, his heart was still fighting hisfate, cheerfulness and victory were not yet shining from his suffering.Nevertheless, he felt hope"
Author: Hermann Hesse
23. "Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otancaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremecen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od ocigledne štete."
Author: Ivo Andric
24. "Životna snaga jednog coveka meri se, pored ostalog, i njegovom sposobnošcu zaboravljanja."
Author: Ivo Andric
25. "Ja!- Teska rec, koja u ocima onih pred kojima je kazana odredjuje nase mesto, kobno i nepromenljivo, cesto daleko ispred ili iza onog sto mi o sebi znamo, izvan nase volje i iznad nasih snaga. Strasna rec koja nas, jednom izgovorena, zauvek vezuje i poistovecuje sa svim onim sto smo zamislili i rekli i sa cim nikad nismo ni pomisljali da se poistovetimo, a u stvari smo, u sebi, vec odavno jedno."
Author: Ivo Andric
26. "Jedan par, pomislih, koji zavisi i živi od svojih prepreka; jedan par koji ce se rasturiti kad ih ne bude bilo, ako ga pre toga ne rasture te iste, tako zamorne i otegnute prepreke, koje ce medutim morati da napajaju i neguju i da nastoje da vecno potraju ako ih je vec sustigao trenutak kada ne mogu bez ti i ja, ili jedno bez drugog."
Author: Javier Marías
27. "Ocevidno je da ne postoji nikakav smisao povijesti koji bi se dao spasiti ledima okrenutim prema Auschwitzu niti postoji Bog kojemu se covjek može klanjati leda okrenutih prema Auschwitzu. Kao teološko-politicka katastrofa Auschwitz ne ostavlja poštedenima niti kršcanstvo i njegovu teologiju niti društvo i njegovu politiku."
Author: Johann Baptist Metz
28. "V listopadu se stalo Jungovo osamocení ješte tíživejší. Bylo by v rozporu s jeho povahou požádat o profesionální pomoc nekoho jiného. A navíc nebylo jasné, zda je po ruce nekdo, kdo by mu mohl pomoci. A tak se rozhodl zachovat se, jako se už zachoval v minulosti, a oddal se snení: Vedel jsem, že mám-li se vyporádat s fantaziemi, které mnou v hloubi zmítaly, musím se tak ríkajíc do nich propadnout. K tomu jsem nejen pocitoval prudký odpor, ale prímo jsem se toho bál. Obával jsem se, že ztratím vládu nad sebou a stanu se obetí fantazií - a jako psychiatr jsem až príliš dobre vedel, co to znamená. Po delším váhání jsem však pochopil, že jiné cesty není."
Author: John Kerr
29. "Mi nekog ljubimo ne z?to što tu ljub?v z?služuje potpunije i iskljucivije nego iko drugi, nego što smo mi n? tu licnost prosuli jedno svoje sunce koje g? je oz?rilo i izdvojilo od sveg drugog n?okolo po zemlji."
Author: Jovan Dučić
30. "?''Ljubavnici su najveci utopisti, a ljubav najveca utopija. U ljubavi se oseca više nego što treba, pati više nego što se misli, sanja više nego što se živi, i kaže i ono u šta ni sami ne verujemo. U ljubavi nema niceg razumnog. Ljubav je jedno duševno stanje bez ravnoteže i bez razabiranja."
Author: Jovan Dučić
31. "W kazdej ze sztuk, i tanecznej, i kulinarnej, przechodzimy rózne etapy. Od fascynacji róznorodnoscia, przez chec wypróbowania absolutnie wszystkiego, wymieszania aromatów, eksperymentowania..... A kiedy juz sie napatrzymy i nawachamy, odwracamy sie od pozornej wykwintnosci i wracamy do tego, co najprostsze. Celebrujemy dobrze znane czynnosci i z niezachwiana pewnoscia siegamy po dobrze znane ingrediencje, odnajdujac harmonie w prostocie i naturalnym doborze smaków."
Author: Krzysztof Mazurek
32. "You ignorant whelp. You dare to warn me away from her? I created her. Without my influence, Charlotte would be a bovine in the country with a half-dozen children at her skirts...or spreading her legs for every man who dropped a coin between her breasts. I've spent a fortune to make her into something far better than she was ever meant to be.""Why don't you send me a bill?""It would beggar you," Radnor assured him with raw contempt."Send it anyway," Nick invited gently. "I'll be interested to learn the cost of creating someone."
Author: Lisa Kleypas
33. "Svaka žena ceka gospodina Browna i njegovu tajanstvenu izbocinu, vjernoga onkraj groba; onda odjednom shvati da ono što ceka uopce ne postoji i da ce morati prihvatiti nešto drugorazredno. Kakvo razocarenje."
Author: Marina Lewycka
34. "I am not a total pervert. Although, to be honest, consider the night we've been having. First handcuffs, andnow this? Way more kinky than I expected.""Please," M'cal said. "Do not talk.""You like the strong and silent type, huh?""If you do not shut up, I will kill you with my voice.""I love it when you talk dirty.""Fine. Which would you prefer to lose first? Your soul or your testicles?""You know, you're just a bit obsessed with chopping off balls. Do you have issues with your masculinity?"
Author: Marjorie M. Liu
35. "Kažu da su oci ogledalo duše, ali to nije istina. Oci su ogledalo onoga u koga gledaju. Otuda tebi verovatno svi ljudi izgledaju dobrocudno: oci im nisu iste kao inace onda kada gledaju u tebe. Ti si od onih što teško uce da ljudima to ipak nisu uobicajene oci."
Author: Marko Šelić
36. "How heron comesIt is a negligence of the mindnot to notice how at duskheron comes to the pond andstands there in his death robes, perfectservant of the system, hungry, his eyesfull of attention, his wingspure light"
Author: Mary Oliver
37. "Cetrdeset mi je godina, ružno doba: covjek je još mlad da bi imao želja a vec star da ih ostvaruje. Tada se u svakome gase nemiri, da bi postao jak navikom i stecenom sigurnošcu u nemoci što dolazi. A ja tek cinim što je trebalo uciniti davno, u bujnom cvjetanju tijela, kad su svi bezbrojni putevi dobri, a sve zablude korisne koliko i istine. Šteta što nemam deset godina više pa bi me starost cuvala od pobuna, ili deset godina manje pa bi mi bilo svejedno. Jer trideset godina je mladost, to sad mislim, kad sam se nepovratno udaljio od nje, mladost koja se nicega ne boji, pa ni sebe."
Author: Meša Selimović
38. "Otici cu da te ne mrzim da mi postane svejedno. Rasuo sam tvoj lik po dalekim putevima raznece ih vjetar i sprati kiše nadam se. U meni ce ga potrti pozlijedenost."
Author: Meša Selimović
39. "-Jak to sie moglo stac? - machinalnie zapytala Malgorzata, wspominajac jednoczesnie szepty w trolejbusie.-A diabli wiedza jak! - nonszalancko odpowiedzial rudy."
Author: Mikhail Bulgakov
40. "Ipak, nije bilo sumnje da je jednom nekog volio. jedamput, samo jedamput, i to davno nekoc. otada se zauvijek promjenio. covjek se promjeni kad doživi savršenu ljubav, a to je bila savršena ljubav..."
Author: Nicholas Sparks
41. "Czasami, gdy Czlowiek doswiadcza Gniewu, wszystko wydaje sie oczywiste i proste. Gniew zaprowadza porzadek, pokazuje swiat w oczywistym skrócie, w Gniewie powraca tez dar Jasnosci Widzenia, o który trudno w innych stanach."
Author: Olga Tokarczuk
42. "»Pratite me do sobe?« upitala je i ne pokušavajuciprikriti razdražljivost.»Da.« Ali ni on nije zvucao sretno zbog toga.»Zašto? Ne morate me pratiti do sobe.«»Ja sam drag momak.«Trpko se nasmijala i pogledala ga krajickom oka.»Ako to stvarno mislite, gadno se varate. Možda su vaspreviše puta udarili u glavu.«"
Author: Rachel Gibson
43. "Sve do svog posljednjeg predavanja nikada nikome na Carnegie Mellonu, a to se odnosi i na profesore i na studente, nisam rekao da sam bio odbijen. Cega sam se bojao? Da nisam bio dovoljno pametan za njihovo društvo? Da me nece ozbiljno doživljavati?Zanimljivo je da postoje tajne koje poželite otkriti tek na kraju života.Morao sam odavno ispricati ovu pricu jer je njezina poruka sljedeca: ako nešto dovoljno jako želite, nikada nemojte odustati (i primite pomoc ako vam je nude)."
Author: Randy Pausch
44. "Vidiš, Jack, život ima svoje uspone i padove. Vecina ljudi zaplete se utu dramu. Kada je sve dobro, sretni smo. Kada doživimo nešto loše, tužni smo. To je jadanpristup životu. Covjek postaje nalik komadu drveta kojega nosi rijecna struja. Okrece se uskladu sa strujom: u jednom trenutku ide u jednom smjeru, a zatim u drugom. Mnogo jemudrije suzdržavati se od svakog osudivanja. Prestani ocjenjivati svoja životna iskustva ijednostavno ih prihvati bez opiranja."
Author: Robin S. Sharma
45. "„Obaveštavajte me sigurno o svom radu, zasad su vaše slike isuviše zbrkane i nedostaje im pecat licnosti. Radite! Radite! Treba sacekati razvoj vaših nesumnjivih kvaliteta. Nadam se da cu jednog dana moc da se vama pozabavim" –pismo Pjera Leba, Pariz,1926"
Author: Salvador Dalí
46. "If u want something u never had,do something u have never done.Don't go the way life takes u,Take the life the way u go.And remember u are born to live andnot living because you are born."
Author: Thomas Jefferson
47. "Existuje mnoho forem spirituality. Jednou z nich je spiritualita transcendence - tázání se po vznešených vizích, univerzálních morálních principech a osvobození od mnoha omezení lidského života. Ovšem i strom, zvíre, potok nebo lesní hájek, to vše muže být v ohnisku náboženské pozornosti. Spiritualita místa muže být vyznacena zdí, kresbou na zemi nebo hromadou kamenu. Když na starých bojištích umístujeme historické památníky nebo pametní desky na domech, kde se narodily naši predkové ci prespal George Washington, konáme ryzí spirituální akt. Uctíváme zvláštního ducha, který je spojen s tímto místem."
Author: Thomas Moore
48. "Sledování televize je pasivní. Není to dovednost. Když budete casteji sledovat televizi, nezlepšíte se v tom."
Author: Tom Hodgkinson
49. "[...] odrebnosc stanowi jedna z podstawowych cech zycia. Jezeli nie otacza nas powloka cielesna, musimy umrzec. Czlowiek egzystuje tylko wtedy, kiedy jest odizolowany od otoczenia. Czaszka to nasz helm kosmonauty. Musimy w niej tkwic, bo w przeciwnym razie czeka nas zguba. Smierc zas uwalnia i jednoczy. Chociaz przenikniecie do natury moze sie wydawac kuszace, oznacza ono zarazem koniec naszej kruchej tozsamosci."
Author: Vladimir Nabokov
50. "Dajem ti sat, ne da se prisecaš vremena, vec da bi ga ponekad mogao na trenutak zaboraviti, da ne izgubiš dah pokušavajuci da ga osvojiš. Jer bitke se nikad ne dobijaju. Cak se i ne biju. Bojno polje samo otkriva coveku njegovu ludost i ocajanje, a pobeda je uvek samo iluzija filozofa i glupaka... Moglo bi se pomisliti da ce se nesreca jednog dana umoriti, ali onda samo vreme postaje naša nesreca."
Author: William Faulkner

Dno Quotes Pictures

Quotes About Dno
Quotes About Dno
Quotes About Dno

Today's Quote

Witchcraft isn't about picking up a book, and asking forgiveness.. or learning about spirituality through the words of others. What you learn from those books are the opinions of other people, and not your own. If this is what you believe then you are not an individual. Witchcraft is about accepting that YOU are responsible for the choices that YOU have made, and YOU teaching YOURSELF to make the right choices. Its about learning through YOUR OWN opinions, YOUR OWN life lessons, YOUR OWN inner self, and by doing so.. BECOME an individual."
Author: Carla VanKoughnett

Famous Authors

Popular Topics