Top Makar Quotes

Browse top 23 famous quotes and sayings about Makar by most favorite authors.

Favorite Makar Quotes

1. "Aggi mengambil gambar dari hidangan di atas meja; makaroni stroberi, segelas es teh, dan semangkuk buah stroberi segar. Kini dia mendongak. Beralih mencari subjek gambar yang lain. Saat cincin fokus diputar dan patahan gambar menjadi satu, Timur menoleh. Aggi tidak menurunkan kamera. Terus mengintip dari jendela bidik. Timur menggerakkan bibir. Berkata tanpa suara. "Je ... tu ... aime."
Author: Desi Puspitasari
2. "Hazmedememisti Iskender bu ihaneti. Sevip de kandirmayi. Insanin cani kadar sevdigi birini oyuna getirebilecegi aklinin ucundan dahi geçmemisti. O güne dek bilmezdi, birine bütün kalbinle muhabbet besleyip yine de onu incitmek istemenin mümkün olabilecegini.Sevginin ve askin karmakarisik halleri üzerine aldigi ilk hayat dersiydi bu."
Author: Elif Shafak
3. "Nitkovu bi uzvratila na prezir dakako samo prezirom, ali ipak bi je zaboljelo srce kad bi se tko narugao onomu što ona smatra za svetinju, makar tko se podrugivao. Nije to potjecalo od nedostatka odlucnosti. Potjecalo je donekle i od toga što je preslabo poznavala svijet, što je preslabo poznavala ljude i zatvarala se u svoj zakutak. Takvim je ljudima teško kad se kasnije razocaraju; još je teže kad osjecaš da si sam kriv. Zašto si ocekivao više nego što ti se može dati? A takve ljude ocekuje svaki cas takvo razocaranje."
Author: Fyodor Dostoyevsky
4. "E po, mirupafshim! Po me mbyt trishtimi, nga merzia. Seç kam nje brenge ne shpirt, Makar Aleksejeviç. As vete s'e di arsyen. E tille dite paska qene. Mirupafshim!"
Author: Fyodor Dostoyevsky
5. "A ako patnje djece samo popunjavaju onu kolicinu patnje koja je bila potrebna da se otkupi istina, onda unaprijed tvrdim da sva istina ne vrijedi toga...Ja ne želim harmoniju, ne želim je iz ljubavi prema covjecanstvu. Radije cu ostati sa svojim neosvecenim patnjama. Radije cu ostati na svojoj neosvecenoj patnji i na svom neiskaljenom ogorcenju, makar i ne bio u pravu. Pa i previsoku su cijenu odredili toj harmoniji, nije za naš džep tolika ulaznica. I zato hitam da vratim svoju ulaznicu. Ako sam pošten covjek, dužan sam je što prije vratiti. To upravo i cinim. Nije da ja Boga ne priznajem, Aljoša, nego mu samo najponiznije vracam ulaznicu."
Author: Fyodor Dostoyevsky
6. "Poetry! Indeed, verses are the only thing that your letter lacks, Makar Alexievitch. And what tender feelings I can read in it—what roseate-coloured fancies! To the curtain, however, I had never given a thought. The fact is that when I moved the flower-pots, it LOOPED ITSELF up. There now!"
Author: Fyodor Dostoyevsky
7. "Ne bi imalo nikakvog smisla da je drugacije. Sve su proucili, sve izracunali, ne dolazi u obzir da se prevare, nitko nikada nije uocio ni jednu pogrešku, makar samo za nekoliko centimetara ili milimetara. Svejedno uvijek osjecam nešto poput ushicenja kad pomislim da su se u sredini tunela kroz planinu Cenis susreli francuski i talijanski kopaci."
Author: Georges Perec
8. "Dok god muzika svira, igraj dok te noge nose. Razumes li sta ti govorim? Igraj dok te noge nose. Ne smes da razmisljas zasto igras. Ne smes da razmisljas o znacenju toga. Jer, u osnovi, znacenja nema. Pocnes li da razmisljas, noge ce ti se zaustaviti. Zaustave li ti se jednom noge, ja tu vise nista ne mogu. Tvoje veze ce nestati. Nestace zauvek! I vise neces moci da zivis nigde drugde osim u ovom svetu. Brzo ces biti uvucen u ovaj svet. Zato noge ne smeju da ti se zaustave. Koliko god ti se cinilo besmisleno, ne smes da mislis na to. Prati korake i igraj dok te noge nose. A ono otvrdlo razmeksaj, makar malo. Mora da je ostalo i nesto za sta jos nije prekasno. Upotrebi sve sto se moze upotrebiti. Ucini sve sto mozes. Nema cega da se plasis. Svakako si umoran. Umoran si i uplasen. Svi imaju takve trenutke. Cini ti se da je sve pogesno. I noge ti se zaustave."
Author: Haruki Murakami
9. "Ja sinä pystytät leirinvatsaasipystytät leirituletjalkojesi väliinlumitarhakulmakarvoillasi sulaameripihkaisaroiksikaulallesivarjosi muuttuupuhuvaksi luuksisisämaan tuuletlämmittävät sinutja tuuli tuleealhaalta käsinkuivan maan halkeamistakiertyen sinun lävitsesietkä puhu enää ihmiskieltäpuhut kojoottien kieltäpuhut sinisten leijonien kieltäpuhut pääskysten kieltäennustat tähdenlennoistaja päästelet ääniä vastatuuleensadetta nieleskellentanssit hiekallajalkojasi koukistellenkeinuttaen käsiäsivuoroin itäänvuoroin länteenkuin eskimo"
Author: J. K. Ihalainen
10. "Zasto je Pepeljuga morala da se vrati kuci sa bala pre ponoci? Ne mogu ni da pretpostavim, a veroavtno nije mogla ni Pepeljuga. Ali nije dopusteno raspitivati se o otme ako si vec dozvolio da te magija povuce. Jednostavno moras da prihvatis uslove makar bili i nerazumljivi."
Author: Jostein Gaarder
11. "Voleo bih da je život kao bankarstvo', rekao sam. 'Ne mislim doslovno. Ima tu vrlo komplikovanih stvari. Ali, na kraju sve shvatiš ako se samo potrudiš. Ili uvek postoji negde neko ko se razume, pa makar i naknadno, kad je vec kasno. Nevolja sa životom, kako se meni cini, jeste da može vec za sve da bude kasno, a da ti ipak i dalje ništa ne shvataš."
Author: Julian Barnes
12. "... hadde ikke fulgt med i stedets og menneskenes opsving, nu var det ingen som ikke åt makaroni med han vann og det smakte godter av det og det smakte lækkert ister av det, og de måtte bare såsandt ha hat en duvende makaroniskog her også likesom i utlandet!"
Author: Knut Hamsun
13. "You're inviting us to the rooftop populated with the people the gangs are after?" Deret hollered."Given that we're planning ways to collapse your rooftop onto the makarovi milling in the factory, we thought you'd find it a more appealing perch."
Author: Lindsay Buroker
14. "Covjek može uvijek biti tvrd, uvijek je kao kamenita gora, samo u jednom jedinom je priroda s nama infamna: u ljubavi nas podmuklo izigrava, izruguje nam se. Zaustavi u tren oka svu volju i misao i ostavlja nas bespomocne izmedu neba i zemlje, makar samo na jedan trenutak. Jedna sekunda je dovoljna da te izbriše, pretvori u sretnika ili zlocinca."
Author: Marija Jurić Zagorka
15. "Sad sam shvatio: to je prijateljstvo, ljubav prema drugome. Sve drugo može da prevari to ne može. Sve drugo može da izmakne i ostavi nas puste, to ne može, jer zavisi od nas. Ne mogu da mu kažem: budi mi prijatelj. Ali mogu da kažem, bicu ti prijatelj.Ali, bilo ovako ili onako, u njegovo prijateljstvo nisam mogao sumnjati. Zavolio sam ga, znam po tome što mi je postao potreban, što nisam zamjerio nicemu ma šta da je rekao ili ucinio, i što mi je sve njegovo postalo važno.Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge.Pa ipak to cinim, makar samo zato da još jednom pomenem covjeka koji je unio toliko radosti u moj život. Pitao sam ga jednom, kako to da je baš meni poklonio svoje prijateljstvo. Prijateljstvo se ne bira, ono biva ko zna zbog cega kao ljubav. A ništa ja nisam poklonio tebi vec sebi."
Author: Meša Selimović
16. "Žena zna, žene uvijek znaju, makar ništa ne bilo receno, i prije ce pomisliti da jest nego da nije."
Author: Meša Selimović
17. "Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog. Pa ipak to cinim, makar samo zato da još jednom pomenem covjeka koji je unio toliko radosti u moj život."
Author: Meša Selimović
18. "Nema li svako neki svoj unutrašnji svijet u koji se povlaci da bi se napojio novom snagom, oživio davnu cežnju, raspirio zapretanu strast, vratio nadu da osim kaskanja u svakodnevici postoji još nešto. Jer svakodnevica, makar bila mirna kao mirna površina vode, sjajna kao zlatno žitno polje, svijetla kao suncan dan, može postati zamorna."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
19. "Pustoš, beznade, beizlaz. Moj je život kao razbijeno zrcalo. Jesi li zadovoljio svoj sadizam? Hoceš li me bar sebe osloboditi, makar malo cu mirnije disati."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
20. "Makar se nikad više ne vidjeli, ostat cemo bliži jedno drugome od velikog, možda najveceg broja ljudi koji dijele bracnu postelju iz godine u godinu, iz decenije u deceniju, a svaki novi dan produbljuje jaz medu njima."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
21. "Maging masipag sa pagbabasa ng libro, kung gusto mong makarami ng nababasang libro, I enjoy lang ang pagbabasa parang naglalaro kalang para ma i-enjoy mo ang obra maesta ng libro na iyong binabasa."
Author: Pandayanbookshop
22. "„Ne. Sveta, jesi li ikada cula za analogiju... ljubav - to je cvijet?"„Da."„Cvijet se može uzgojiti. A može se i kupiti. Ili se dobije kao poklon."„Je l' Anton kupio?"„Ne", rekoh suviše oštro, po svoj prilici, jesam... „Dobio je na poklon. Od sudbine."„I šta s tim? Je l' to ljubav?"„Sveta, isjeceno cvijece je lijepo. Ali nije dugovjecno. Ono ipak umire, pa makar i brižljivospušteno u kristalnu vazu sa sviježom vodom."„On se boji da voli", zamišljeno rece Svetlana. „Je l' da? Ja se nisam bojala, zato štonisam znala ovo..."
Author: Sergei Lukyanenko
23. "Zabluda je uobraziti da se sudbina može iscrpsti i da se može dodirnuti dno makar cega bilo."
Author: Victor Hugo

Makar Quotes Pictures

Quotes About Makar
Quotes About Makar
Quotes About Makar

Today's Quote

Penantian itu tidak pernahmenyakitkan, selama masih ada kerinduan,harapan dan kepercayaan. Pada akhirnya kenanganlah yangakan membawanya pulang."
Author: Cit?a ?iZcha Maya

Famous Authors

Popular Topics