Top Priroda Quotes

Browse top 9 famous quotes and sayings about Priroda by most favorite authors.

Favorite Priroda Quotes

1. "Priroda je silno nepravedna. Ne postoji nadomjestak za talent. Marljivost i sve druge vrline nisu ni od kakve koristi."
Author: Aldous Huxley
2. "Naša priroda priznaje da su naše naklonosti i antipatije cudne. Ima ljudi pred kojima se potajno zgrozimo, koje nastojimo izbjeci, iako nam razum potvrduje da su to dobri ljudi.Ima drugih, sa ocitim greškama, kraj kojih sretno živimo, kao da nam zrak oko njih godi."
Author: Charlotte Brontë
3. "Ne boji se priroda praznine, nego nada."
Author: Frédéric Beigbeder
4. "Odurna je životinjska priroda zvjeri u covjeku, ali kad je ona u cistom obliku, onda je ti s visine svog duševnog života vidiš i prezireš, pa ili pao, ili se održao - ti ostaješ ono što si bio; ali kad se ta ista životinja krije pod tobože estetskim, poetskim ovojem i iziskuje da joj se pokloniš, onda sam nestaješ u njoj i, obožavajuci životinju, ne razlikuješ više dobro od zla. Onda je to užasno."
Author: Leo Tolstoy
5. "Priroda nikada ne krši svoje zakone."
Author: Leonardo Da Vinci
6. "Zle ljude uvijek veseli kad mogu širiti zle vijesti o dobrima. A više puta i prijatelji uživaju slušati zlo o svojim znancima, narocito ako ih je priroda obdarila kakvim prednostima."
Author: Marija Jurić Zagorka
7. "Covjek može uvijek biti tvrd, uvijek je kao kamenita gora, samo u jednom jedinom je priroda s nama infamna: u ljubavi nas podmuklo izigrava, izruguje nam se. Zaustavi u tren oka svu volju i misao i ostavlja nas bespomocne izmedu neba i zemlje, makar samo na jedan trenutak. Jedna sekunda je dovoljna da te izbriše, pretvori u sretnika ili zlocinca."
Author: Marija Jurić Zagorka
8. "„U oluji i buri kraj nedaca svih, uz teške gubitke i tugu kletu, biti prirodan, nasmejan i tih najveca je umetnost na svetu."
Author: Sergei Yesenin
9. "Priroda s vremena na vreme pruzi zrak zore ili casu rakije,i to mi se zove sreca. Uzan rub dobra oko beskrajnog pokrova zla."
Author: Victor Hugo

Priroda Quotes Pictures

Quotes About Priroda
Quotes About Priroda
Quotes About Priroda

Today's Quote

So, Cormac, have you ever dealt with a PMSing werewolf?'No.'Well, it's a real bitch..."
Author: Carrie Vaughn

Famous Authors

Popular Topics