Top Doter Quotes

Browse top 3 famous quotes and sayings about Doter by most favorite authors.

Favorite Doter Quotes

1. "Znaš li da je mladi školski naraštaj silno glup ? Nekada je imao više pameti; zabavljao se ženama, macevanjem, orgijama; sad se doteruje po Bajronu, sanja o ocaju i do mile volje okiva sebi srce ... Utrkuju se ko ce imati blede lice i najlepše reci : sit sam sveta ! Sit sveta ! Žalosno zaista : sit sveta u osamnaestoj godini ! Zar ne postoji više ljubav, slava, poslovi ? Zar je sve umrlo ? Nema više prirode, nema cveca za mladog coveka ? Ostavimo se jednom toga. Dajmo se na tugu u umetnosti, pošto više osecamo tu stranu, ali dajmo se veselju u životu; neka puca zapušac, neka se drolja svlaci, sto mu muka ! Pa ako nam neke veceri, u sumrak, dok za jedan cas traju magla i sneg, dode neka dosada života, pustimo je neka dode, ali ne cesto. Treba sebi cešati srce s vremena na vreme sa malo bola, da sva gamad sa njega spadne. To je to što tebi savetujem, što se ja trudim da primenim. – Ernestu Ševalijeu, 15. Aprila 1839"
Author: Gustave Flaubert
2. "Trebao bi se ponositi bolom - svaki bol nas podseca na nas visoki polozaj'. Divno! Osamdeset godina pre Nicea! Ali to nije izreka na koju sam mislio - cekajte, evo je. Dakle: 'Vecina ljudi nece da pliva pre neo sto nauci'. Zar to nije saljivo? Razume se da nece da plivaju! Ta rodjeni su za tle, a ne za vodu. I, razume se, nece ni da misle; stvoreni su da zive, a ne da misle! Da, onaj koji misli, kome je glavna stvar da misli, moze da dotera daleko, ali je ipak zamenio tle vodom i jednom ce se udaviti."
Author: Hermann Hesse
3. "Allan pochválil Herberta za dobre vykonanú prácu a skvelý herecký výkon. Herbert sa zacervenal, chválu odbil mávnutím ruky a pridal komentár, že nie je tažké hrat hlupáka, ked ním je. Allan povedal, že nevie, aké tažké to môže byt, pretože tí hlupáci, ktorých doteraz v živote stretol, sa všetci pokúšali hrat opak."
Author: Jonas Jonasson

Doter Quotes Pictures

Quotes About Doter
Quotes About Doter
Quotes About Doter

Today's Quote

American companies spend more than $200 billion each year hacking women's bodies into bits and pieces, urging comparisons between self and other, linking value to air-brushed ideals, and as the girls in my seventh-grade class graduated to high school and beyond, the imagery around us would only grow more specific, more pummeling, more insidious."
Author: Caroline Knapp

Famous Authors

Popular Topics