Top Doter Quotes

Browse top 3 famous quotes and sayings about Doter by most favorite authors.

Favorite Doter Quotes

1. "Znaš li da je mladi školski naraštaj silno glup ? Nekada je imao više pameti; zabavljao se ženama, macevanjem, orgijama; sad se doteruje po Bajronu, sanja o ocaju i do mile volje okiva sebi srce ... Utrkuju se ko ce imati blede lice i najlepše reci : sit sam sveta ! Sit sveta ! Žalosno zaista : sit sveta u osamnaestoj godini ! Zar ne postoji više ljubav, slava, poslovi ? Zar je sve umrlo ? Nema više prirode, nema cveca za mladog coveka ? Ostavimo se jednom toga. Dajmo se na tugu u umetnosti, pošto više osecamo tu stranu, ali dajmo se veselju u životu; neka puca zapušac, neka se drolja svlaci, sto mu muka ! Pa ako nam neke veceri, u sumrak, dok za jedan cas traju magla i sneg, dode neka dosada života, pustimo je neka dode, ali ne cesto. Treba sebi cešati srce s vremena na vreme sa malo bola, da sva gamad sa njega spadne. To je to što tebi savetujem, što se ja trudim da primenim. – Ernestu Ševalijeu, 15. Aprila 1839"
Author: Gustave Flaubert
2. "Trebao bi se ponositi bolom - svaki bol nas podseca na nas visoki polozaj'. Divno! Osamdeset godina pre Nicea! Ali to nije izreka na koju sam mislio - cekajte, evo je. Dakle: 'Vecina ljudi nece da pliva pre neo sto nauci'. Zar to nije saljivo? Razume se da nece da plivaju! Ta rodjeni su za tle, a ne za vodu. I, razume se, nece ni da misle; stvoreni su da zive, a ne da misle! Da, onaj koji misli, kome je glavna stvar da misli, moze da dotera daleko, ali je ipak zamenio tle vodom i jednom ce se udaviti."
Author: Hermann Hesse
3. "Allan pochválil Herberta za dobre vykonanú prácu a skvelý herecký výkon. Herbert sa zacervenal, chválu odbil mávnutím ruky a pridal komentár, že nie je tažké hrat hlupáka, ked ním je. Allan povedal, že nevie, aké tažké to môže byt, pretože tí hlupáci, ktorých doteraz v živote stretol, sa všetci pokúšali hrat opak."
Author: Jonas Jonasson

Doter Quotes Pictures

Quotes About Doter
Quotes About Doter
Quotes About Doter

Today's Quote

My best days are Monday through Friday, and Saturday and Sunday." "Ian," Wesley noted, "that covers the whole week." Ian nods his head. "Pretty much."
Author: Carroll Bryant

Famous Authors

Popular Topics