Top Dragos Quotes

Browse top 80 famous quotes and sayings about Dragos by most favorite authors.

Favorite Dragos Quotes

1. "Dragostea nu întreaba niciodata si nici nu cere permisiune. Se instaleaza pur si simplu în sufletul cuiva si îl ajuta sa creasca odata cu ea. Îl înfrumuseteaza, îi deschide ochii spre noi orizonturi. Îl face sa cunoasca fericirea, îi ofera nopti pierdute în care se gândeste doar la persoana iubita. Îi este tovaras de drum si la bine, si la rau. Este acolo mereu, ca o parte din sufletul victimei sale. De parca ar fi fost acolo de la început si acela este locul ei de-acum încolo. Dragostea nu anunta când vine; da de stire doar când trece la actiune."
Author: Adina Speteanu
2. "E surprinzator cât de des respingerea în dragoste este exprimata în limbajul moralita?ii, limbajul aceea ce e corect ?i ce nu, a ceea ce e bun ?i ce e rau, ca ?i când a respinge sau a nu respinge, a iubi sau a nu iubi este ceva ce apar?ine în mod natural unei ramuri a eticii. E surprinzator cât de des cel care respinge este etichetat ca fiind rau, iar cel respins ajunge sa întruchipeze binele."
Author: Alain De Botton
3. "Iar daca azi sînt nefericita, desi sînt convinsa de dragostea ta, e pentru ca sînt sigura ca ai sa-mi spui sa plec. De asta-i dragostea barbatilor ca o sfîsiere. Nu se pot împiedica sa nu paraseasca ceea ce le place cel mai mult."
Author: Albert Camus
4. "O mare dragoste nu este de ajuns pentru a lega de tine fiinta pe care o iubesti, daca nu te pricepi sa umpli viata celuilalt cu o bogatie necontenit reimprospatata."
Author: André Maurois
5. "Sunt exact ce este un film de dragoste pentru oamenii profunzi, o simpla distrac?ie, un divertisment ocazional, ceva ce se uita repede, nu ceva prost, dar nici neaparat bun."
Author: Anne Frank
6. "Varia se teme sã nu ne îndrãgostim unul de altul si se þine toatã ziua de noi. Cu mintea ei strîmtã, ea nu poate înþelege cã noi suntem mai presus de dragoste, cã nãzuim sã ne ridicãm peste tot ce e meschin si trecãtor, peste tot ceea ce ne împiedicã sã fim liberi si fericiþi. Iatã adevãratul înþeles si þelul vieþii noastre: înainte! Nimic nu ne va opri sã ne urmãm calea spre steaua ce strãluceste aprinsã în depãrtare. Inainte, deci! Sã nu rãmîneti în urmã, prieteni..."
Author: Anton Chekhov
7. "Byron, in "Don Juan", face o satira amara la adresa femeilor care transforma dragostea intr-o "afacere de cap" uitind ca au "inima". Capul vine dupa inima, caci nu el este centrul corpului, ci o dezvoltare a lui. Cind moare un erou i se imbalsameaza inima, in timp ce filozofii si poetii au parte, dupa moarte, de cercetarea amanuntita a craniului si creierului."
Author: Arthur Schopenhauer
8. "Dintre toate locurile prin care am fost in toata viata mea, Ault a fost spatial cu cea mai mare densitate de oameni de care ma puteam indragosti."
Author: Curtis Sittenfeld
9. "Dragostea fiind o întîlnire dureroasa si paradoxala a fericirii cu disperarea, el e prea neîncapator excesului ei inuman. De aceea, decîte ori te trezesti din iubire, pare ca ti-a putrezit timpul prin nu mai stiu ce inima."
Author: Emil Cioran
10. "Micsorarea luciditatii este un semn de vitalitate a dragostei."
Author: Emil Cioran
11. "Dragostea e problema oamenilor care n-au probleme..."
Author: Frédéric Beigbeder
12. "In viata nu ai decat o unica mare dragoste ; toate cele care o preceda sunt amoruri de rodaj, iar toate cele care o urmeaza sunt amoruri de recuperare..."
Author: Frédéric Beigbeder
13. "Sa iubesti pe cineva care te iubeste este narcisism.Sa iubesti pe cineva care nu te iubeste, asta da, e dragoste."
Author: Frédéric Beigbeder
14. "Voiau sa vorbeasca si nu puteau, Le erau ochii plini de lacrimi. Amîndoi erau palizi si slabi; dar pe chipurile acestea bolnavicioase si palide straluceau zorile unor preschimbari depline, ale învierii si renasterii lor la o viata noua. îi regenerase dragostea, inima unuia cuprindea izvoare nesecate de viata pentruinima celuilalt."
Author: Fyodor Dostoyevsky
15. "Sexul e consolarea care-ti mai ramâne când nu-ti ajunge dragostea."
Author: Gabriel Garcí­a Márquez
16. "Un barbat indragostit e sters de pe lista celor vii. Devine idiot, nu numai idiot, dar primejdios. Intrerup, cu barbatii indragostiti de mine sau care, cel putin, pretind ca sunt, orice relatie apropiata, mai intai pentru ca ma plictisesc, apoi, pentru ca devin suspecti, ca un caine turbat care poate avea o criza. Ii trec, asadar, in carantina morala, pana cand se vindeca. Sa nu uiti asta. Stiu foarte bine ca, la tine, dragostea e doar un soi de pofta, in timp ce la mine ar fi, dimpotriva, un soi de comuniune a sufletelor, care nu face parte din religia barbatilor. Tu ai intelege litera, iar eu spiritul..."
Author: Guy De Maupassant
17. "Se plamadise cu incetul, intre ei, alaturi de limbajul ratiunii, si un limbaj al sufletului si al semnelor, la fel cum intre doua asezari omenesti se poate dura un drum larg, pe care trec carutele si calaretii, insa alaturi de el mai apar numeroase alte fagasuri laturalnice, de joaca sau de taina; drumeaguri ale copiilor, poteci pentru indragostiti, poteci abia luate in seama ale cainilor si pisicilor."
Author: Hermann Hesse
18. "Gradinarului i s-a spus ca doar iarba va creste pe mormântul meu, iar primavara voi avea anemone. O sa vii odata o sa culegi o anemona si o sa te gândesti la mine. Ia-o ca un cuvânt de dragoste care a fost gândit dar nu a fost rostit niciodata."
Author: Hjalmar Söderberg
19. "Conditia dragostei este sa caute, nu sa descopere, sa vrea sa stie, fara sa afle, sa fie ritmul unei continue miscari spre un orizont mereu vazut, dar mereu îndepartat. Mai mult decât curiozitate: nostalgie."
Author: Ionel Teodoreanu
20. "Dragostea e nostalgia de ceva necunoscut în care presimti frumusete..."
Author: Ionel Teodoreanu
21. "La Paris suntem precum ciupercile, crestem pe balustradele scarilor, prin incaperi intunecoase unde miroase a untura, unde oamenii fac tot timpul dragoste si apoi prajesc niste oua si pun discuri de Vivaldi, isi aprind tigarile si vorbesc ca Horacio si Gregorovios si Wong...iar afara e totul, ferestrele dau spre spatii libere si se incepe cu o vrabie sau o infiltratie, ploua tare mult pe-aici,Rocamadour, si totul rugineste, canalele, picioarele porumbeilor, firele de sarma cu care Horacio face sculpturi."
Author: Julio Cortázar
22. "The Order will not splinter," Lucan replied, terse with fury for what Dragos was forcing them to consider. "We are warriors, Brethren. We are kin. We will not let anyone scatter us in terror."Gideon nodded, solemn and silent. "Yeah," he said, meeting their gazes. "Fuck me, right? Totally crap idea. I don't know what the hell I was thinking."
Author: Lara Adrian
23. "Cred ca...dupa cum sunt atatea pareri,cate capete...tot asa si cate inimi,atatea feluri de dragoste"
Author: Leo Tolstoy
24. "Ce-a cautat la mine?Nu atat dragoste, cat satisfactia vanitatii lui."
Author: Leo Tolstoy
25. "Daca dragoste nu e, nimic nu e."
Author: Marin Preda
26. "În afara actului sexual, sunt putine clipe în viata când trupul exulta de simpla bucurie de a trai, când se umple de bucurie prin simplul fapt al prezentei sale în lume. Ziua de întâi ianuarie a fost plina de asemenea clipe. Pastrez doar amintirea acelei plenitudini, nimic altceva. Probabil c-am înotat, ne-am încalzit la soare si-am facut dragoste. Nu cred sa fi vorbit ori sa ne fi plimbat pe insula. Îmi amintesc mirosul pe care-l avea Valérie, gustul sarii ce i se usca pe sex. Îmi amintesc c-am adormit în ea, si c-am fost trezit de contractiile vaginului ei."
Author: Michel Houellebecq
27. "În definitiv, ce e dragostea decât o taina pe care o ascund îndragostitii si o poarta în umbra, de frica luminii? Îndata, ce taina se da pe fata, dragostea vestejeste, îsi pierde fragezimea, vraja devine ceva obisnuit, de toate zilele."
Author: Mihail Drumeş
28. "Barbatul, datorita eului sau asa-zis "superior", se da dragostei cu prudenta, pastrând rezerve pentru sine, de aceea îsi pastreaza macar partial echilibrul. Pe când noi, femeile, când iubim, ne dam integral, mistuindu-ne în asa fel, încât nu ne ramâne decât umbra celor ce am fost."
Author: Mihail Drumeş
29. "De altfel, alesii dragostei absoulte sunt exceptii tot atât de rare ca si geniile."
Author: Mihail Drumeş
30. "Stimata dragoste, în care nebunie nu ne faci tu sa gasim placeri?"
Author: Mihail Drumeş
31. "Pe cand eu, cat am avut de suferit! De ce a trebuit sa sufar atata din pricina dragostei?"
Author: Mihail Drumeş
32. "N-am avut niciodata voluptatea inconstienta a omului sanatos, nici optimismul simplist al celui care scrie pe apa erezînd ca face o opera durabila. Ceva în masinaria subtila a fiintei mele a fost dereglat în permanenta, poate chiar din copilaria mea trista cînd duceam mortii închipuiti la cimitir, ori poate înca de la nastere cînd mi-a fost transmis orgoliul îngrozitor care a dat peste cap viata bunicului... În orice caz numai dragostea si creatia fac viata vrednica de a fi traita si, totodata, de a fi parasita fara regret. N-am creat nimic care sa ramîna generatiilor viitoare, dar am avut dragostea..."
Author: Mihail Drumeş
33. "În materie de dragoste perseverenta e o arma care nu da gres. Si afara de asta stiu sa astept."
Author: Mihail Drumeş
34. "- Pana acum nu am intalnit deloc dragostea, a adaugat el intr-un tarziu.- Probabil ai ocolit-o..."
Author: Mihail Drumeş
35. "Ei sunt nemuritori, fiindca au realizat o capodopera a dragostei."
Author: Mihail Drumeş
36. "Altfel spus; orice relatie de dragoste se intemeiaza pe niste conventii nescrise, pe care partenerii le stabilesc inconstient din primele saptamani. Traiesc amandoi ca intr-un vis, in acelasi timp, fara sa-si dea seama, redacteaza in amanuntime, ca niste jurnalisti intransigenti, clauzele contractului lor. O,amanti! fiti prudenti in aceste prime zile primejioase. Daca veti duce celuilalt micul dejun la pat, va trebui sa faceti asta mereu, de nu veti fi acuzati de indiferenta si tradare."
Author: Milan Kundera
37. "Ce-nseamna sa ai o femeie? Caci ai avut cu adevarat zeci de femei cu care ai facut dragoste, si-n schimb simti ca niciodata n-ai posedat mai deplin, mai extatic pe cineva decât pe pustoaica ce ti-a aruncat o privire într-un troleibuz aglomerat, si pe care n-ai mai vazut-o de-atunci niciodata."
Author: Mircea Cărtărescu
38. "Camaraderia între un barbat si o femeie tânara este posibila numai daca amândoi sunt foarte inteligenti sau daca amândoi iubesc. Altminteri este o simpla tovarasie mai mult sau mai putin insipida, foarte putin interesanta sufleteste, sau o etapa preliminarie unei legaturi tot atât de putin interesante. Iar prietenia între un barbat si o femeie tânara este de asemenea un mare cuvânt, cu majuscula, daca nu e alimentata de inteligenta si sustinuta de dragostea pe care fiecare dintre ei o poarta altei persoane. Tovarasiile acelea agreabile si impure pe care le numim prietenii se rezuma de cele mai multe ori la vizite frecvente, la oarecare confidente si la o calda familiaritate. Mai sus nu razbat."
Author: Mircea Eliade
39. "Daca adevarul nu se afla prin dragoste, oriunde s-ar afla el, nu ma intereseaza."
Author: Mircea Eliade
40. "Ma leg pe tine, pamântule, ca eu voi fi a lui Allan, ?i a nimanui altuia. Voi cre?te din el ca iarba din tine. ?i cum a?tep?i tu ploaia, a?a îi voi a?tepta eu venirea, ?i cum î?i sunt ?ie razele, a?a va fi trupul lui mie. Ma leg în fa?a ta ca unirea noastra va rodi, caci mi-e drag cu voia mea, ?i tot raul, daca va fi, sa nu cada asupra lui, ci asupra-mi, caci eu l-am ales. Tu ma auzi, mama pamânt, tu nu ma min?i, maica mea. Daca ma sim?i aproape, cum te simt eu acum, ?i cu mâna ?i cu inelul, întare?te-ma sa-l iubesc totdeauna, bucurie necunoscuta lui sa-i aduc, via?a de rod ?i de joc sa-i dau. Sa fie via?a noastra ca bucuria ierburilor ce cresc din tine. Sa fie îmbra?i?area noastra ca cea dintâi zi a monsoon-ului. Ploaie sa fie sarutul nostru. ?i cum tu niciodata nu obose?ti, maica mea, tot astfel sa nu oboseasca inima mea în dragostea pentru Allan, pe care cerul l-a nascut departe, ?i tu, maica, mi l-ai adus aproape."
Author: Mircea Eliade
41. "[...] or, aici sta toata mizeria ?i toata fascina?ia dragostei, în descompunerea aceasta lenta a doua fiin?e strânse împreuna..."
Author: Mircea Eliade
42. "Cred ca dragostea ne ridica în proprii nostri ochi. Si cât de mult ai vrea sa fii asa cum te vede celalalt! Ai dori, si chiar încerci, sa micsorezi distanta dintre ceea ce stii ca esti în realitate si ceea ce intuiesti ca vede în tine cel pe care-l iubesti."
Author: Octavian Paler
43. "Decebel could admit now that maybe he had slightly overreacted when he tore into the room and found two males rifling through her suit case. So maybe he didn't have to throw Dragos through a wall. And, yeah, he could've kept from tossing Dorian right on top of Dragos. But in that moment his wolf had taken over, and all he could think was that her scent was around unmated males, that they were touching her things – things only he should know about. Decebel had glossed over that little tidbit, about why on earth he thought he had a right to know about her underwear.He'd felt that if he didn't get her things and her scent from their room he was going to kill someone, no doubt about it. One of those pups would have died that night."
Author: Quinn Loftis
44. "Dragostea noastra merge cu trenul, din gara în gara, si daca trenul nu se va opri, dragostea noastra va înconjura Pamântul pe un alt Ecuator, al nostru!"
Author: Radu Tudoran
45. "Dragostea ce nu ajunge sa se materializeze niciodata ramane adesea idealul care-l ghideaza pe om."
Author: Rafael Sabatini
46. "Dragostea e ca mersul pe sarma - daca devii constient de ce faci, ai cazut."
Author: Teodor Burnar
47. "Stii ce spune un fluture indragostit? "Parca am oameni in stomac"."
Author: Teodor Burnar
48. "Dragostea se naste in metrou, cand se deschid usile."
Author: Teodor Burnar
49. "There are plastic bags with zippers on them. I've seen them in commercials," Dragos said to her. He snapped his fingers, trying to remember the name. "You put food in them.""Ziploc bags?" she asked in a cautious voice.He pointed at her. "Yes. I want one."
Author: Thea Harrison
50. "Poate ca au avut dreptate când au pus dragostea în car?i, se prea poate ca ea sa nu poata exista în alta parte."
Author: William Faulkner

Dragos Quotes Pictures

Quotes About Dragos
Quotes About Dragos
Quotes About Dragos

Today's Quote

In terms of the black female audience, usually if you're true to that character but more so in your body of work if you've proven that you love your sisters and you proven you will come back home like in 42.4% they'll give you a pass when you jump ship. I hear it all the time."
Author: Blair Underwood

Famous Authors

Popular Topics