Top Sfarsit Quotes

Browse top 14 famous quotes and sayings about Sfarsit by most favorite authors.

Favorite Sfarsit Quotes

1. "Mancarea buna, vinurile alese – iata scopul suprem al existentei; sa-si procure tot ce contribuie la binele sau material este tinta vietii sale. Seriozitatea rece, lipsita de sens este proprie filistinului si-l caracterizeaza. Odata sfarsite placerile materiale, societatea filistinilor devine curand plictisitoare. Pana si jocul de carti devine monoton."
Author: Arthur Schopenhauer
2. "Atata timp cat nu incetezi s urci, treptele nu se vOr termina; sub pasii tai care urca, ele se vOr inmulti la nesfarsit"
Author: Franz Kafka
3. "Viata este un munte. Atata timp cat urci, te uiti spre varf si esti fericit, dar cand ajungi pe creasta, zaresti dintr-odata coborasul si sfarsitul care este moartea. E foarte departe cand urci, dar e foarte aproape cand cobori."
Author: Guy De Maupassant
4. "Lumea nu este decat o lupta nesfarsita intre amintirile unor tabere opuse."
Author: Haruki Murakami
5. "Eterna meditatie asupra cauzelor tristetii si incapacitatii mele de viata era sterila si obositoare. Nu aveam totusi sentimentul ca sunt sfarsit si uzat, ci eram plin de impulsuri intunecate. Printre altele, aveam si gandul deosebit sa ma tin drept un om aparte, ale carui suferinte nimeni nu le intelege, cunoaste sau impartaseste. Diabolicul in melancolie este ca ea te face nu numai bolnav, ci de asemenea inchipuit si cu vedere scurta sau chiar trufas."
Author: Hermann Hesse
6. "Ceea ce este bun pentru unul, poate fi rau pentru altul, si numai la sfarsit poti sa stii ce a fost bun si ce a fost rau."
Author: John Steinbeck
7. "[...] atunci cand un om incape in intregime in ochiul unui animal, se poate in sfarsit admite ca lumea a fost alcatuita bine."
Author: José Saramago
8. "Isi cauta teama de moarte pe care o simtise inainte si n-o mai gasi. Unde e? Care moarte? Nu mai exista nicio teama, pentru ca nu mai exista moartea. In locul mortii era lumina. "Va sa zica, asta e!" exclama deodata cu glas tare, "Ce bucurie!". Toate acestea se petrecura pentru el intr-o clipa, si intelesul clipei ramase acelasi pana la sfarsit. Pentru cei din jurul lui insa, agonia mai dura doua ore. In piept ii clocotea ceva: trupul slabit tresarea. Pe urma, clocotul si horcaitul devenira tot mai tare. "S-a sfarsit", spuse cineva la capataiul lui. Auzi cuvintele si le repeta in gand. "S-a sfarsit cu moartea, isi spuse. Nu mai exista."Trase aer in piept, se opri la jumatatea unui suspin, trupul i se destinse si muri."
Author: Leo Tolstoy
9. "Catre sfarsitul nopii sensul cartilor se evapora complet si ramaneam in brate cu paginile lor poroase, cu semnele lor cabalistice imposibil de inteles, cu parfumul de hartie prafuita, cel mai excitant parfum de pe pamant."
Author: Mircea Cărtărescu
10. "Ma doare tot ce iubesc acum, pentru ca presimt in orice frumusete sfarsitul, dar poate ca asa arata adevarata iubire. Bucura-te de acest dar vremelnic, striga o voce in mine. Caci nu exista decat daruri vremelnice."
Author: Octavian Paler
11. "Îl cuprinse in brate si îl stranse tare. Ar fi vrut sa-l zgaltaie putin, poate asa si-ar fi regasit mai usor datele ei din trecut.- Suntem cam straini, zise. E frig, nu? Fa ceva, da-mi putin din sangele tau, sa ma incalzesc. Ajuta-mi sa fiu fericita ca sunt aici.I se parea excesiva, ca de atatea ori. Ce putea face la o ora cand cel mai bine este sa dormi? O aseza cu capul pe pieptul lui, apoi o inveli. Era concesiv.Ea isi spunea: "Nu trebuie sa dorm! Nu trebuie sa raman cu mine singura. Trebuie sa ma tin asa, inlantuita de el, pana la sfarsitul ultimului sfarsit!"- Eva, ce vrei sa-mi spui?- Ce nu stii?- Nimic de la plecarea mea.Se gandea: "Nimic de la plecarea lui! Si acum vine, si daca vine, il urmez, fara sa stiu pana unde ma va duce si pentru cat timp!"
Author: Radu Tudoran
12. "Incerc sa le explic parintilor mei ca viata e un dar buclucas. La început ai tendinta sa-l supraestimezi crezand ca viata pe care ai primit-o este vesnica. Apoi, dimpotriva, il subestimezi, gasind ca-i o porcarie, scurta de nu-ntelegi nimic din ea si pe care uneori ti-ar veni s-o arunci de sa nu se vada. Abia catre sfarsit pricepi ca nu-i vorba de nici un dar, ci de un simplu imprumut. Pe care trebuie sa incerci sa-l meriti."
Author: Schmitt Éric Emmanuel
13. "O intalnire cu filozoful William James mi-a lasat o impresie de neuitat. Nu am putut sa nu tin minte aceasta scena: in cursul unei plimbari, el s-a oprit deodata, mi-a incredintat servieta si m-a rugat sa continui drumul, el avand sa ma urmeze de indata ce ii va fi trecut criza de anghina pectorala pe care o presimtea. A murit de inima un an mai tarziu; n-am incetat sa-mi doresc un asemenea curaj in fata sfarsitului apropiat."
Author: Sigmund Freud
14. "In nesfarsitul haos,fura contopite/Obarsiile a toate;apa si pamant si aer/si fluidul foc. Cum astfel,din aceste inceputuri/Necuprinsul prinse viata;se-nchega si globul lumii."
Author: Virgil

Sfarsit Quotes Pictures

Quotes About Sfarsit
Quotes About Sfarsit
Quotes About Sfarsit

Today's Quote

That my philosophy of life is, as far as possible, one of enjoyment. I'm not nihilistic."
Author: Alexander McCall Smith

Famous Authors

Popular Topics