Top Miris Quotes

Browse top 14 famous quotes and sayings about Miris by most favorite authors.

Favorite Miris Quotes

1. "Lidzko cilveks parstaj šaubities, vinš ir slims. Lidzko cilveks parstaj domat, vinš ir miris."
Author: Alberts Bels
2. "Holivuda dzivs ir tikai tas, kas piedalas produkcija; ja kads atstaja ekranu, tad, lai cik kadreiz bijis slavens, tas bija beigts un miris un par to neviens vairs neinteresejas"
Author: Anšlavs Eglitis
3. "Velike price su one koje smo culi i želimo da ih cujemo ponovo. One u koje ulazimo kad nam se prohte. U kojima se na svakom mestu osecamo ugodno. Koje nas ne obmanjuju uzbudenjima i naglim preokretima na kraju. Koje nas ne iznenaduju nepredvidenim dogadajima. Poznate poput domova u kojima živimo. Poput mirisa kože naših ljubavnika. Kraj nam je poznat, ali slušamo kao da nije. Kao što znamo da cemo jednog dana umreti, a živimo kao da necemo. U Velikim pricama zna se ko živi, ko mre, ko pronalazi ljubav, ko ne. A opet, želimo da saznamo ponovo. U tome je njihova tajna i njihova carolija."
Author: Arundhati Roy
4. "Odrastao sam medu knjigama, okružen nevidljivim prijateljima koje sam nalazio na stranicama što su se medu mojim prstima mrvile u prah; taj miris starih knjiga još danas osjecam na rukama."
Author: Carlos Ruiz Zafón
5. "Jus man patikat. No ta izriet sekojošais: es justos apbedinats apmeram divarpus minutes, ja man naktos dzirdet, ka esat miris mokpilna nave."
Author: G.K. Chesterton
6. "To sjecanje izmamilo joj je osmijeh na lice i ona je pustila da joj misli polete prema njemu kao pcele koje slijede neodoljivi miris orhideje.Nije se borila protiv toga.Ne ovaj put.Samo nocas,dopustit ce si slatko,bestežinsko zadovoljstvo da sklizne natrag u prošlost."
Author: Kate Furnivall
7. "From the comfort of distance, [Non resident Indians and Kashmiris] financially and emotionally support ideologies whose consequence they don't have to face. They are not just a nuisance. As a collective they are dangerous. When men capable of murder receive the affection of engineers and MBAs, it makes them potentially far more lethal."
Author: Manu Joseph
8. "Oprost je miris koji ljubicica ostavi na stopalu koje ju je zdrobilo."
Author: Mark Twain
9. "Dobar covek vidi dobrotu u svakome, a loš vidi u svemu zlo. Nemoj svoj duševni mir narušavati tako što ces razmišljati o nedostacima drugih. Ako te neko povredi, predi preko toga. I budi kao Ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili Drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga sasece."
Author: Meša Selimović
10. "Da mržnja ima miris osjecalo bi se iza mene na krv. Da ima boju crn trag bi ostao za mojim petama. Da može da gori plamen bi skuljalo iz svih mojih otvora."
Author: Meša Selimović
11. "Dobar covjek vidi dobrotu u svakome, a loš vidi u svemu zlo. Nemoj svoj duševni mir narušavati tako što ceš razmišljati o nedostacima drugih. Ako te neko povrijedi, prijedi preko toga. I budi kao Ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili Drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga sasijece."
Author: Meša Selimović
12. "Ljubav je cišcenje nekim. Ljubav je neciji miris sav izatkan po nama. Tetoviranje maštom."
Author: Miroslav Antić
13. "Sve što je životu davalo slast, miris, boju, nestalo je, ali spoznaja da je otišao neko koga sam od svega više voljela, a da ga nisam mogla zadržati, još je bila daleko."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
14. "Treba se cuvati sanjarije koja se namece. Sanjarija nosi u sebi tajanstvenost i opojnost mirisa.Ona je katkada kao otrovna ideja koja se siri i prodire kao dim. Covek moze da otruje snovima isto onako kao i sa cvecem. Opojno divno i kobno samoubistvo.Rdjave misli su samoubistvo duse.U tome se i sastoji trovanje. Masta privlaci, pridobija lepim,mami,veze,a potom postajete njen saucesnik. Ona vas uortaci da zajednicki obmanjujete svest. Opcini vas,a potom vas pokvari. O mastanju se moze reci ono isto sto i o igri. Najpre bivas prevaren,a zatim i sam postajes varalica."
Author: Victor Hugo

Miris Quotes Pictures

Quotes About Miris
Quotes About Miris
Quotes About Miris

Today's Quote

The backslider likes the preaching that wouldn't hit the side of a house, while the real disciple is delighted when the truth brings him to his knees."
Author: Billy Sunday

Famous Authors

Popular Topics