Top Savjest Quotes

Browse top 7 famous quotes and sayings about Savjest by most favorite authors.

Favorite Savjest Quotes

1. "Kako može biti da samog sebe ne poznaješ?Vjerujem da tacno znamo ko smo; da znamo svu istinu o sebi, i da je jedino glupo, kada ta istina nije prihvatljiva, pa onda želimo da kopamo dublje u našu savjest, u namjeri da nademo nešto bolje, da nademo nešto sa cim možemo živjeti."
Author: Amulya Malladi
2. "U svakom slucaju, ako covjek od civilizacije nije postao krvožedniji, postao je sigurno ružnije, ogavnije krvožedan nego prije. Prije je u krvoprolicu gledao pravednost i mirne je savjesti tamanio koga je vec trebalo; a sada, ako krvoprolice i smatramo gadošcu, ipak se bavimo tom gadošcu, pa i više nego prije."
Author: Fyodor Dostoyevsky
3. "Da bih mogao zivjeti sa drugima, moram prvo zivjeti sam sa sobom. Jedina stvar koja ne pripada pod pravila vecine jeste covjekova savjest."
Author: Harper Lee
4. "Savjest poštenih uvijek spava spokojno."
Author: Marija Jurić Zagorka
5. "- Oprosti.Bila je to najljepša rijec koju je moglo pronaci njegovo kukavicko poštenje. Tako me srecno skinuo sa savjesti i prijateljski ispratio u prošlost."
Author: Meša Selimović
6. "Mislim da samo veliki ljudi mogu osjecati veliku tugu, da su patnja i tuga bezuvjetno povezani sa širinom savjesti, cistotom duše, dubinom srca."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
7. "Ne može se sprijeciti misao da se vrati samoj sebi, kao što se ne može sprijeciti more da se vrati obali. Za mornara, to se zove plima; za krivca, to se zove grižnja savjesti. Bog podiže dušu kao i ocean."
Author: Victor Hugo

Savjest Quotes Pictures

Quotes About Savjest
Quotes About Savjest
Quotes About Savjest

Today's Quote

I've directed a fair amount of television series - so I'm always trying to learn new things. One episode was all hand-held and I'm trying to get better at when you should do things and when you should just shut up and watch what the people are saying."
Author: Bob Balaban

Famous Authors

Popular Topics