Top Snaga Quotes

Browse top 11 famous quotes and sayings about Snaga by most favorite authors.

Favorite Snaga Quotes

1. "Na kraju - kažem na kraju, a trebalo je da produ godine patnji, rastanaka, raskida - uvideli smo da su nam životi vezani zauvek i da svojim slabim ljudskim snagama ne možemo ništa ni protiv svoje ljubavi ni protiv prepreka koje joj stoje na putu."
Author: Danilo Kiš
2. "Životna snaga jednog coveka meri se, pored ostalog, i njegovom sposobnošcu zaboravljanja."
Author: Ivo Andric
3. "Biti covek, roden bez svoga znanja i bez svoje volje, bacen u okean postojanja. Morati plivati. Postojati. Nositi identitet. Izdržati atmosferski pritisak svega oko sebe, sve sudare, nepredvidljive i nepredvidene postupke, svoje i tude, koji ponajcešce nisu po meri naših snaga. A povrh svega, treba još izdržati i svoju misao o svemu tome. Ukratko: biti covek"
Author: Ivo Andric
4. "Ja! - Teška rijec, koja u ocima onih pred kojima je kazana odreduje naše mjesto, kobno i nepromjenjivo, cesto daleko ispred ili iza onog što mi o sebi znamo, izvan naše volje i izvan naših snaga. Strašna rijec koja nas, jednom izgovorena, zauvijek vezuje i poistovjecuje sa svim onim što smo zamislili i rekli i sa cim nikad nismo ni pomišljali da se poistovjetimo, a u stvari smo, u sebi, vec odavno jedno."
Author: Ivo Andric
5. "Ali nocu, tek nocu, kad ozive i planu nebesa, otvara se, beskrajnost i silna snaga toga sveta u kom se ziv covek gubi i ne moze da se priseti ni sama sebe ni kuda je posao ni sta hoce ni sta treba da radi. Tu se samo zivi, istinski, vedro i dugo; tu nema reci koje tesko obavezuju za ceo zivot, ni smrtonosnih obecanja ni bezizlaznih polozaja, sa kratkim rokom koji neumoljivo tece i istice, a sa smrcu ili sramotom kao jedinim izlazom na kraju. Da, tu nije kao u dnevnom zivotu, gde ono sto je jednom receno ostaje neporecivo, a obecano neizbezno. Tu je sve slobodno, beskrajno, bezimeno i nemo."
Author: Ivo Andric
6. "Da je cutanje snaga, a govorenje slabost, vidi se i po tome sto starcii deca vole da pricaju."
Author: Ivo Andric
7. "Ja!- Teska rec, koja u ocima onih pred kojima je kazana odredjuje nase mesto, kobno i nepromenljivo, cesto daleko ispred ili iza onog sto mi o sebi znamo, izvan nase volje i iznad nasih snaga. Strasna rec koja nas, jednom izgovorena, zauvek vezuje i poistovecuje sa svim onim sto smo zamislili i rekli i sa cim nikad nismo ni pomisljali da se poistovetimo, a u stvari smo, u sebi, vec odavno jedno."
Author: Ivo Andric
8. "Vjera je najjace od svih zemaljskih oružja. Nepobjedivo. I zato naš narod, malen medu velikima, još uvijek živi i visoko diže svoj stijeg. Neka dršcu svi silnici, krunjeni i nekrunjeni, jer nad njima vjecno lebdi pravda - a u nama živi vjecna snaga - naša vjera."
Author: Marija Jurić Zagorka
9. "I najveca je snaga samo u drugima jaka. Samoj sebi je slabost.Zato vas upozoravam: Ako nadjete sebe i odlucite ovako da hodate na rukama morate biti uporni i biti cudesno odvazni da prihvatite zemlju i drzite je na rukamaAko je ispustite, polomice vam vrat. I svemir ce vas zatrpati svojom tezinomJer po zemlji se ne gazi.Treba je pridrzavati i treba joj ppmoci da bude mlecna i cista u ponorima bezmerjaValja se dobro osloniti o svoju hrabrost i ljubav, i plave slojeve nadeTo vam je najprostiji nacin da pronadjete sebe i domognete se mnogih nesvakidasnjih cuda."
Author: Miroslav Antić
10. "Ljubav je kao snaga : ako je vise trosis, vise ces je i imati."
Author: Miroslav Antić
11. "Gotovo nikada nismo imali novca i živeli smo tajno obuzeti brigom zbog toga....Sažaljenje bližnjega ubija. Snaga, govorila je Gala, ne leži u tome da se izazove sažaljenje, vec postidenost. Mogli smo da umremo od gladi, niko to nikada ne bi znao."
Author: Salvador Dalí

Snaga Quotes Pictures

Quotes About Snaga
Quotes About Snaga
Quotes About Snaga

Today's Quote

Even though we've been dating over a year, I still get a small thrill when i hear the words my girlfriend come out of his mouth, especially when he emphasizes the first word the way he was doing now. I had been awake for five minutes and already he had called me twice. I kind of liked this possessive thing."
Author: Alicia Thompson

Famous Authors

Popular Topics