Top Genji Quotes

Browse top 2 famous quotes and sayings about Genji by most favorite authors.

Favorite Genji Quotes

1. "...mert maguk voltak a létezés, miközben a létezésbol mégis ki voltak zárva, vagyis oly közel estek a létezéshez, hogy azonossá váltak vele, és a létezés nem látszik soha, így hát ha itt voltak is, amikor nem voltak itt, belolük soha nem maradt semmi, csak a vágyakozás, hogy jöjjenek, csak a félelem, hogy jönni fognak, csak az emlékük maradt, hogy jártak itt, de a legfájóbb az volt, nézett föl Genji herceg unokája az égre, hogy amelyik egyszer itt volt, az soha többé nem jött vissza."
Author: László Krasznahorkai
2. "If art is not to be life-enhancing, what is it to be? Half the world is feminine--why is there resentment at a female-oriented art? Nobody asks The Tale of Genji to be masculine! Women certainly learn a lot from books oriented toward a masculine world. Why is not the reverse also true? Or are men really so afraid of women's creativity (because they are not themselves at the center of creation, cannot bear children) that a woman writer of genius evokes murderous rage, must be brushed aside with a sneer as 'irrelevant'?"
Author: May Sarton

Genji Quotes Pictures

Quotes About Genji
Quotes About Genji

Today's Quote

It hardly matters why a library is destroyed: every banning, curtailment, shredding, plunder or loot gives rise (at least as a ghostly presence) to a louder, clearer, more durable library of the banned, looted, plundered, shredded or curtailed."
Author: Alberto Manguel

Famous Authors

Popular Topics