Top Poezie Quotes

Browse top 9 famous quotes and sayings about Poezie by most favorite authors.

Favorite Poezie Quotes

1. "Draga Relu, epoca pe care-o traim e suficient s-o privesti ca spectator pentru a trage concluzii pentru toate vremurile. Eu am devenit imun la orice, la fostele credinte si la orice credinta viitoare. Mai cred poate în inteligenta si-n focul de artificii al spiritului. „Realitate" nu exista decît în suferinta, dar moartea o anuleaza si pe ea, asa încît în cele din urma nimic n-are nicio consistenta. Eu citesc foarte mult, în special Shakespeare si marii poeti englezi. în afara de muzica si poezie, totul e minciuna sau vulgaritate. Nu stiu daca pe acolo gasesti carti. Ti-as trimite ceva, dar pe posta nu se poate înca. Pe data ceva fi posibil, o sa fac sa-ti parvina. Dintre prietenii de la Bucuresti mi-e dor de Tutea. L-ai mai vazut?"
Author: Emil Cioran
2. "Uneori îmi pare direct comic ca am putut sa scriu Schimbarea la fata; — nu ma mai intereseaza; în afara de poezie, metafizica si mistica nimic n-are nici o valoare. Orice participare la framîntari temporale e timp pierdut si risipire inutila. Lucrurile acestea le-am priceput prea tîrziu din pacate, dar ma consolez de a le fi priceput macar acum. Un om, daca vrea sa pastreze o demnitate spirituala oarecare, trebuie sa uite calitatea lui de contemporan. Ce departe eram acum de stiam acestea la 20 de ani."
Author: Emil Cioran
3. "A asculta vîntul ne dispenseaza de poezie, este poezie."
Author: Emil Cioran
4. "...exista emotii nepermise, precum, de pilda, vitelismul la poarta de aur fals a literaturii proaste. (...) Românul este, de altfel, lenes în viata de toate zilele, liric în poezie, tembel în politica si impresionist în critica literara."
Author: Eugène Ionesco
5. "Cand am cerut-o in casatorie, Alice mi-a dat acest raspuns plin de tandrete, de romantism, de finete, de frumusete, de blandete si de poezie: - Nu."
Author: Frédéric Beigbeder
6. "Hegel, marele mag din Suabia, a implinit minunea pe care nici un Merlin n-o încercase vreodata,a facut sa devina reala marea aspiratie a romanticilor. Novalis visa o poezie care sa nu spuna nimic;- Hegel a construit o întreaga filozofie care nu semnifica nimic."
Author: Giovanni Papini
7. "Când te simti lovit, apasat de viata, trebuie mai ales atunci sa-ti îndrepti ochii spre zona solara a speciei: sa asculti muzica, sa recitesti o poezie, sa te uiti la un tablou. Dintr-o data, simti cum, de la nivelul râmei, fiinta ta se ridica pe verticala piscului."
Author: Ileana Vulpescu
8. "Poezia în esen?a ei nu tine de cuvinte. Esenta poeziei nu trebuie mai întîi cautata în limba... Limba pentru poezie nu este altceva decît un vehicul.Dar ea, poezia, se face simtita prin limba, pentru ca din toate partile trupului vorbirea seamana cel mai putin cu radacina sa, cu trupul, dupa cum frunza seamana cel mai putin cu radacina copacului."
Author: Nichita Stănescu
9. "Nu stiu daca Iubirea e Poezie, dar stiu cu siguranta ca e rima imperecheata. De suflete."
Author: Teodor Burnar

Poezie Quotes Pictures

Quotes About Poezie
Quotes About Poezie
Quotes About Poezie

Today's Quote

I was on significant financial aid, an only child, with parents who didn't have much living in North Carolina."
Author: Chris Hughes

Famous Authors

Popular Topics