Top Gluma Quotes

Browse top 4 famous quotes and sayings about Gluma by most favorite authors.

Favorite Gluma Quotes

1. "A lua în serios ceea ce toata lumea ia în gluma si a lua în gluma ceea ce toata lumea ia în serios e o tehnica traditionala de tatonare a întelepciunii, valorificata mai cu seama în ambianta Chinei taoiste."
Author: Andrei Ple?u
2. "Natura se amuza citeodata formind combinatii caraghioase. Sint unii care-ntr-una casca ochii la nimicuri si rid ca papagalii in fata unui simplu cintaret din cimpoi; iar altii au o infatisare asa de posomorita, incit nici macar n-ar suride auzind o gluma buna. Nu s-a spus adesea ca, in fond, spiritul cel mai limitat este cel mai fericit?"
Author: Arthur Schopenhauer
3. "Mi-am amintit de doctorul John, de calda mea afectiune pentru el, de increderea mea in marile lui calitati, de bucuria cu care ma invaluia frumusetea sa sufleteasca. Ce devenise aceasta prietenie, care era acum jumatate fiinta vie si jumatate marmura, numai de o parte adevar pur si de partea cealalta poate numai o gluma?Murise oare cu adevarat sentimentul acesta? Nu stiu cu exactitate, insa era ingropat. [...]Ma pripisem oare? Ma intrebam asta adesea [...] Dar, in timp, am invatat ca nimic din aceasta bunatate, aceasta cordialitate, aceasta muzica, nimic din toate astea nu-mi era adresat. Faceau parte din fiinta lui, erau mierea firii lui, blestemul fapturii sale- le impartea in jur asa cum fructul copt rasplateste cu dulceata lui albina ratacitoare, le raspandea in jur asa cum florile isi daruiesc mireasma. Oare nectarul iubeste cu adevarat albina sau pasarea careia i se daruieste? Oare macesul e cu adevarat indragostit de vazduhul din jur?"
Author: Charlotte Brontë
4. "Covjek sve proživljava prvi put i bez priprema. Kao glumac koji igra predstavu bez ikakve probe. Pa koliko onda vrijedi život ako je prva proba života vec život sam? Život je zato uvijek slican skici."
Author: Milan Kundera

Gluma Quotes Pictures

Quotes About Gluma
Quotes About Gluma
Quotes About Gluma

Today's Quote

Fear, is a horrible place to live in, and much worse die in."
Author: Anthony Liccione

Famous Authors

Popular Topics