Top Filozofie Quotes

Browse top 3 famous quotes and sayings about Filozofie by most favorite authors.

Favorite Filozofie Quotes

1. "Am întors spatele filozofiei cînd mi-am dat seama ca e cu neputinta sa descopar la Kant vreo slabiciune omeneasca, vreo urma adevarata de tristete; la Kant si la toti filozofii. In raport cu muzica, cu mistica si poezia, activitatea filozofica e hranita de o seva sub¬tiata si de o profunzime suspecta, care nu-i ademe¬neste decît pe oamenii timizi sau caldicei. De altfel, filozofia — neliniste impersonala, refugiu în preajma unor idei anemice — e solutia tuturor celor care fug de exuberanta corupatoare a vietii. Aproape toti filo¬zofii au sfîrsit bine: iata supremul argument îm¬potriva filozofiei. Sfîrsitul lui Socrate însusi nu are în el nimic tragic: e o neîntelegere, sfîrsitul unui pedagog — iar Nietzsche s-a prabusit doar ca poet si vizionar: el si-a ispasit extazele, nu rationamentele."
Author: Emil Cioran
2. "Hegel, marele mag din Suabia, a implinit minunea pe care nici un Merlin n-o încercase vreodata,a facut sa devina reala marea aspiratie a romanticilor. Novalis visa o poezie care sa nu spuna nimic;- Hegel a construit o întreaga filozofie care nu semnifica nimic."
Author: Giovanni Papini
3. "Se poate observa cu usurinta ca este un proces intentat filozofiei, un efort de a-i demonstra vanitatea, vacuitatea si ridicolul. Am urmarit lichidarea generala a acestui avorton echivoc al spiritului uman, a acestui monstru cu sex dubios ce nu vrea sa fie nici stiinta, nici arta, si e un amestec din amîndoua, fara a reusi sa fie un instrument de actiune si de cucerire. În acest sens, cartea mea ar putea fi programul unei generatii animate de o anume bunavointa: asasinarea unei fiinte inutile în vederea pregatirii unor forme de activitate mentala mai demne de cei ce se autointituleaza pompos regii creatiunii."
Author: Giovanni Papini

Filozofie Quotes Pictures

Quotes About Filozofie
Quotes About Filozofie
Quotes About Filozofie

Today's Quote

Oh yes," said Jana. "You want the birdbath." She let him down onto the rim of the birdbath, then watched as he dipped his head, lowered his chest into the water, and raised it. Having finished his bath, he did a dance of sheer joy, flapping his wings and shaking off the water in a circle of drops. "He enjoys life," said a voice. Mr. Powell the optometrist, a closed umbrella in hand, was letting his two dachshunds chase each other around the park. "As do your dogs," said Jana. "Yes," said Mr. Powell,"they have fun in a simpler and more joyous way than most humans do. Their pleasures seem more reliable. All you have to do is say the word 'walk' and they're wiggling from head to toe...."
Author: Betsy Woodman

Famous Authors

Popular Topics