Top Madara Quotes

Browse top 2 famous quotes and sayings about Madara by most favorite authors.

Favorite Madara Quotes

1. "A legjobb abban a múzeumban mégis az, hogy minden mindig ott marad a helyén, ahol van. Semmi nem mozdul. Százezerszer is odamehetsz, és az eszkimó mindig éppen akkor fogja ki a két halat, a madarak még mindig délre repülnek, a szarvasok isznak a tócsából, a szép kis agancsukkal és a sovány lábukkal, és az indián no, meztelen mellével, még mindig ugyanazt a takarót szövi. Semmi nem változik; ami változik: az ember saját maga. Nem az, hogy idosebb lesz, vagy ilyesmi. Nem éppen azért. Csak éppen megvál­tozik. Mondjuk, most kabátban megy. Vagy az, aki legutóbb a párja volt, skarlátot kapott, és most más a párja. Vagy a Miss Aigletinger helyettese viszi az osztályt. Vagy az ember hallotta, hogy a szülei reggel állati nagy parádét rendeztek a fürdoszobában. Vagy az ember csak elment az utcán egy pocsolya mellett, amin szivárványszínu benzinfoltok úsznak. Úgy értem, az ember kicsit mindig más, nem tudom ezt pontosan megmagyarázni. És még ha tudnám is, nem biztos, hogy akarnám."
Author: J.D. Salinger
2. "A lényeg semmi, hanem a forma szent. A mostani emberek olyanok, mint amilyenek madaraknak a kitömött madarak. Éppen nézegetett ma ilyeneket Alapi a kirakatokban. Ha szépen áll a csorük, tollazatuk, hát tökéletesek, az nem tesz semmit, hogy a testükben kóc van és nem vér, azért ok a forma szerint kifogástalanok. Vigyázzatok, a formákkal ölik meg Alapit! Hát a formák ellen hasonlóan formákkal kell küzdeni, mert a formák embereinek csak a formák imponálnak."
Author: Kálmán Mikszáth

Madara Quotes Pictures

Quotes About Madara
Quotes About Madara

Today's Quote

My name became known because I was, one might say accidentally the target of state repression and because so many people throughout the country and other parts of the world organized around the demand for my freedom."
Author: Angela Davis

Famous Authors

Popular Topics