Top Sfarsitul Quotes

Browse top 6 famous quotes and sayings about Sfarsitul by most favorite authors.

Favorite Sfarsitul Quotes

1. "Viata este un munte. Atata timp cat urci, te uiti spre varf si esti fericit, dar cand ajungi pe creasta, zaresti dintr-odata coborasul si sfarsitul care este moartea. E foarte departe cand urci, dar e foarte aproape cand cobori."
Author: Guy De Maupassant
2. "Catre sfarsitul nopii sensul cartilor se evapora complet si ramaneam in brate cu paginile lor poroase, cu semnele lor cabalistice imposibil de inteles, cu parfumul de hartie prafuita, cel mai excitant parfum de pe pamant."
Author: Mircea Cărtărescu
3. "Ma doare tot ce iubesc acum, pentru ca presimt in orice frumusete sfarsitul, dar poate ca asa arata adevarata iubire. Bucura-te de acest dar vremelnic, striga o voce in mine. Caci nu exista decat daruri vremelnice."
Author: Octavian Paler
4. "Îl cuprinse in brate si îl stranse tare. Ar fi vrut sa-l zgaltaie putin, poate asa si-ar fi regasit mai usor datele ei din trecut.- Suntem cam straini, zise. E frig, nu? Fa ceva, da-mi putin din sangele tau, sa ma incalzesc. Ajuta-mi sa fiu fericita ca sunt aici.I se parea excesiva, ca de atatea ori. Ce putea face la o ora cand cel mai bine este sa dormi? O aseza cu capul pe pieptul lui, apoi o inveli. Era concesiv.Ea isi spunea: "Nu trebuie sa dorm! Nu trebuie sa raman cu mine singura. Trebuie sa ma tin asa, inlantuita de el, pana la sfarsitul ultimului sfarsit!"- Eva, ce vrei sa-mi spui?- Ce nu stii?- Nimic de la plecarea mea.Se gandea: "Nimic de la plecarea lui! Si acum vine, si daca vine, il urmez, fara sa stiu pana unde ma va duce si pentru cat timp!"
Author: Radu Tudoran
5. "O intalnire cu filozoful William James mi-a lasat o impresie de neuitat. Nu am putut sa nu tin minte aceasta scena: in cursul unei plimbari, el s-a oprit deodata, mi-a incredintat servieta si m-a rugat sa continui drumul, el avand sa ma urmeze de indata ce ii va fi trecut criza de anghina pectorala pe care o presimtea. A murit de inima un an mai tarziu; n-am incetat sa-mi doresc un asemenea curaj in fata sfarsitului apropiat."
Author: Sigmund Freud
6. "In nesfarsitul haos,fura contopite/Obarsiile a toate;apa si pamant si aer/si fluidul foc. Cum astfel,din aceste inceputuri/Necuprinsul prinse viata;se-nchega si globul lumii."
Author: Virgil

Sfarsitul Quotes Pictures

Quotes About Sfarsitul
Quotes About Sfarsitul
Quotes About Sfarsitul

Today's Quote

Nobody's going to do your life for you. You have to do it yourself, whether you're rich or poor, out of money or raking it in, the beneficiary of ridiculous fortune or terrible injustice. And you have to do it no matter what is true. No matter what is hard. No matter what unjust, sad, sucky things befall you. Self-pity is a dead-end road. You make the choice to drive down it. It's up to you to decide to stay parked there or to turn around and drive out."
Author: Cheryl Strayed

Famous Authors

Popular Topics