Top Govor Quotes

Browse top 122 famous quotes and sayings about Govor by most favorite authors.

Favorite Govor Quotes

1. "Where do I come into all of this? Am I just some animal or dog?' And that started them off govoreeting real loud and throwing slovos at me. So I creeched louder still, creeching: 'Am I just to be like a clockwork orange?"
Author: Anthony Burgess
2. "Kakvo sam to govno bio ja? Umeo sam ocigledno da igram neke prljave, nestvarne igre. Šta me je teralo na to? Yar sam pokušavao da proturim svejedno kao nešto? Da li sam mogao i dalje da govorim sebi kako je to u suštini stvar istrazivanja, prosto jedna studija zenskog roda? Jednostavno sam pustio da se stvari dešavaju, bez razmišljanja o njima. Nije me bilo briga ni za šta osim za svoje sebicno, jeftino uzivanje. Pravi razmazeni srednoškolac."
Author: Charles Bukowski
3. "U tim sjecanjima nastoji da ne preobražava cinjenice u svoju korist, iako shvata da je u ljubavi to najteže, možda i nemoguce; ljubav, to odavno zna, hrani se lažima, ponekad uspješnije no istinama. A ishod tih preživljavanja i obuzetosti ipak je isti: i s tugom i s ozarenošcu uvida kako nema prava da joj išta zameri, a najmanje da se oseca uvredenim. Takva zakljucivanja ne sadrže ni spokojstvo ni nadu. Naprotiv, iz njih se taloži ono najteže nespokojstvo koje zaljubljenima ne pruža izgovor za bilo kakvu osvetu zbog neuzvracene ljubavi, te ceste sklonosti i velikodušnih ljudi."
Author: Dobrica Cosic
4. "Ovih dana mi, doduše, svi govore da im djelujem nekako umorno, ali ti znaš da je to kod mene pobrkano kao instalacije u ruskom soliteru, i da retko pokazujem ono što stvarno osecam, vrag da me nosi..."
Author: Ðorde Balaševic
5. "Velike reci obicno imaju malu grešku, i smanjuju se za mrvicak svaki put kad ih izgovoriš."
Author: Ðorde Balaševic
6. "Sve mi se cini da je taj zgodni decko u tebe zaljubljen, zajedljivo komentira majka dok odlaze s konzervatorija, gdje ju je majka nakon nastave docekala, kako bi dvije dame, ruku pod ruku i uopce vrlo komplicirano povezane, prošetale središtem grada. Jako je važno i kakvo je vrijeme, jer o tomu ovisi kojim ce putem dame krenuti. U izlozima ima puno toga što privlaci pozornost prolaznika, a što Erika nikako ne smije vidjeti. Upravo je zato majka docekuje nakon posla. U izlozima su elegantne cipele, torbice, šeširi i nakit. Majka odvlaci Eriku na drugu stranu, opravdavajuci duži put lijepim vremenom. Osim toga, u parku se vec rascvjetalo cvijece, ruže i tulipani, a ni oni još nisu odabrali svoje halje. Majka govori Eriki o prirodnoj ljepoti, koja ne treba nikakve dodatne ukra¬se. Pa Erika je prirodno lijepa, ma kakva da je. Sto ce joj sve te bezvrijedne krpice?"
Author: Elfriede Jelinek
7. "Majka jastreb i baka škanjac zabranjuju njima povjerenom djetetu da napusti gnijezdo. NJEN je mladi život poput velike torte od koje majka i baka režu debele kriške, a i susjede cupkaju komadicke oduzimajuci Eriki i posljednje dostojanstvo. Probudi li se u bilo kojem dijelu njena tijela život, taj se dio proglašava trulim i mora se smjesta odsjeci. Previše besposlena švrljanja djevojci koja se posvetila glazbi može samo štetiti. Znaju stare Kohutice kamo nju vuce: onamo dolje k staroj brani, gdje se igraju decki i cure prskajuci se u plicaku. Glasno se smiju i nestaju pod vodom, ERIKA bi medu tim provincijalkama mogla zasjati poput zvijezde. Ona je ionako dresirana da uvijek bude prva i najbolja. Od malih je nogu uce da je sunce oko kojega se sve okrece. Jedino što mora ciniti mirno je stajati, a svi ce se, gledajuci je s obožavanjem, vrtjeti oko nje. Ona to pouzdano zna. Uvijek su joj govorili da je bolja od drugih. A Erika to naravno radije ne želi provjeravati,"
Author: Elfriede Jelinek
8. "Umiremo srazmerno broju rechi koje razbacujemo svuda oko sebe.oni koji govore nemaju tajni. a svi govorimo. izdajemo se, krchmimo dushu; svako se, kao dzhelat neizrecivog, upinje da unishti sve tajne, pochev od sopstvenih."
Author: Emil Cioran
9. "Ravnodušnost koja se njeguje, ili pušta da atrofira, pretvara se u prazninu - u toj mjeri naucio je prazniti iz sebe Nicole, obdarujuci je i protiv svoje volje negacijama i emoconalnim zapuštanjem. Govori se o zalijecenim ožiljcima, što je slobodna paralela s patologijom kože, ali u životu pojedinca nema takve stvari. Postoje samo otvorene rane, koje se smanje katkad do velicine uboda iglom, ali ostaju rane. Biljezi patnje mogu se tocnije usporediti s gubitkom prsta ili ocnog vida. Možda necemo osjetiti da nam nedostaju, nijedne minute u godini, ali ako osjetimo, onda se protiv toga ne može ništa."
Author: F. Scott Fitzgerald
10. "Brzo ga je poljubila nekoliko puta u usta. Nikad prije nije vidio ništa tako sjajno kao što je kakvoca njene kože i, buduci da ljepota katkada vraca odraz covjekovih najboljih misli, pomislio je na svoju odgovornost prema Nicole i na to da se ona sada nalazi samo dvoja vrata dalje, preko hodnika."
Author: F. Scott Fitzgerald
11. "Svaki put kad bi netko ustao i poceo pricati o lošim stvarima koje je ucinio, jedan bi covjek koji je uvijek sjedio na drugoj strani u kutu uvijek viknuo: „Reci sve! Reci sve!" On bi to vikao svaki put kad bi izgledalo da ce onaj koji je govorio završiti ispovijed, pa bi se taj pokušao sjetiti još neceg lošeg što je bio ucinio. Ponekad bi zato netko ispricao i prilicno loše stvari koje možda inace ne bi bio ispricao. Ali taj covjek koji je vikao „Reci sve!" nikada nije ustajao ispovjediti se."
Author: Forrest Carter
12. "Vsako dejanje, misel in obcutek spodbudi namen in ta namen je vzrok, ki obstaja kot vzrok s posledico. Ce smo soudeleženi v vzroku, ni mogoce, da ne bi bili soudeleženi tudi v posledici. Na ta najglobji nacin smo odgovorni za vsako svoje dejanje, misel in obcutek, kar pomeni, za vsak svoj namen. Mi sami bomo deležni sadu vsakega svojega namena. Zato je pametno, da se zacnemo zavedati mnogih namenov, ki dajejo sporocila našim izkušnjam, da razvrstimo, kateri nameni ustvarjajo katere posledice, in izbiramo svoje namene glede na posledice, ki jih želimo ustvarjati."
Author: Gary Zukav
13. "Ili pak imati samo odjecu koju nosimo na ledima, ništa ne cuvati, živjeti po hotelima i cesto ih mijenjati, seliti se iz grada u grad, iz zemlje u zemlju; jednako dobro govoriti i citati cetiri ili pet jezika; nigdje se ne osjecati kao kod kuce, ali gotovo bilo gdje ugodno."
Author: Georges Perec
14. "Svako živi iza rešetaka koje nosi sa sobom. Zato se sada tako mnogo piše o životinjama. To je izraz cežnje za slobodnim, prirodnim životom. No, prirodni život za coveka jeste ljudski život. To se, ipak, ne vidi. Necemo da vidimo. Ljudska egzistencija je odvec tegobna, zato bismo da je se otarasimo, barem u fantaziji. [...] Vracamo se životinji. To je znatno prostije od ljudske egzistencije. Dobro ušuškani usred stada, marširamo ulicama gradova na posao, na valove i u zadovoljstva. To je život strogo kao u kancelariji. Nema cuda, nego jedino uputstva za upotrebu, obrasci i propisi. Bojimo se slobode i odgovornosti. Stoga se radije gušimo iza rešetaka koje cak i sami popravljamo." (Kafka o "Preobražaju")"
Author: Gustav Janouch
15. "Ali nista se ne zavrsava tako lako. Kada covek trazi nesto od zivota (a ima li koga ko ne trazi nista?), zivot od njega zahteva mnogo vise informacija. Da bi se nacrtao precizan dijagram, neophodno je mnogo vise tacaka. U suprotnom, nema ni odgovora."
Author: Haruki Murakami
16. "Onda kada se precutkuje nešto važno, ništa od onoga o cemu se govori zapravo nije bitno"
Author: Irvin D. Yalom
17. "Kad naidu teška, mutna vremena i ucestaju sukobi i uzbune medu ljudima, otvori se odjednom Biblija na njenim najtamnijim stranicama i naš užas ili naše nerazumevanje nadu drevne i poznate reci kao jedini izraz.Gledajuci vojnike i žandarme koji su do malopre bili i ubijali, video sam im u ocima, duboko ispod spoljnjeg besa i drskosti, jedva primetno kolebanje u kom je bilo i životinjskog straha i neke želje da se ne bude na tom mestu ni u tom obliku. U tom drhtanju u dnu zenica procitao sam odjednom jasan i nesumnjiv jadni, strašni i detinjski Kainov odgovor: - Zar sam ja cuvar brata svoga?"
Author: Ivo Andric
18. "Da je cutanje snaga, a govorenje slabost, vidi se i po tome sto starcii deca vole da pricaju."
Author: Ivo Andric
19. "Ja!- Teska rec, koja u ocima onih pred kojima je kazana odredjuje nase mesto, kobno i nepromenljivo, cesto daleko ispred ili iza onog sto mi o sebi znamo, izvan nase volje i iznad nasih snaga. Strasna rec koja nas, jednom izgovorena, zauvek vezuje i poistovecuje sa svim onim sto smo zamislili i rekli i sa cim nikad nismo ni pomisljali da se poistovetimo, a u stvari smo, u sebi, vec odavno jedno."
Author: Ivo Andric
20. "Sto vise samujes i cutis o sebi,sve ti je plici u ludji razgovor tvog susjeda."
Author: Ivo Andric
21. "Odakle dolazi dojam da je Crkva lakše izlazila na kraj s krivcima-pociniteljima negoli s nedužnim žrtvama? Nije li naša kristologija toliko pretjerano determinirana soteriološki da više niti ne dopušta teodicejsko pitanje (na koje se niti može dati odgovor niti ga se može zaboraviti)?"
Author: Johann Baptist Metz
22. "Samoca nije živeti sam, samoca je kad nismo sposobni da pravimo društvo nekome ili necemu što se nalazi duboko u nama, samoca nije usamljeno drvo nasred puste ravnice, to je rastojanje izmedu skrivenih sokova i kore, izmedu lista i korena. Vi bulaznite, sve to što pominjete medusobno je povezano, nema tu nikakve samoce, U redu, pustimo sad drvo, nego se zagledajte u sebe, i naci cete samocu, Kao što rece onaj drugi, hodati usamljen kroz gomilu, Još gore od toga, biti usamljen tamo gde ni nas samih nema, Danas ste užasno raspoloženi, Imam i ja svoje loše trenutke, Nisam ja govorio o toj samoci, nego o drugoj, onoj koja nas prati, podnošljivoj, onoj koja nam pravi društvo, Cak i nju ne možemo uvek da podnesemo, vapimo za necijim prisustvom, nekim glasom, a ponekad taj isti glas i to isto prisustvo služe jedino zato da ucine samocu još nepodnošljivijom."
Author: José Saramago
23. "Svaka filozofija je tužna. Ako govorite duže o sreci, vi cete se naposletku osecati pomalo nesrecnim... Užasi života postanu jednim delom naše sudbine samo ako se u njih narocito udubljujemo."
Author: Jovan Dučić
24. "-Zašto ne smijem govoriti o njoj? - Zato, jer su mi, kad na nju mislim, i najslada usta - gadna."
Author: Marija Jurić Zagorka
25. "Dodi, primi zastavu. Ona je obraz naš, cast naša, slava naša, govor našeg srca, poklik naših pravica, sunce naše slobode. Dok je u našim rukama, dotle smo svoji, slobodni i pravicom naoružani."
Author: Marija Jurić Zagorka
26. "Cast je cesto ljudska gizda. Nije covjek castan ato što mu putovi nisu bili kliski pa nije mogao posrnuti... Castan je samo onaj koji govori istinu..."
Author: Marija Jurić Zagorka
27. "Njihovi se pogledi susretoše i stopiše u jedno. U dodiru njihovih zjenica zadršce ljubav što u taj cas ne osjeti ni ceznuca, ni strasti, ni težnje ni želje - ljubav što se rodila u patnjama. Ni ruke im se nisu dodakle ni usta primakla. Samo se suze u njihovim ocima nijemo zagrliše cistim zagrljajem. Ni jedno nije progovorilo. Kao da su oboje željeli da se taj trenutak vine u vjecnost."
Author: Marija Jurić Zagorka
28. "Covjecnost ne postoji "u preosjetljivu uhu", rekao je jedan istaknuti govornik. "Ona pripada umu i živcima."
Author: Mary Wollstonecraft
29. "Otvorio sam knjigu nasumice i našao na pricu o Aleksandru Makedonskom.Car je, prica se tu, dobio na poklon divne posude od stakla. Poklon mu se veoma svidio, a ipak je sve polupao. -Zašto? Zar nije lijepo? -Pitali su ga. -Baš zato-odgovorio bi on. -Toliko su lijepe, da bi mi bilo teško da ih izgubim. A vremenom bi se jedna po jedna razbijala, i ja bih žalio više nego sad."
Author: Meša Selimović
30. "Sjetio sam se price, nena mi je pricala, davno, o karandolozu, crnom demonu, koji o Božicu sacekuje ljude na mracnim raskršcima, i popne im se na leda, smrdljiv i težak. Covjek ga nosi i posrce pod težinom, zagušen smradom, obamro od straha, a karandoloz ga pita: jesam li težak? Covjek stenje i kaže ono što misli: težak si. Karandoloz postane još teži. Ujutru nadu covjeka mrtva. Ali ko odgovori: nisi težak, spašce se, jer karandoloza odmah nestane, i covjek je slobodan. Zbog te rijeci hrabrosti, zbog rijeci prkosa. Docnije sam mislio da je to prica o životu: ako se tužimo kako nam je teško, klonucemo; ako kažemo životu: izdržacu, neceš me slomiti, muka postaje lakša."
Author: Meša Selimović
31. "Ja sebe ne volim. Nisam baš naklonjen sebi, a još manje imam samopoštovanja. Osim toga, nisam si zanimljiv. Vec dugo poznajem vlastite osnovne osobine i naposljetku su mi se zgadile. Kao adolescent i poslije mladic govorio sam o sebi, razmišljao o sebi, bio sam gotovo ispunjen vlastitom osobom. Više to ne cinim. Više mi nisu bliske vlastite misli pa se smrznem od dosade pri pomisli da ispricam kakvu vlastitu dogodovštinu. Kad baš moram, lažem."
Author: Michel Houellebecq
32. "Promatra njihova usta koja se otvaraju sva istodobno, usta koja melju, izbacuju rijeci i bez prestanka praskaju u smijeh (zagonetka: kako se žene koje se medusobno ne slušaju mogu smijati onome što govore?)."
Author: Milan Kundera
33. "I onda smo išli još dugo kroz šumu, ne govoreci ništa, ali ovaj put je u toj tišini bilo neke ljepote, bilo je naše savezništvo."
Author: Miro Gavran
34. "Najljepše i najdublje citateljsko iskustvo ostvarujemo upravo dok citamo svoje pisce... Poznat nam je društveni i povijesni kontekst u kojem su djela nastala, razumljive su nam aluzije na koje nailazimo, igre rijeci, poznati su nam opisani prostori, a o razumijevanju mentaliteta ne moram ni govoriti. Kao citatelji najviše profitiramo citajuci svoje književnike."
Author: Miro Gavran
35. "A meni je bilo cudno otkud teta Lucija zna sve što se dogada u selu, i zna sve što je netko rekao i ovaj što je njemu odgovorio, i tko je kamo otputovao, i što tamo radi. Teta Lucija me podsjeca na televizijski dnevnik, jer i na dnevniku ispricaju što se sve dogodilo na raznim stranama. Samo dnevnik traje pola sata, a teta Lucija mnogo duže."
Author: Miro Gavran
36. "VECNOSTISvako na svetu ima jednu dužnostkoju nikad nije imao niko drugi.Odgonetaj je odmah. Nemoj da docekašgodine, da staneš nasred sveta i pitaš: šta cu biti?Najteža zagonetka je detinjstvo,Ali ono jedino ima odgovor.Raduj se što si dete. To je velika stvar. I ponavljaj u sebi, ponavljajjednu jedinu ozbiljnu opomenu medusvim igrama:Stici ce samo onaj koji ide."
Author: Miroslav Antić
37. "Ne uzvisuj se prenisko. Skitaj u sopstvenom ritmu i u sopstvenom smeru kroz naprsle blizine. Stvarnost je kao odeca. Nije važno šta nosiš, nego kako ti stoji. Prekini sa oblacenjem, moda je sezonska umetnost. I budi dovoljno oprezan kad nešto glasno izgovaraš, sanjaru nad sanjarima. Govor je umetnost budnih."
Author: Miroslav Antić
38. "Covjek je gospodar samo neizgovorene rijeci. Izgovorenoj ili napisanoj postaje rob."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
39. "Zašto mi je taj govor bio toliko važan? Jesam li time želio pokazati sebi i drugima da sam još i te kako živ? Da još uvijek imam snagu za nastup? Je li to možda želja nekoga tko voli javnu pozornost da odigra posljednju predstavu? Odgovori su bili potvrdni. — Ranjeni lav želi doznati može li još uvijek rikati - rekao sam Ja. - Radi se o dostojanstvu i samopoštovanju, a to nije isto što i taština."
Author: Randy Pausch
40. "Kada je konobarica donijela jelo, cestitao sam joj na trudnoci. - Mora da ste presretni - rekao sam.- Ne baš - odgovorila je. - Bila je to slucajnost. Kada je otišla, ostao sam pogoden njezinom iskrenošcu. Ta usputna primjedba podsjetila me na brojne slucajnosti koje igraju ulogu u našem dolasku u život... i našem putovanju ka smrti. Tu je žena koja je slucajno zanijela dijete, ali ce ga zasigurno voljeti. Ja cu pak, slucajnošcu zvanom rak, ostaviti troje djece koja ce odrastati bez moje ljubavi."
Author: Randy Pausch
41. "Pitao sam roditelje što mi je ciniti.- Podrži je — rekla je mama. — Ako je voliš, pruži joj podršku.Tako sam i ucinio. Taj sam tjedan proveo na predavanjima, boraveci u uredu koji se nalazio u hodniku gdje je i ona radila. Nekoliko puta sam se zaustavio tek da vidim je li sve u redu. - Želim samo vidjeti kako si - govorio sam. - Ako mogu bilo što uciniti, samo reci.Nakon nekoliko dana, ona me nazvala: — Cuj, Randy, sjedim ovdje, osjecam kako mi nedostaješ i želim da si tu kraj mene. To nešto znaci, što misliš?Konacno je shvatila. Ipak je bila zaljubljena.Moji roditelji su još jednom bili u pravu. Ljubav jest pobijedila. Na kraju tjedna Jai se preselila u Pittsburgh.Zidovi od opeka postoje s razlogom. Oni nam daju priliku shvatiti koliko žarko nešto želimo."
Author: Randy Pausch
42. "Moja kcerka ima samo osamnaest mjeseci pa joj ovo ne mogu reci sada, ali kad bude dovoljno zrela, volio bih da posluša što mi je jednom rekla jedna kolegica. Mislim da je to dobar savjet za sve mlade dame. Zapravo, kad bolje razmislim, to je najbolji savjet koji sam ikad cuo.— Trebalo mi je mnogo vremena, ali na kraju sam shvatila. Kad je rijec o muškarcima koji se za vas zanimaju u romanticnom smislu, stvar je jednostavna. Treba ignorirati sve što govore i obratiti pozornost samo na ono što rade otkrila mi je ona.To je to. Za tebe, Chloe.Cini mi se da bi ovaj savjet mogao koristiti i Dylanu i Loganu kad za to dode vrijeme."
Author: Randy Pausch
43. "Kada sam ga upitao kada cu umrijeti, on je odgovorio da cu vjerojatno biti prilicno zdrav sljedecih tri do šest mjeseci. To me podsjetilo na moje posjete Disneylandu. Kada biste njihove zaposlenike upitali kada se park zatvara oni bi obicno odgovorili da je park otvoren do osam navecer."
Author: Randy Pausch
44. "Ne želim napustiti Tigra u meni. Ne mogu ni zamisliti da se pretvaram u Sivka. Netko me upitao kakav bih natpis želio na nadgrobnoj ploci. - Randy Pausch: živio je trideset godina nakon terminalne dijagnoze - odgovorio sam.Vjerujte mi da bih u tih trideset godina unio mnogo veselja. Ali ako to ne može biti, onda cu to veselje unijeti u sve što sada radim."
Author: Randy Pausch
45. "Vecina ljudi neprestano stremi prematoj bajkovitoj zemlji u kojoj ce, prema njihovom mišljenju, svi njihovi problemi biti riješeni, aoni ce biti ispunjeni radošcu. Oni sami sebi govore: 'Kad ostvarim ovo ili ono, bit cu sretan'.Ali, ja smatram da sreca nije odredište na koje stižemo, vec unutarnje stanje koje samistvaramo. Svatko može biti sretan - sreca je svima na raspolaganju, i to ovog trenutka.-52-Moramo se samo zaustaviti i više pozornosti posvetiti dragocjenostima koje nas vec okružuju.Zato ja živim punim plucima. Moje su oci otvorene. Budan sam. Uživam u svakom pojedinomtrenutku ove velicanstvene pustolovine."
Author: Robin S. Sharma
46. "Srce, kako si nerazumno!Najprej zaljubiš se,Potem pa te skrbi življenje lastno.Najprvo ropaš, kradeš,potem pa zaskrbi te zakon.Govoriš, da ljubiš,pa vendar se ozirašna besede drugih!"
Author: Rumi
47. "Gotovo nikada nismo imali novca i živeli smo tajno obuzeti brigom zbog toga....Sažaljenje bližnjega ubija. Snaga, govorila je Gala, ne leži u tome da se izazove sažaljenje, vec postidenost. Mogli smo da umremo od gladi, niko to nikada ne bi znao."
Author: Salvador Dalí
48. "Dosta nam je govora, nama su potrebni razgovori..."
Author: Sulejman Bugari
49. "Ne smijemo biti neodgovorni i egoisticni, nikako, a posebno ne u prezentaciji Islama. Islam nije samo naš! On je univerzalna ljepota, poslata svakom covjeku na zemlji."
Author: Sulejman Bugari
50. "Govorio je cak da je povjerilac gori nego gospodar; jer gospodar raspolaže samo sa vašom licnošcu, a povjerilac raspolaže vašim dostojanstvom i može ga ošamariti."
Author: Victor Hugo

Govor Quotes Pictures

Quotes About Govor
Quotes About Govor
Quotes About Govor

Today's Quote

Now I know what a statesman is; he's a dead politician. We need more statesmen."
Author: Bob Edwards

Famous Authors

Popular Topics