Top Maju Quotes

Browse top 81 famous quotes and sayings about Maju by most favorite authors.

Favorite Maju Quotes

1. "Hanya dengan kerja keras dan keinginan kuat untuk berbuat yang terbaik dalam setiap bentuk pengabdian, kita bersama dengan komponen bangsa lainnya dapat menjadi patriot-patriot yang mampu membawa Indonesia ke arah yang lebih baik, lebih maju, dan lebih bermartabat. Bangsa Indonesia harus berani keluar dari "Comfort Zone", membangun kapasitas dirinya, sehingga siap untuk meraih segala peluang serta menjawab berbagai tantangan di abad 21 yang begitu kompleks dan penuh ketidakpastian."
Author: Agus Harimurti Yudhoyono
2. "Ketidakpastian dan kompleksitas permasalahan di abad 21 menuntut kita cepat beradaptasi dan maju ke depan; Insya Allah Indonesia akan menjadi bangsa pemenang, ketika kita cerdas dan cermat untuk mengubah segala tantangan menjadi peluang."
Author: Agus Harimurti Yudhoyono
3. "Jangan buat ilmumu menjadi kebodohan,dan keyakinan menjadi keraguan, jika engkau mempunyai pengetahuan, lakukanlah, jika engkau yakin majullah!"
Author: Ali
4. "Buduci da ništa nisu odgovarali,kapnuo sam na mikroskop kap kiseline. Mrtva se materija nadula, nemirno se pokretala amo-tamo, pocela je i živeti, ispuštala vonj truleži, ponovo se umirila i umrla.Bez sumnje, mogu probuditi mrtve, ali necu to ponoviti još jednom, jer mrtvi imaju neugodan zadah poput bludnika nakon probancene noci.Zar ne spavaju cvrsto tu dole cekajuci uskrsnuce?"
Author: August Strindberg
5. "Membaca Kitab Suci buat saya adalah memasuki labirin. Ada ilusi dari sebuah jalan yang lempang dan lurus dengan sebuah 'pusat' - 'akhir yang tertebak, sementara dalam kenyataannya, labirin adalah lorong-lorong sempit. Kita hanya bisa maju atau mundur. Dinding-dinding masif di kanan kiri. Selalu berbelok dan menikung tak terduga.... Dalam labirin itu, fakta dan fiksi berkait, dunia berkelindan dengan kata-kata. Dan kata-kata tersebut menyajikan semesta yang gumpil - tak utuh, tak sepenuhnya benar, dan menyembunyikan sesuatu yang kita belum tahu.Kitab suci, seperti juga labirin, bukanlah sebuah peta - proyeksi dua dimensi dari garis dan kurva yang saling bertaut. Peta, hanya sebuah abstraksi, sekumpulan tanda dan legenda yang tak sanggup menggantikan pengalaman. Sementara itu dalam kitab suci, seperti juga labirin, selalu ada misteri yang tidak menuntut untuk dipecahkan, melainkan dialami. Berkali-kali."
Author: Avianti Armand
6. "Setidaknya pengakuan dibuat sedini mungkin, agar ingatan tidak pudar atau keberanian hilang dalam penundaan; entah kapan kejujuran ini bisa berarti. Jika kau tak bisa membuat langkah besar, kau harus maju dengan langkah-langkah kecil."
Author: Ayu Utami
7. "Oni koji imaju svetNeka misle šta ce s njimMi imamo samo reciI divno smo se snašli u toj nemaštini"
Author: Branko Miljkovic
8. "Oni oduzimaju dah jedno drugome" bilo bi najpribližnije, ali pošto njega vec znamo, a nju ne ocekujemo ovde, necemo sa time otici daleko. Oni se dobro znaju, to je jasno. Ono što niko ne može da vidi jesu krila koja on crta iza nje, krila andela koga nikada nece zboraviti."
Author: Cees Nooteboom
9. "Neki misle da je ljubav kraj puta na kojem, ako imaš dovoljno srece da ga pronadeš, staješ i ne tražiš novi. Drugi kažu da se ljubav pretvara u provaliju u koju padaš i više se ne možeš izvuci, ali oni koji imaju takvog-takvog iskustva znaju da je ljubav nešto što se iz dana u dan mijenja i ovisno o tome koliko se boriš, ti je osvajaš, ili se hvataš za nju i ne puštaš, ili je gubiš, ali ponekad ljubavi jednostavno nema."
Author: Colum McCann
10. "Nastojao sam uvijek da govorim istinu, što ne znaci da sam uvijek imao pravo. I drugi imaju svoje istine. Izgleda da se moja istina otrgnula od mene, pa sad o meni izrice svoje hirovite sudove cak i na usta onih koji su pozajmili mišljenje. Ah, kakav pad!"
Author: Derviš Sušic
11. "Bila je jedna od onih poslednjih princeza koje su još verovale da magija ipak može trajati do "živeli su srecno do kraja života".Išla je gordo, drsko kroz život. Uvek ponosna, uvek svoja. Siguran korak, najlepši osmeh i nek crknu zlobnici.Bila je jedna od onih koje celi život sanjaju samo jedan zagrljaj, a obicno samo taj nemaju."
Author: Ðorde Balaševic
12. "Ali za ljubavnog cina ni jedna žena ne ostaje u tom uzvišenom položaju. Vrlo brzo i šarmantno mlada si gospoda uzimaju neka prava koja vrijede izvan njihova stana. Ženi odjednom zaboravljaju pridržati vrata, a do-godi li joj se neka nespretnost, obasiplju je porugom. Zatim joj pocinju lagati, pocinju je varati i muciti te je napokon prestaju nazivati. Namjerno se ne žele ocitovati o svojim namjerama.-Slijede dva-tri pisma na koja ne žele odgovoriti. Žena ceka i ceka, no ceka uzalud. I ne pita se zašto ceka, jer se odgovora boji više od cekanja. A za to vrijeme muškarac u nekom drugom životu odlucno pocinje obradivati neku drugu ženu."
Author: Elfriede Jelinek
13. "Majka jastreb i baka škanjac zabranjuju njima povjerenom djetetu da napusti gnijezdo. NJEN je mladi život poput velike torte od koje majka i baka režu debele kriške, a i susjede cupkaju komadicke oduzimajuci Eriki i posljednje dostojanstvo. Probudi li se u bilo kojem dijelu njena tijela život, taj se dio proglašava trulim i mora se smjesta odsjeci. Previše besposlena švrljanja djevojci koja se posvetila glazbi može samo štetiti. Znaju stare Kohutice kamo nju vuce: onamo dolje k staroj brani, gdje se igraju decki i cure prskajuci se u plicaku. Glasno se smiju i nestaju pod vodom, ERIKA bi medu tim provincijalkama mogla zasjati poput zvijezde. Ona je ionako dresirana da uvijek bude prva i najbolja. Od malih je nogu uce da je sunce oko kojega se sve okrece. Jedino što mora ciniti mirno je stajati, a svi ce se, gledajuci je s obožavanjem, vrtjeti oko nje. Ona to pouzdano zna. Uvijek su joj govorili da je bolja od drugih. A Erika to naravno radije ne želi provjeravati,"
Author: Elfriede Jelinek
14. "Umiremo srazmerno broju rechi koje razbacujemo svuda oko sebe.oni koji govore nemaju tajni. a svi govorimo. izdajemo se, krchmimo dushu; svako se, kao dzhelat neizrecivog, upinje da unishti sve tajne, pochev od sopstvenih."
Author: Emil Cioran
15. "Neki dogadaji imaju kraj, ali nemaju pocetak; drugi zapocinju, ali ne završe. Sve to ovisi o tocki na kojoj promatrac stoji."
Author: Frank Herbert
16. "Bol i patnja su uvijek neizbježne za veliku inteligenciju i duboko srca. Stvarno veliki ljudi moraju, mislim, imaju veliki tugu na zemlji."
Author: Fyodor Dostoyevsky
17. "Dok god muzika svira, igraj dok te noge nose. Razumes li sta ti govorim? Igraj dok te noge nose. Ne smes da razmisljas zasto igras. Ne smes da razmisljas o znacenju toga. Jer, u osnovi, znacenja nema. Pocnes li da razmisljas, noge ce ti se zaustaviti. Zaustave li ti se jednom noge, ja tu vise nista ne mogu. Tvoje veze ce nestati. Nestace zauvek! I vise neces moci da zivis nigde drugde osim u ovom svetu. Brzo ces biti uvucen u ovaj svet. Zato noge ne smeju da ti se zaustave. Koliko god ti se cinilo besmisleno, ne smes da mislis na to. Prati korake i igraj dok te noge nose. A ono otvrdlo razmeksaj, makar malo. Mora da je ostalo i nesto za sta jos nije prekasno. Upotrebi sve sto se moze upotrebiti. Ucini sve sto mozes. Nema cega da se plasis. Svakako si umoran. Umoran si i uplasen. Svi imaju takve trenutke. Cini ti se da je sve pogesno. I noge ti se zaustave."
Author: Haruki Murakami
18. "Kad neko traži, lako se može dogoditi da mu oko vidi samo ono što traži, da nije u stanju bilo šta da nade, da primi u sebe, jer misli samo na ono za cim traga, imajuci svoj cilj opsednut je tim ciljem. Tražiti - znaci imati cilj."
Author: Hermann Hesse
19. "Jer, i najvece pustinje imaju svoje prolece, pa ma kako kratko i neprimetno bilo."
Author: Ivo Andric
20. "Noc i rakija i plitka pamet nemaju mjere."
Author: Ivo Andric
21. "Dunia ini memang semakin rumit. Semakin maju, tapi juga semakin banyak kegelapan. Semakin kotor. Semakin susah menemukan cinta yang tulus. Apalagi menjaga kebersihan hati."
Author: Iwan Setyawan
22. "Potkraj Drugoga svjetskog rata izvukli su me iz škole i, kao šesnaestogodišnjaka, gurnuli u vojsku. Nakon kratke vojnicke izobrazbe u würzburškim kasarnama došao sam na frontu koja se u to vrijeme vec bila pomakla preko Rajne u Njemacku. Ceta je bila sastavljena iz samih mladih ljudi, bilo nas je preko stotinu. Jedne veceri komandir cete poslao me prenijeti jednu poruku u komandu bataljona. Nocu sam lutao razorenim selima i majurima, a kad sam se pred jutro našao na mjestu gdje sam ostavio svoju cetu, našao sam još samo mrtvace: cetu je pregazio kombinirani napad lovaca-bombardera i tenkova. Svima njima, s kojima sam još dan ranije dijelio djecje tjeskobe i mladenacki smijeh, sada sam mogao gledati još samo ugasli mrtvi obraz. Ne sjecam se nicega doli jednog krika bez glasa. I danas još vidim samoga sebe tako, a iza spomena na to raspali su se snovi mojega djetinjstva."
Author: Johann Baptist Metz
23. "Moj otac ima bratica ciji ocuh je oženjen njegovom blizankom. Njegov mu ujak obicava reci: "Drago moje dijete, to su, dakle, gliste. Žabe jedu gliste; rode jedu žabe; rode donose djecu; a djeca imaju gliste. Eto ti krvotoka prirode."
Author: Johannes Mario Simmel
24. "A mali mikrofoni?Kako bi bilo kad bi ih svi progutali,pa da preko malih zvucnika,koji bi se mogli nalaziti u nekom od džepova kombinezona,prenose zvuk vašeg srca?Kad biste nocu na skejtbordu prolazili ulicom,mogli biste cuti kako drugima kuca srce,a oni bi mogli cuti vaše srce,nešto kao na ultrazvuku.Cudno je što se pitam bi li svima srce pocelo kucati istovremeno,uskladeno,kao što sve žene koje žive zajedno imaju uskladene mjesecnice,za što znam,iako zapravo ne želim znati.To bi bilo tako neopisivo cudno,osim što bi ono mjesto u bolnici na kojem se radaju bebe zvucalo poput kristalnog lustera na brodu,jer djeca još ne bi mogla uskladiti otkucaje.A na ciljnoj crti njujorškog maratona sve bi zvucalo kao da je izbio pravi rat."
Author: Jonathan Safran Foer
25. "Osvojila mi je srce poput nemilosrdnoga vojskovode i sad sam rob misli i osjecaja kojima ne mogu vladati.Misli mi lutaju u pravcima koje ne odabirem sam i obuzimaju me napadi tjeskobe kojima ne znam izvor.Umirem od želje da je vidim,da razgovaram s njom,da je pogledam u oci..."
Author: Mahbod Seraji
26. "Di sebuah hari di bulan januarisudah lama sekali.. saya mencoba tidak lagi menyinggung ini padamutentag perasaanku yang tak pernah sampai..tentang hatiku yang tak pernah bisa beranjak darimutentang cintakunamun, kali ini..aku ternyata lelah sembunyiuntuk sesaat tak kuasa untuk meluapkankanpenuh harap, kau sudi membaca, memahaminya..telah lama kucoba melangkah maju, tak ingin lagi menengok ke belekangnamun slalu saja, hatiku selalu berhasil menuntunnya kembalikamu pasti sudah sadar, jatuh cinta bukanlah pengalaman pertama bagikuharusnya kutelah terbiasa melupakan, harusnya patah hati bisa kulalui dengan mudahtapi ntah mengapa, denganmu, semua berbeda..."
Author: Majdy
27. "Cinjenice nemaju pristušpa u svijet u kojemu žive naša uvjerenja, one ta uvjerenja nisu stvorile, pa ih ne mogu ni razoriti. Cinjenice mogu uvjerenjima nametnuti najpouzdanija opovrgnuca, a da ne proizvedu ni najmanji ucinak, a kamoli da ih oslabe."
Author: Marcel Proust
28. "Na svaku od dve šipke sa krova trole možeš da nanižeš barem troje, ako si uporan i cetvoro neljubaznih penzionera, jer se njihov bezobrazluk (utemeljen na konstantnoj žurbi nikuda, koju prikazuju kao žurbu svuda) leci samo elektrošokovima, za šta pogodno dodu debeli strujni gajtani kojima se trola napaja. Naravno da samo pravljenje ovog penzoražnjica nece ubiti obezobražene, obezbožene starce ociju krvavih od želje da vladaju svetom, ne. Preživeli su ratove. Preživeli su bedu. Preživeli su i raskoš koju ti nikada nisi osetio. Preživeli su život. Sad hoce da prežive i smrt. Šipka kroz stomak nije ništa za njih. Više ih ljuti što celi komfor metalnog štapa nije samo njihov, nego se guraju sa još troje jednako pomahnitalih. Tu leži sav problem, oni žele da žive sami u zgradama, da imaju svoju privatnu trolu, svoju licnu poštu bez redova, svoju pijacu, svoje ulice. Ljuti ih cak i to što je smrt svacija kurva. E pa danas je dan."
Author: Marko Šelić
29. "Ljudi nemaju srce poput mojeg. Ljudsko srce je pravac, moje je kružnica,a imam i beskrajnu sposobnost da budem u pravo vrijeme na pravome mjestu.Slobodno tome, uvijek zaticem ljude u najboljen i najgorem izdanju. Vidim njihovu ružnocu i njihovu ljepotu, i pitam se kako ista stvar možebiti i jedno i drugo. Pa ipak, na jednome im zavidim.Ljudi su, ako ništa drugo, dovoljno razumni da umru."
Author: Markus Zusak
30. "Sva su ljudska bica pripovjedaci koji pricaju sa svojega vlastitog, jedinstvenog stajališta. Kad to shvatimo,više necemo osjecati potrebu da svoju pricu namecemo drugima ili branimo ono u što vjerujemo. Umjesto toga,sve cemo ljude promatrati kao umjetnike koji imaju pravo stvarati vlastitu umjetnost."
Author: Miguel Ruiz
31. "Kebudayaan tidak dapat dipertahankan saja, kita harus berusaha merobah dan memajukan, oleh karena kebudayaan sebagai kultuur, sebagai barang yang tumbuh, dapat hilang dan bisa maju."
Author: Mohammad Hatta
32. "Svi ljudi imaju svoje slabosti, sitnije ili krupnije, razlicite i zavisne od kulturnog nivoa, naobrazbe, karakternog i emotivnog sklopa, ali svima je zajednicka jedna - otvoriti dušu nekom bliskom,dragom."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
33. "Orang yang selalu menunda-nunda niatnya tidak akan mencapai apa-apa.Bertindak memang ada bahayanya, tetapi bila kita duduk saja menunggu rezeki nomplok, yang akan datang adalah kegagalan.Kesampingkan saja keragu-raguan anda dan maju terus.!"
Author: Og Mandino
34. "Kita semua harus menerima kenyataan, tapi menerima kenyataan saja adalah pekerjaan manusia yang tak mampu lagi berkembang. Karena manusia juga bisa membikin kenyataan-kenyataan baru. Kalau tak ada orang mau membikin kenyataan-kenyataan baru, maka "kemajuan" sebagai kata dan makna sepatutnya dihapuskan dari kamus umat manusia(Rumah Kaca, h. 436)"
Author: Pramoedya Ananta Toer
35. "Kita harus yakin pada diri sendiri untuk bangun peradaban bangsa yang lebih unggul & mulia bagi kemajuan dunia"
Author: SBYudhoyono
36. "Semua harus dimulai dari tekad kita, semangat bersama-sama untuk menuju kemajuan Indonesia."
Author: SBYudhoyono
37. "Saya sungguh yakin di tangan para generasi muda pada saatnya nanti Indonesia makin jaya dan maju"
Author: SBYudhoyono
38. "Apabila menginginkan negara maju & rakyat sejahtera, kita harus mampu menegakkan demokrasi & harmoni."
Author: SBYudhoyono
39. "Awal kemajuan bangsa ditandai salah satunya oleh rakyat kita, yg cinta dan gemar olahraga."
Author: SBYudhoyono
40. "Perjuangan panjang bangsa ini terasa ringan jika dilakukan bersama-sama. Mari satukan langkah demi kemajuan."
Author: SBYudhoyono
41. "Mari syukuri semua yang kita miliki. Dengan bersyukur, kita senantiasa optimis untuk menjadi bangsa yang maju dan unggul."
Author: SBYudhoyono
42. "Kepada para sarjana, marilah berani bangun desa kita. Kalau desa sejahtera, maju seluruh negeri kita."
Author: SBYudhoyono
43. "Indonesia bukan hanya alami reformasi, tapi lakukan transformasi seperti negara yg sudah lebih maju."
Author: SBYudhoyono
44. "Bangsa yang maju adalah bangsa yg hormati kearifan lokal."
Author: SBYudhoyono
45. "I like the night. Without the dark, we'd never see the STARS"-Stephenie Meyer.Budayakan Gemar Membaca untuk Generasi Islam yang Lebih Maju, Cerdas & Kaya.-Inayah Lie-The flower that blooms in adversity is the most rare and beautiful of all. –The Emperor (Mulan)."I you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best" -Marylin Monroe-Jack: "You must promise me that you'll survive, that you won't give up, no matter what happens, no matter how hopeless. Promise me now, Rose, and never let go of that promise."#TitanicTerkadang orang yang lebih tua, bukan hanya lebih banyak menuntut daripada memberi semangat, malahan sering membatasi definisi keberhasilan dengan arti yang sempit.-anak jg manusia-"
Author: Stephenie Meyer
46. "Apakah sekarang semuanya mulai jelas? Apakah sekarang kau mulai yakin atas hubungan ini? Apakah kau sudah punya jawabannya? Kalau sudah, bisakah kau segera memberitahuku? Kemajuan sedikit saja di hati kau akan memberikan rasa tenteram yang luar biasa bagiku. Bukan sebaliknya, hingga hari ini aku hanya berkutat dengan harapa-harapan---karena itulah yang tersisa."
Author: Tere Liye
47. "Tidak seperti waktu, relativitas nasib sudah diterjemahkan dengan maju oleh manusia di seluruh muka bumi melalui ukuran tertentu, yang sayang sekali ukuran tersebut mutlak berasal dari kesepakatan mereka."
Author: Tere Liye
48. "Janganlah mau maju terus dan pantang mundur, namun mundurlah selangkah lalu maju tiga langkah."
Author: Toba Beta
49. "Saat jarum jam dinding berputar ke kiri, orang akan menganggapnya rusak dan membuangnya. Manusia pun tidak boleh menengok ke belakang, terus maju dan maju, melangkah ke depan!"
Author: Yoshichi Shimada
50. "Tradisi setiap bangsa adalah modal dan warisan abadi yang mengungkapkan kemajuan dan peradaban yang pernah dicapainya. Setiap bangsa pasti memiliki masa lalu sebelum menginjak masa kini; dan membangun masa kini yang kokoh di atas pijakan masa lalu yang kuat."
Author: Yusri Abdul Ghani Abdullah

Maju Quotes Pictures

Quotes About Maju
Quotes About Maju
Quotes About Maju

Today's Quote

A library is such a potent symbol of a town's values: each one closed down might as well be six thousand stickers plastered over every available surface, reading "WE CHOSE TO BECOME MORE STUPID AND DULL."
Author: Caitlin Moran

Famous Authors

Popular Topics