Top Eternitate Quotes

Browse top 6 famous quotes and sayings about Eternitate by most favorite authors.

Favorite Eternitate Quotes

1. "Omul a pierdut simtul marilor taceri, al marilor linisti ce imbata fiinta cu arome de eternitate."
Author: Emil Cioran
2. "Beat de eternitate si atras de infinit, ma pravalesc prin spatii ca o figura solara si ma avîntprin imensitati, usor ca o iluzie si transparent ca un zîmbet, ma risipesc într-un nimicîmbietor pe care mi-l acopera seninatati de azur si transcendente de nori. Cui sa ma închinprin aceste deserturi si cui sa întind mîna prin aceste singuratati, la cine sa ma opresc înaceste evolutii cosmice si unde sa privesc ca la o mîngîiere? Cum se destrama azurul înfantastica mea viziune si cum nu mai ramîne decît un alb cu misterioase chemari! Si în acestdrum cosmic, asemenea unei supreme aventuri, parca-l caut pe Dumnezeu. Dar în infinit nuexista popas. Si astfel, nu-l voi gasi niciodata."
Author: Emil Cioran
3. "În eternitate traiesti fara sa regreti si fara sa astepti ceva. Nu este, în structura momentului trait ca atare, o scoatere din relativitatea gustului si a categoriilor, o depasire a imanentei în care ne cuprinde temporalitatea vietii? Trairea imanenta în viata este imposibila fara trairea simultana în timp, deoarece viata ca activitate dinamica si progresiva are temporalitatea ca un atribut constitutiv. Caracterul dramatic al vietii este inconceptibil fara elementul temporal. Cu cît viata este mai intensa, cu atît timpul este mai esential si mai revelator."
Author: Emil Cioran
4. "Întreaga istorie îmi pare atît de nula, încît ma mir cum de exista oamenicare toata viata se ocupa numai cu trecutul.Ce interes mai pot avea cercetarea idealurilor altor epoci, credintele oamenilor sau zvîrcolirile cîtorva indivizi sifilitici? Vor fi maricreatiile oamenilor, dar pe mine nu ma intereseaza. Nu gasesc eu o împacare mai mare în contemplatia eternitatii? Nu om si istorie, ci om si eternitate, iata un raport valabil în lumea în care nu merita nici sa respiri."
Author: Emil Cioran
5. "Eternitatea nu este o prelungire a timpului ci o absenta a lui."
Author: Graham Greene
6. "Eternitatea nu poate fi smulsa zeilor decât clipa de clipa."
Author: Octavian Paler

Eternitate Quotes Pictures

Quotes About Eternitate
Quotes About Eternitate
Quotes About Eternitate

Today's Quote

Never out off til to-morrow the fun you can have to-day"
Author: Aldous Huxley

Famous Authors

Popular Topics