Top Njerez Quotes

Browse top 5 famous quotes and sayings about Njerez by most favorite authors.

Favorite Njerez Quotes

1. "Dhe keshtu, ne mes kokash fisnike romake dhe statujash te bardha te grave greke plot hir te perjetshem, ata bridhnin, duke terhequr kembet zvarre e me supe te rena, sic i mbajne njerezit qe nuk kane ac cak e as qellim - nje kontrast trondites, nje pamje mjerane e asaj te cilen gjate mijera vjetesh njerezimi mundi ta arrinte dhe nuk mundi ta arrinte: kulmin e veprave te pavdekshme te artit, por jo buke te mjaftueshme per secilin vella te tij."
Author: Erich Maria Remarque
2. "Sa me teper te dine njerezit per njeri-tjetrin, aq me shume keqkuptohen. Dhe sa me shume qe njihen me shoqi-shoqin, aq me te huaj behen. Ja, merre si shembull familjen Haze: ata ia dine te gjitha njeri-tjetrit dhe nuk honepsen dot, a thua se jane te huaj dhe shkuar te huajve.Ajo vuri ne koke kapen e vogel dhe e provoi perpara pasqyres.- Keto qe po rrefen ti Robi, jane gjysme te verteta.- Te gjitha te vertetat kete te mete kane, - iu pergjigja une. - Me tej s'arrijne dot kurre. Prandaj jemi njerez. Si do t'i vinte halli me te vertetat e plota? S'do te jetonim dot!"
Author: Erich Maria Remarque
3. "Eshte e mire letersia, Varenjka, shume e mire eshte. U binda diten e trete te vizitave. Gje me peshe. Ua forcon zemren njerezve, u meson si te jetojne. C'nuk thuhet ne ato shkrime."
Author: Fyodor Dostoyevsky
4. "Sunt delicta tamen, quibus ignovisse velumis.Nam neque chorda sonum reddit, quem vult manus et mens,Poscentique gravem persaepe remittit acutum;Nec semper feriet, quodcumque minabitur, arcus.Verum, ubi plura nitent in carmine, non ego paucisOffendar maculis, quas aut incuria fudit,Aut humana parum cavit natura. Quid ergo est?Ut scriptor si peccat idem librarius usque,Quamvis est monitus, venia caret, et citharoedusRidetur, chorda qui semper oberrat eadem.Ekzistojne dhe gabimet qe gjithsesi duhen falur; ngase as dora dhe mendja s'e jep perhere tingullin e deshiruar,dhe atij qe kerkon zerin e trashe, ia jep te hollin,e as harku s'e qellon perhere cakun e vendosur pezull.Vertete, kur ne poezine shkelqejne shume gjera, muas'me pengojne njollat e pakta; ato shfaqen nga pakujdesia o nga natyra njerezore. Prandaj cfare duhet bere?Kur si shkrimtari gabon edhe pershkruesidhe pas verejtjes se thene s'kerkon falje fare,ashtu dhe kitaristi do te perqeshet, kur te njejtit tel i bie gabimisht."
Author: Horace
5. "E ke menduar se po te largohesh kaq shume nga jeta njerezore, nga ajo qe ti me perbuzje e quan "malli i jetes", mund te percudnohesh kaq shume, saqe, po te duash te kthehesh prape, ajo s'ka per te te pranuar me, ashtu sic eshte e papranueshme nje fantazme? Gjepura kishte thene Kramsi, fjaleri mikroborgjeze, kurse tjetri kishte vazhduar: nje hije, ja c'je ti Krams."
Author: Ismail Kadaré

Njerez Quotes Pictures

Quotes About Njerez
Quotes About Njerez
Quotes About Njerez

Today's Quote

It was [Hugh's] omnipresent fear that some woman might be foisted on him who would turn out to be an adventuress and would blackmail him. This preoccupation made it almost impossible for him to engage a secretary."
Author: Anthony Powell

Famous Authors

Popular Topics