Top Lovek Quotes

Browse top 11 famous quotes and sayings about Lovek by most favorite authors.

Favorite Lovek Quotes

1. "Chelovek takma adindan daha eski bir kural vardir, en eski yalancinin bile inkâr edemeyecegi bir gerçek: dürüst birini dolandiramazsin. Eger dolandirirsan…Buna pisman olursun.(syf. 157)"
Author: Ally Carter
2. "Spisovatel je clovek, ktorému nestacia knihy tých druhých."
Author: George Bernard Shaw
3. "Bivanje je polnost, ki je clovek ne more zapustiti."
Author: Jean Paul Sartre
4. "Kako lahko nekdo, ki je v okovih,osvobodi okovanega cloveka?Odrešitev pricakuj le od nekoga,ki je že svoboden."
Author: Kabir
5. "Ali na obrežju reke sedijo tatovi ali svetniki?Takoj boš ugotovil, da le spregovorijo...To, kakšen je clovek globoko znotraj,pove cesta njegovih besed."
Author: Kabir
6. "Nakar se je naenkrat pojavil pred teboj še nekdo, ki je prav tako zataval v megli, in še nikoli prej v življenju nisi videl cloveškega obraza, ki bi bil tako velik in razlocen. Tako zelo si napenjal oci v meglo, da bi kaj videl, da je bila zdaj, ko je bilo kaj videti, vsaka podrobnost desetkrat bolj razlocna kot sicer, tako razlocna, da sta bila obadva prisiljena pogledati vstran. Kratko malo nisi mogel pogledati cloveku v obraz, on pa ne v tvojega, ko pa je tako bolece videti nekoga v vseh podrobnostih - kot da bi mu gledal notranjšcino. Ampak tudi proc nisi hotel pogledati, da ga ne bi cisto zgubil. In tako naprej: ali si se napenjal in strmel v meglo in zagledal stvari, ki so bile bolece, ali pa si se razpustil in zgubil v megli."
Author: Ken Kesey
7. "Knihy sú najlepšími druhmi cloveka, lebo hovoria len vtedy, ked chceme a ked si želáme, tak mlcia. Dávajú všetko a nechcú nic."
Author: Munchausen
8. "Od vseh navad, ki jih ima sodobni clovek, je prebiranje dnevnega casopisa gotovo ena najslabših. Zjutraj, ko je glava najbolj odprta, se vanjo vsuje zlo, kar ga je prejšnji dan pridelal svet. V preteklosti je zadostovalo, da nisi bral casnikov, pa si bil rešen. Danes to ni vec mogoce; obstajajo mediji in dovolj je, da jih vklopiš za sekundo, pa te zlo že naskoci in prodre vate."
Author: Susanna Tamaro
9. "Tým chcem povedat, že som ten najnepraktickejší clovek pod slnkom."
Author: Vladimir Nabokov
10. "Pocas jedného takéhoto kriku, ked tatino nahánal maminu po byte s rybou, ktorá mala ešte oci, som si uvedomila, že neviem, co budem robit, ked tu nebudú. Nejde o to, že si neviem navarit nic iné ako párky alebo že budem chodit v pokrcených veciach, lebo neznášam žehlenie, alebo že nebudem mat z coho platit nájom, pretože si neviem predstavit, že ma niekto zamestná. Prinajhoršom budem hladná, nezamestnaná a pokrcená, ale ako môže clovek existovat bez svojich rodicov?"
Author: Vladimíra Galková
11. "Cutim, da je lahko clovek srecen na tem svetu. In vem, da je ta svet svet domišljije in vizije. Vsaka stvar, ki jo naslikam, je od tega sveta, vendar je vsi ljudje ne vidijo tako. Skopuhovim ocem je zlatnik veliko lepši od soncne oble in mošnja, vsa zlizana od denarja, veliko lepše oblikovana kakor vinska trta, ki se šibi pod grozdi. Drevo, ki v oci nekoga zvabi solze srece, je v oceh nekoga drugega samo nekakšna zelena stvar, ki stoji ob poti. Nekateri vidijo v naravi samo smešnost in in popacenost, a po teh se ne bom zgledoval; samo nekaj redkih ljudi je, ki zares vidijo naravo. Ocem cloveka z imaginacijo, je narava imaginacija sama. Kakršen je clovek, tako tudi vidi. Kakor je oko ustvarjeno, takšna je njegova moc. Prav gotovo se motite, ko trdite, da fantazijske vizije niso od tega sveta. Meni je ves svet ena sama neskoncna vizija fantazije ali domišljije…"
Author: William Blake

Lovek Quotes Pictures

Quotes About Lovek
Quotes About Lovek
Quotes About Lovek

Today's Quote

Joshen tipped her chin up and kissed her. He was always soft and gentle, but today Senna felt an undeniable hunger somewhere deep inside him. He was trying to suppress it. But she didn't want that. She wanted him to banish the lingering foulness of the curse and the fear that had never released her from its sweaty grasp, replacing all of that with the sweet taste of his mouth."
Author: Amber Argyle

Famous Authors

Popular Topics