Top Hippocratic Oath Quotes

Browse top 2 famous quotes and sayings about Hippocratic Oath by most favorite authors.

Favorite Hippocratic Oath Quotes

1. "On the day I swore to uphold the Hippocratic oath, the small hairs on the back of my neck stood up as I waited for lightning to strike. Who was I, vowing calmly among all these necktied young men to steal life out of nature's jaws, every old time we got half a chance and a paycheck?... I could not accept the contract: that every child born human upon this earth comes with a guarantee of perfect health and old age clutched in its small fist."
Author: Barbara Kingsolver
2. "Reasoning based on cost has been strenuously resisted; it violated the Hippocratic Oath, was associated with rationing, and derided as putting a price on life... Indeed, many physicians were willing to lie to get patients what they needed from insurance companies that were trying to hold down costs."
Author: Ezekiel Emanuel

Hippocratic Oath Quotes Pictures

Quotes About Hippocratic Oath
Quotes About Hippocratic Oath

Today's Quote

Az irigység a középszeruek vallása. Megnyugtatja oket, csillapítja mardosó nyugtalanságukat, és végso soron szétrohasztja a lelküket, mert addig igazolják vele a kapzsiságukat és fukarságukat, amíg már maguk is elhiszik, hogy az jó, és hogy a mennyország kapui csak a magukfajta korcsok elott nyílnak meg; akik úgy élik le az életüket, hogy semmi nyomot nem hagynak a szánalmas igyekezeten kívül, hogy másokat lehúzzanak, hogy kizárják, sot ha lehet, tönkretegyék oket; akik puszta létükkel, önmagukkal bizonyítják, milyen szegények lélekben, szellemben és testben. Boldog az, akit a hülyék megugatnak, mert a lelke nem lesz a martalékuk."
Author: Carlos Ruiz Zafón

Famous Authors

Popular Topics