Top Filozofie Quotes

Browse top 3 famous quotes and sayings about Filozofie by most favorite authors.

Favorite Filozofie Quotes

1. "Am întors spatele filozofiei cînd mi-am dat seama ca e cu neputinta sa descopar la Kant vreo slabiciune omeneasca, vreo urma adevarata de tristete; la Kant si la toti filozofii. In raport cu muzica, cu mistica si poezia, activitatea filozofica e hranita de o seva sub¬tiata si de o profunzime suspecta, care nu-i ademe¬neste decît pe oamenii timizi sau caldicei. De altfel, filozofia — neliniste impersonala, refugiu în preajma unor idei anemice — e solutia tuturor celor care fug de exuberanta corupatoare a vietii. Aproape toti filo¬zofii au sfîrsit bine: iata supremul argument îm¬potriva filozofiei. Sfîrsitul lui Socrate însusi nu are în el nimic tragic: e o neîntelegere, sfîrsitul unui pedagog — iar Nietzsche s-a prabusit doar ca poet si vizionar: el si-a ispasit extazele, nu rationamentele."
Author: Emil Cioran
2. "Hegel, marele mag din Suabia, a implinit minunea pe care nici un Merlin n-o încercase vreodata,a facut sa devina reala marea aspiratie a romanticilor. Novalis visa o poezie care sa nu spuna nimic;- Hegel a construit o întreaga filozofie care nu semnifica nimic."
Author: Giovanni Papini
3. "Se poate observa cu usurinta ca este un proces intentat filozofiei, un efort de a-i demonstra vanitatea, vacuitatea si ridicolul. Am urmarit lichidarea generala a acestui avorton echivoc al spiritului uman, a acestui monstru cu sex dubios ce nu vrea sa fie nici stiinta, nici arta, si e un amestec din amîndoua, fara a reusi sa fie un instrument de actiune si de cucerire. În acest sens, cartea mea ar putea fi programul unei generatii animate de o anume bunavointa: asasinarea unei fiinte inutile în vederea pregatirii unor forme de activitate mentala mai demne de cei ce se autointituleaza pompos regii creatiunii."
Author: Giovanni Papini

Filozofie Quotes Pictures

Quotes About Filozofie
Quotes About Filozofie
Quotes About Filozofie

Today's Quote

Suppose, before you beat the stuffing out of me, you tell me who you are and explain why. Then I may or may not take it like a man, depending on whether or not I agree with you."
Author: Ashlyn Macnamara

Famous Authors

Popular Topics