Top Dostojanstvo Quotes

Browse top 3 famous quotes and sayings about Dostojanstvo by most favorite authors.

Favorite Dostojanstvo Quotes

1. "Majka jastreb i baka škanjac zabranjuju njima povjerenom djetetu da napusti gnijezdo. NJEN je mladi život poput velike torte od koje majka i baka režu debele kriške, a i susjede cupkaju komadicke oduzimajuci Eriki i posljednje dostojanstvo. Probudi li se u bilo kojem dijelu njena tijela život, taj se dio proglašava trulim i mora se smjesta odsjeci. Previše besposlena švrljanja djevojci koja se posvetila glazbi može samo štetiti. Znaju stare Kohutice kamo nju vuce: onamo dolje k staroj brani, gdje se igraju decki i cure prskajuci se u plicaku. Glasno se smiju i nestaju pod vodom, ERIKA bi medu tim provincijalkama mogla zasjati poput zvijezde. Ona je ionako dresirana da uvijek bude prva i najbolja. Od malih je nogu uce da je sunce oko kojega se sve okrece. Jedino što mora ciniti mirno je stajati, a svi ce se, gledajuci je s obožavanjem, vrtjeti oko nje. Ona to pouzdano zna. Uvijek su joj govorili da je bolja od drugih. A Erika to naravno radije ne želi provjeravati,"
Author: Elfriede Jelinek
2. "Zar ne vidiš koliko mi je važno...? Da zatrpaš sobom prazninu što me plaši, da me izdvojiš izmedu svih ljudi, da zaboraviš predrasude i zamišljeno nepotrebno dostojanstvo, da pošalješ do davola sve pametne postupke, jer nisu pametni, da me uvjeriš kako mi daješ sebe cijelu u zamjenu za ono što gubim, ili da se praviš da je tako, da me obmaneš dok se ne naviknem na život, jer ovo što je sad, to nije život, vec sjecanje i cekanje"
Author: Meša Selimović
3. "Govorio je cak da je povjerilac gori nego gospodar; jer gospodar raspolaže samo sa vašom licnošcu, a povjerilac raspolaže vašim dostojanstvom i može ga ošamariti."
Author: Victor Hugo

Dostojanstvo Quotes Pictures

Quotes About Dostojanstvo
Quotes About Dostojanstvo
Quotes About Dostojanstvo

Today's Quote

The system that enables the most people to earn the most success is free enterprise, by matching up people's skills, interests, and abilities. In contrast, redistribution simply spreads money around. Even worse, it attenuates the ability to earn success by perverting economic incentives."
Author: Arthur C. Brooks

Famous Authors

Popular Topics