Top Smrti Quotes

Browse top 18 famous quotes and sayings about Smrti by most favorite authors.

Favorite Smrti Quotes

1. "Epska svijest je kao sifilis - ne možete je se osloboditi. Ona covjeka cini erektiranim i usmjerava ga ka herojstvu, a herojstvo i jeste - erektiranost prema smrti. Ali ga, kao i u slucaju sifilisa, na koncu upravo ta erektiranost košta života....Erekcija je savršena metafora herojstva - mozak je tada stavljen van funkcije jer sva krv hita drugdje; i kao što se želi prodrijeti u ženu, hita se da se penetrira u smrt. Kasnije sve splasne - u miru utrobe mlohave i vlažne zemlje, tamo gdje smo se probili, kriknuli, prosuli sjeme i krv i napokon pali."
Author: Andrej Nikolaidis
2. "Smrtonosan je život, ali smrti odoleva.Jedna strašna bolest po meni ce se zvati.Mnogo smo patili! I, evo, sad pevaPripitomljeni pakao. nek srce ne okleva,Isto je pevati i umirati."
Author: Branko Miljkovic
3. "U srcu ljubav jaca od smrti U glavi misao veca od glave."
Author: Branko Miljkovic
4. "Shvataš li šta je to poci u rat? Ako se i vratim, necu biti onaj koji je otišao. Ja se, Natalija, ne bojim smrti, bojim se rata. Užasno se bojim rata."
Author: Dobrica Cosic
5. "Tajna života jest »umrijeti prije smrti« - i otkriti kako smrt ne postoji."
Author: Eckhart Tolle
6. "O sebi cu vam reci da sam cedo svoga vijeka,cedo sumnji i nevjerice,da to ostajem i bit cu to (ja to znam) do smrti."
Author: Fyodor Dostoyevsky
7. "Samo mislim da su sprovodi vrlo slicni smrti. Možeš imati želje i planove, ali na kraju ipak nemaš kontrolu ni nad cim."
Author: Gayle Forman
8. "Velika, prava ljubav pokazace svoju punu snagu samo onda ako uspije da od dvoje ljubavnika, slabih ljudi, nacini stvorenja koja se ne boje ni promjena, ni nesreca, ni rastanaka, ni bolesti, ni života ni smrti."
Author: Ivo Andric
9. "Pod kvazi-mitskim totalitetom tehnicke racionalnosti prijeti nam inteligencija bez patosa, inteligencija kojoj nije potreban nikakav jezik koji ima svoj vlastiti smisao jer ionako sve funkcionira bez bilo kakvog proturjecja; ta inteligencija ne zna za spomen jer nije ugrožena nikakvim zaboravom: covjek kao kompjuterizirana inteligencija bez osjetljivosti na patnju i bez morala, ukratko: covjek kao rapsodija nedužnosti jednoga glatko funkcionirajuceg stroja. Treba li doista to biti covjek nakon smrti covjeka?"
Author: Johann Baptist Metz
10. "Nic jiného není lidský život než bytí k smrti"
Author: Ladislav Fuks
11. "Než si rekneme neco o prostredí, ve kterém se [limity] vynorili, povíme si alespon strucne, co si pod nimi predstavovat. Ne kvuli matematikum, ti se o limitách ucí hned v prvním semestru vyšší matematiky a zustanou s nimi po zbytek života. I ve stádiu klinické smrti jsou schopni deklamovat zaríkadlo, ve kterém sa dají zaslechnout úseky znející "...k libovolnému epsilon kladnému existuje delta kladné tak, že..."
Author: Milan Mareš
12. "... znaci li to da tako treba voditi život? Uvijek u ravnoteži izmedu ljepote i smrti, pokreta i njegova nestanka?Možda to znaci biti živ: loviti trenutke što umiru."
Author: Muriel Barbery
13. "Nite, ti si živ. To znaci da je tvoj potencijal bezgranican. Možeš uciniti, stvoriti, sanjati što god poželiš. Ako ti promijeniš svijet, on ce se doista promijeniti. To je potencijal. Cim umreš, potencijal nestaje. Gotovo je. Što si napravio, napravio si, svoj san si odsanjao, svoje ime ispisao. Možda te sahrane ovdje, možda cak postaneš jedan od onih koji hodaju i poslije smrti. Ali potencijala više nece biti."
Author: Neil Gaiman
14. "Ono što daje smisao životu, istovremeno daje i smisao smrti."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
15. "Ljubav se ne rada iz nekog razloga. Ni ne umire s razlogom. Ili te razloge niko ne zna. Nikad ne znamo zašto se rodila. Jednako kao što ne znamo uzrok njene smrti. Prosto, i jedni i drugo se - desi. Ili ne desi. Bez zasluge i bez krivice. Na prvi pogled tako prosto, a ustvari komplikovano, nerazmrsivo."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
16. "Kada je konobarica donijela jelo, cestitao sam joj na trudnoci. - Mora da ste presretni - rekao sam.- Ne baš - odgovorila je. - Bila je to slucajnost. Kada je otišla, ostao sam pogoden njezinom iskrenošcu. Ta usputna primjedba podsjetila me na brojne slucajnosti koje igraju ulogu u našem dolasku u život... i našem putovanju ka smrti. Tu je žena koja je slucajno zanijela dijete, ali ce ga zasigurno voljeti. Ja cu pak, slucajnošcu zvanom rak, ostaviti troje djece koja ce odrastati bez moje ljubavi."
Author: Randy Pausch
17. "Dok sam petljao oko rekvizita, primijetila je da se nisam usudio pogledati ni u koga. Pomislila je da ne želim gledati u ljude kako ne bih vidio nekog prijatelja ili bivšeg studenta, što bi moglo uzburkati moje emocije.Prije nego sam zapoceo, razabrao se žamor medu slušateljima. Oni koji su došli samo da bi vidjeli kako izgleda netko tko umire od raka gušterace vjerojatno su se pitali je li ovo moja prava kosa (da, tijekom kemoterapije nisam izgubio kosu) i hoce li oni osjetiti koliko sam blizu smrti dok budem govorio (moj odgovor: samo gledajte!«)."
Author: Randy Pausch
18. "Gospodaru, mudri ne sede tužeci,vec otklanjaju uzrok jadu svom.Strah smanjuje snagu, i strah od dušmananjemu daje snagu u vašoj slabosti,jer se onda vaša ludost bori s vama.Bolje je umreti u borbi no strahu.Smrt pobedi ko u borbi nade grob;ko umre u strahu taj je smrti rob."
Author: William Shakespeare

Smrti Quotes Pictures

Quotes About Smrti
Quotes About Smrti
Quotes About Smrti

Today's Quote

What you need Lois, is a man. All your artistic brilliance, wasted, toiling away in the sordid day-to-day of White's little paper empire. Reporting on traffic mishaps. Domestic trifles. Wondering if you can afford a pair of shoes. Knowing you can't afford the really good wines, the really exquisite things. That suit, for instance. Nice, but not the standard you're used to." "We're not here to discuss my wardrobe." "Or your writing career? How much have you gotten done, I mean, really done Lois?" "Still looking for an evening you aren't exhausted? When will that be, Lois?" "The hotel. Or I'm out of here." – Lois Lane & Lex Luthor"
Author: C.J. Cherryh

Famous Authors

Popular Topics