Top Mrak Quotes

Browse top 11 famous quotes and sayings about Mrak by most favorite authors.

Favorite Mrak Quotes

1. "Postoji u meni nešto užasno, što raste i što ne potice od mene samog, vec iz mrakova koje nosim u sebi, što potice odande gde covekova duša ne zna gde pocinje a gde se završava njegovo Ja, niti šta ga je nateralo da zapocne onako kako misli da je zapoceo."
Author: Antonin Artaud
2. "Citava se Barcelona prostirala meni pod nogama i želio sam vjerovati da ce mi kad otvorim te svoje nove prozore njezine ulice u sumrak šaputati na uho price i tajne kako bih ih uhvatio na papir i ispricao onima koji ih žele slušati."
Author: Carlos Ruiz Zafón
3. "Jer, tamo gdje se volimo, nikada nije mrak."
Author: Guillaume Musso
4. "Znaš li da je mladi školski naraštaj silno glup ? Nekada je imao više pameti; zabavljao se ženama, macevanjem, orgijama; sad se doteruje po Bajronu, sanja o ocaju i do mile volje okiva sebi srce ... Utrkuju se ko ce imati blede lice i najlepše reci : sit sam sveta ! Sit sveta ! Žalosno zaista : sit sveta u osamnaestoj godini ! Zar ne postoji više ljubav, slava, poslovi ? Zar je sve umrlo ? Nema više prirode, nema cveca za mladog coveka ? Ostavimo se jednom toga. Dajmo se na tugu u umetnosti, pošto više osecamo tu stranu, ali dajmo se veselju u životu; neka puca zapušac, neka se drolja svlaci, sto mu muka ! Pa ako nam neke veceri, u sumrak, dok za jedan cas traju magla i sneg, dode neka dosada života, pustimo je neka dode, ali ne cesto. Treba sebi cešati srce s vremena na vreme sa malo bola, da sva gamad sa njega spadne. To je to što tebi savetujem, što se ja trudim da primenim. – Ernestu Ševalijeu, 15. Aprila 1839"
Author: Gustave Flaubert
5. "Pjesnik ciji nas stihovi ushicuju možda je bio tužan usamljenik a glazbenik neki sjetan sanjar, ali i tada njegovo djelo dijeli vedrinu bogova i zvijezda. Ono što nam umjetnik daje, to više nije njegov mrak, njegova patnja ili tjeskoba, to je kaplja cišste svjetlosti, vjecite vedrine. Kad i cijeli narodi i jezici pokušavaju doprijeti do dubine svijeta, u mitovima, kozmologiji i raznim religijama, ono posljednje i najviše što mogu dostici, to je ta vedrina. Sjecas li se starih Indijaca, naš je stari waldzellski ucitelj jednom o njima pricao: svijt patnje, razmišljanja, pokore, askeze; ali posljednja velika otkrica njegova duha bila su svijetla i vedra, vedar je smješak onih koji su preboljeli svijet i smješak Buddhe, vedri su likovi njegove dubokoumne mitologije."
Author: Hermann Hesse
6. "U mraku vidim kako ti oci sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek." -"
Author: Ivo Andric
7. "Na Mirnu bijaše gotovo prestao misliti. Velovi zaborava polako su maglili jedno ovalno lice, kosu. Ponekad, nocu, kao nejako svjetlo iz duboke tame zaiskrile bi oci sa zlacanim tackicama na dužicama, dušom se zakotrljali biseri nekog davnog smijeha. Nasmiješio bi se u mraku, ni sretno ni tužno, s gotovo zaboravljenom sjetom. Ne dopuštajuci mislima da se otmu i pohrle zaraslim stazama, promijenio bi položaj, ponekad pomislio- laku noc, uspomeno, i nastavio spavati."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
8. "We can easily forgive a child who is afraid of the dark; the real tragedy of life is when men are afraid of the light. / Nije problem dijete koje se boji mraka; prava tragedija su odrasli koji se boje svjetla."
Author: Plato
9. "Someone's life is always in danger. That's the nature of tyranny." -Mrak"
Author: S.G. Night
10. "Rachel scowled. "You've known Mrak longer than anyone alive. You know what I know — the things he's done, the things he hides from everyone else."The Curator's smile did not wane as he shrugged. "Indeed I do. But judge-jury-executioner is not my calling. I'm just the gatekeeper."
Author: S.G. Night
11. "Oh, God in heaven, kill me now…" Rachel groaned. "I hate going to see Mrak. I always feel awkward going back to Velik Tor. After being a Scorpion for so long, after everything Oron's told us about Mrak's past…" she shook her head darkly. "I don't know if I'll be able to resist the temptation to perforate his bowels."Notak looked back down at the letter. "Post script," he read aloud. "Rachel, please leave Mrak alive and unharmed. We still need him, unfortunately, no matter how tempting it is to perforate his bowels." "You made that up, he did not say that!"Notak handed her the letter, pointing. "Right there at the bottom."Rachel squinted at the writing. "Faul."
Author: S.G. Night

Mrak Quotes Pictures

Quotes About Mrak
Quotes About Mrak
Quotes About Mrak

Today's Quote

There are sermons in stones, but it depends on how good your aim is."
Author: Albert Meltzer

Famous Authors

Popular Topics