Top Munca Quotes

Browse top 6 famous quotes and sayings about Munca by most favorite authors.

Favorite Munca Quotes

1. "Efortul neincetat de a izgoni suferinta nu are alt rezultat decit o schimbare de suprafata. La origine ea apare sub forma necesitatii si a grijilor materiale. In cazul in care prin munca si eforturi deosebite reusim s-o izgonim sub aceasta forma si infatisare, suferinta se transforma, fiind in continuare prezenta, raportata la virsta si tinind seama de factorul intimplare, sub forma instinctului sexual, geloziei, pasiunii, invidiei, urii, fricii, bolii, zgirceniei etc."
Author: Arthur Schopenhauer
2. "Este o crima, o rusine pentru fiecare om sa stie ca exista pe lume doua sute cincizeci de milioane de copii exploatati. Obligati sa munceasca de la cinci-sase ani, in locuri insalubre, sa presteze zile de munca istovitoare pentru cativa banuti cand au noroc, deoarece multi copii lucreaza in stare de sclavie sau semisclavie, fara protectie legala sau medicala. Aceste milioane de copii analfabeti, mai slabi si mai scunzi decat copiii nostri care merg la scoala, sufera de boli infectioase, rani, amputari si umilinte de toate felurile. Ii intalnim atat in marile orase ale lumii, cat si in tarile cele mai sarace. In America Latina exista cincisprezece milioane de copii exploatati."
Author: Ernesto Sabato
3. "Iar noi doi traim, suntem amandoi in viata si mereu aproape, insa orgoliile nebunesti nu ne mai infierbanta mintile, dar, cand trec pe dinaintea celor intamplate, plec capul si - nu stiu de ce - mi se strange inima. Nu simti ce lucru grav, ce lucru frumos a fost prietenia noastra din vremea aceea? Suntem deopotriva alaturi si departe, prietene, eu nu mai stiu nimic despre tine, iar tu nu mai stii nimic despre mine. Dar cand te revad asezat in fata meselor mari si mazgalite ale bibliotecii, in diminetile si dupa-amiezile de munca patimasa, aplecat peste cartile deschise, peste hartia pregatita pentru scris si aud din nou glasul tau care ma intreba sau imi raspundea ceva, atunci inteleg totul, iar tu redevii al meu, intocmai ca in acele zile indepartate ale nelinistitei noastre vegheri."
Author: Giovanni Papini
4. "As suferi mai mult daca as fi respins. Iar eu vreau sa inving intotdeauna. De aceea ma arat retras, dispretuitor. Nadajduiesc intr-un timp cand munca ma va inalta destul ca sa atrag privirile. Suferintele mele-pana atunci-nu le va cunoaste nimeni."
Author: Mircea Eliade
5. "Timpul d-tale interior, singurul care conteaza, îti apartine. Poti munci visând, sau amintindu-ti, sau gândind. Numai munca savârsita întru împlinirea unei vocatii, si în primul rând scrisul, pentru ca procesul lui e cel mai complicat, numai aceasta munca te confisca definitiv. Numai actul creatiei îti cere aceasta jertfa..."
Author: Mircea Eliade
6. "...munca alunga din preajma noastra trei mari rele: plictiseala, viciul si nevoia."
Author: Voltaire

Munca Quotes Pictures

Quotes About Munca
Quotes About Munca
Quotes About Munca

Today's Quote

My good health is due to a soup made of white doves. It is simply wonderful as a tonic."
Author: Chiang Kai Shek

Famous Authors

Popular Topics