Top Praznina Quotes

Browse top 3 famous quotes and sayings about Praznina by most favorite authors.

Favorite Praznina Quotes

1. "Tvoja ih praznina sve više ocarava."
Author: Branko Miljkovic
2. "Kada ideali, moralni, estetski, religiozni ili socijalni, nisu vise kadri da upravljaju zivotom i da mu odrede kraj, kako se zivot moze odrzati a da ne postane praznina? Strast apsurda je jedina koja jos baca demonsku svetlost na haos. Samo vezivanjem za apsurd, kroz ljubav apsolutno nepotrebnu, to jest za nesto sto ne moze poprimiti konzistentnost ali koje kroz sopstvenu funkciju moze da stimulise zivotnu iluziju. Strast apsurda moze se roditi jedino u coveku u kome je sve likvidirano, ali u kome se mogu pojaviti stravicna buduca preobrazenja."
Author: Emil Cioran
3. "Postovanje je izmisljeno da se sakrije praznina gde bi trebalo da bude ljubav. A ako me vise ne volis, onda je bolje i postenije da mi to kazes."
Author: Leo Tolstoy

Praznina Quotes Pictures

Quotes About Praznina
Quotes About Praznina
Quotes About Praznina

Today's Quote

I-just want you. I want you so bad, all the time. I know I shouldn't, I know I can't, I know it's wrong... but even when you're pissing me off, when you're reminding me of pain and despair and torture-it's there, the wanting. I'm tired of fighting it. I fight so many things, all the time, every day. I don't want to fight this. Not anymore."
Author: Cate Tiernan

Famous Authors

Popular Topics