Top Odnosi Quotes

Browse top 9 famous quotes and sayings about Odnosi by most favorite authors.

Favorite Odnosi Quotes

1. "Život nije otporan na veliku temperaturu. Zbog toga sam došao do zakljucka da najuznemireniji ljudi, sa unutrašnjim dinamizmom dovedeni do paroksizma, koji ne mogu prihvatiti uobicajenu temperaturu, moraju propasti. To je aspekt životnog demonizma, ali i aspekt njegovog nedostatka; on objašnjava zašto je život privilegija mediokriteta. Samo mediokriteti žive na normalnoj temperaturi života; ostali se troše na temperaturama koje život ne podnosi, gde ne mogu da dišu, osim ako se nalaze jednom nogom s one strane života. Ne mogu doneti ništa na ovaj svijet, jer imam samo jedan metod: metod agonije..."
Author: Emil Cioran
2. "Ko spznate moc svoje zavesti, da ima torej to, kar je za vašimi ocmi, vec moci, kot pa to, kar se dogaja pred njimi, se vaše notranje in zunanje zaznave spremenijo. Ne morete socustvovati s seboj, ne da bi socustvovali z drugimi, ali pa z drugimi, ne da bi socustvovali s samim seboj. Ko socustvujete s seboj in drugimi, postane vaš svet socuten. Nase pritegujete druge duše s podobno frekvenco in z njimi ustvarjate s svojimi nameni in dejanji ter medsebojni odnosi socuten svet."
Author: Gary Zukav
3. "Suviše je ovaj narod patio od nereda, nasilja i nepravde, i suviše navikao da ih podnosi sa podmuklim roptanjem ili da se buni protiv njih, vec prema vremenima i okolnostima. Izmedu zlokovarnih, osvetnickih misli i povremenih pobuna prolazi im gorak i pust vek. Za sve drugo oni su neosetljivi i nepristupni. Ponekad se covek pita da nije duh vecine balkanskih naroda zauvek otrovan i da, možda, nikad više nece ni moci ništa drugo do jedno: da trpi nasilje ili da ga cini."
Author: Ivo Andric
4. "Ljudska narav ima svoje granice: ona moze podnositi radost, patnju, boli, sve do odredjene mjere, ali propada cim je ta mjera prevrsena. Nije tu, dakle, pitanje je li neko slab ili jak, nego moze li izdrzati mjeru svoje patnje, bila ona moralna ili tjelesna"
Author: Johann Wolfgang Von Goethe
5. "Trebalo bi ubijati prošlost sa svakim danom što se ugasi. Izbrisati je da ne postoji, da ne boli. Lakše bi se podnosio dan što traje, ne bi se merio onim što više ne postoji. Ovako se mešaju utvare i život, pa nema ni cistog secanja, ni cistog života."
Author: Meša Selimović
6. "Pleši s onim tko te pozvao. Taj klišej koji su mi roditelji cesto ponavljali ne odnosi se samo na maturalnu vecer. On bi trebao biti mantra u poslovnim i akademskim krugovima, ali i u kuci. On nas podsjeca na lojalnost i poštovanje."
Author: Randy Pausch
7. "Sve do svog posljednjeg predavanja nikada nikome na Carnegie Mellonu, a to se odnosi i na profesore i na studente, nisam rekao da sam bio odbijen. Cega sam se bojao? Da nisam bio dovoljno pametan za njihovo društvo? Da me nece ozbiljno doživljavati?Zanimljivo je da postoje tajne koje poželite otkriti tek na kraju života.Morao sam odavno ispricati ovu pricu jer je njezina poruka sljedeca: ako nešto dovoljno jako želite, nikada nemojte odustati (i primite pomoc ako vam je nude)."
Author: Randy Pausch
8. "Ljudima prvo gledam u noge, da bih im dao vremena da izbace sažaljenje iz ociju. Ne podnosim da me sažaljevaju. Ništa gore. Neka žale onako ljudski, u sebi, u srceu, ne moraju mi pokazivati ocima."
Author: Refik Osmanović
9. "Covjeku treba vjera. Ko istinski vjeruje u Boga, taj nikad nece uciniti zlo, a i patnju ce lakše podnositi."
Author: Refik Osmanović

Odnosi Quotes Pictures

Quotes About Odnosi
Quotes About Odnosi
Quotes About Odnosi

Today's Quote

I'll tell you what I miss most. What I would love to do, more than anything, is just anthologies. With an anthology you can tell any story and be in every division of television. We don't have any anthologies anymore, do we?"
Author: Aaron Spelling

Famous Authors

Popular Topics