Top Durere Quotes

Browse top 13 famous quotes and sayings about Durere by most favorite authors.

Favorite Durere Quotes

1. "?i ca ?i-acel ce nu mai vrea ce-a vrut,schimbând prin noul gând pe cele-avute,a?a ca lasa totul ce-a-nceput,a?a ?i eu sub poala coastei mutegândind îmi mistuii întreaga vrerece-ntâi, spre-a-ncepe, atât mi-a fost de iute.-De-?i prind din vorbe bine-a ta durere-raspunse umbra cea marinimoasa-?i-e sufletul curpins de-acea scadere,ce-abate-ades de ?inta sa frumoasape om, astfel (oprind) ca nazarireanalucii lui pe-o bestie fricoasa."
Author: Dante Alighieri
2. "Daca n-ar fi iubit durerea, n-ar fi avut nevoie sa nascoceasca iadul — utopie asuferintei."
Author: Emil Cioran
3. "Paris, 18 dec. 1957 Mama draga, Gîndurile mele merg spre voi toti în momentul acesta de nesfîrsita durere. Asa a voit soarta, ca sa nu pot revedea pe tata si sa nu pot fi alaturi de voi în clipele marii despartiri, întristarea mea ar fi insuportabila daca nu m-as gîndi ca pentru el e poate mai bine ca a scapat de amaraciunile vietii, de umilinte si de boli, precum si de toate suferintele morale de care îmi vorbea în fiece scrisoare. Scrieti-mi, pe data ce veti putea, cum s-a savîrsit din viata si daca a trecut prin mari dureri fizice. De asemenea, unde a fost înmormîntat."
Author: Emil Cioran
4. "Am întrebat pe foarte multi ce simt.As fi vrut sa stiu mai exact cât de mare le este durerea si cu ce alta suferinta s-ar putea asemui? N-as putea spune pentru ce anume vroiam neaparat sa aflu acest lucru.Stiu numai ca nu întrebam din simpla curiozitate."
Author: Fiodor Dostoievsky
5. "«Cel care cauta usor se pierde. Orice singuratate e o vina», asa graieste turma. Iar tu de multa vreme tii de turma. Si înca multa vreme vocea turmei va rasuna în tine. Iar când vei vrea sa zici: «Eu nu mai am aceeasi constiinta ca a voastra» va fi un plâns si o durere. Uite, durerea aceasta însasi se naste înca din aceeasi constiinta: si cel din urma licar al acestei constiinte luceste înca în mâhnirea ta.Vrei însa tu sa mergi pe calea mâhnirii tale, care e calea înspre tine însuti? Atunci arata-mi cu ce drept si cu ce forta? Esti tu o noua forta si-un nou drept? O prima punere-n miscare? O roata ce se-nvârte prin ea însasi? Poti tu supune chiar si stelele, spre-a se roti-mprejurul tau? Ah, exista-atât de multa lacomie de-naltimi! Exista-atâtea spasme-ale ambitiosilor! Arata-mi ca nu esti lacom, nici ambitios! Ah, exista-atât de multe gânduri mari, care nu fac nimic mai mult ca niste foi: se umfla, sporindu-si golul dinlauntru."
Author: Friedrich Nietzsche
6. "Suferinta si durerea sunt totdeauna legate de o constiinta larga si de o inima adîncsimtitoare."
Author: Fyodor Dostoyevsky
7. "In noaptea aceea, Colt Alb strapunse tacerea cu un urlet prelung. Isi atinti botul spre stelele reci, impartasindu-le durerea lui."
Author: Jack London
8. "Ca era dimineata ori seara, vineri ori duminica ? ii era totuna; era la fel, aceeasi durere surda, chinuitoare, care nu-l lasa o clipa; mereu constiinta vietii care se stinge fara putinta de impotrivire, dar care mai dainuie; moartea care se apropia, cumplita si hada ? numai ea singura era realitatea, iar celelalte toate...minciuna. La ce bun sa mai tii socoteala zilelor, saptamanilor, ceasurilor ?"
Author: Leo Tolstoy
9. "Fericirea care s-a dus ma sufoca, pentru ca e tot durere."
Author: Mihail Drumeş
10. "Nu pot sa sufar, suflet miscator,femeie care-mi izvoraste din coasta si-n pietre demelancolie, arzator, cu timpla dai,ca-n inima mea proastaPasul tau zvelt din glezna measa-l rupi nu pot sa sufar, nu, fara durereMi-e sufletul culcat pe colti de lupi.Devine locdunga subtire de tacere si de sub palma lata-a mea,umarul tau cu suierat de tren sesmulge-asurzitor spre-un tunel, spre vid, spre hau,spre-un chip neinventat, traind in viitorNu pot sa sufar, nu, sa treaca intre noi reci dorurilece le misti doar tu nici intimplarile caniste bivoli stinsi, greoi, si nici distantele sa treaca.Nu."
Author: Nichita Stănescu
11. "Ameteala. Ameteala e senzatia cea mai chinuitoare. Nici o durere nu-i atât de cumplita. Ameteala. Lumea se învârte, se desface, te desfaci si tu, esti rupt în bucati."
Author: Nicolae Steinhardt
12. "Durerea o lovea în valuri, tari si învolburate, biciuind-o si sfâsiindu-i inima. În alte zile, valurile erau lente si persistente, amenintând sa-i înece sufletul."
Author: Nora Roberts
13. "„Invinge durerea, razi cat se poate, caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte..."
Author: William Shakespeare

Durere Quotes Pictures

Quotes About Durere
Quotes About Durere
Quotes About Durere

Today's Quote

Mostly I'm telling people that they don't have to be victims."
Author: Anne McCaffrey

Famous Authors

Popular Topics