Top Snaga Quotes

Browse top 11 famous quotes and sayings about Snaga by most favorite authors.

Favorite Snaga Quotes

1. "Na kraju - kažem na kraju, a trebalo je da produ godine patnji, rastanaka, raskida - uvideli smo da su nam životi vezani zauvek i da svojim slabim ljudskim snagama ne možemo ništa ni protiv svoje ljubavi ni protiv prepreka koje joj stoje na putu."
Author: Danilo Kiš
2. "Životna snaga jednog coveka meri se, pored ostalog, i njegovom sposobnošcu zaboravljanja."
Author: Ivo Andric
3. "Biti covek, roden bez svoga znanja i bez svoje volje, bacen u okean postojanja. Morati plivati. Postojati. Nositi identitet. Izdržati atmosferski pritisak svega oko sebe, sve sudare, nepredvidljive i nepredvidene postupke, svoje i tude, koji ponajcešce nisu po meri naših snaga. A povrh svega, treba još izdržati i svoju misao o svemu tome. Ukratko: biti covek"
Author: Ivo Andric
4. "Ja! - Teška rijec, koja u ocima onih pred kojima je kazana odreduje naše mjesto, kobno i nepromjenjivo, cesto daleko ispred ili iza onog što mi o sebi znamo, izvan naše volje i izvan naših snaga. Strašna rijec koja nas, jednom izgovorena, zauvijek vezuje i poistovjecuje sa svim onim što smo zamislili i rekli i sa cim nikad nismo ni pomišljali da se poistovjetimo, a u stvari smo, u sebi, vec odavno jedno."
Author: Ivo Andric
5. "Ali nocu, tek nocu, kad ozive i planu nebesa, otvara se, beskrajnost i silna snaga toga sveta u kom se ziv covek gubi i ne moze da se priseti ni sama sebe ni kuda je posao ni sta hoce ni sta treba da radi. Tu se samo zivi, istinski, vedro i dugo; tu nema reci koje tesko obavezuju za ceo zivot, ni smrtonosnih obecanja ni bezizlaznih polozaja, sa kratkim rokom koji neumoljivo tece i istice, a sa smrcu ili sramotom kao jedinim izlazom na kraju. Da, tu nije kao u dnevnom zivotu, gde ono sto je jednom receno ostaje neporecivo, a obecano neizbezno. Tu je sve slobodno, beskrajno, bezimeno i nemo."
Author: Ivo Andric
6. "Da je cutanje snaga, a govorenje slabost, vidi se i po tome sto starcii deca vole da pricaju."
Author: Ivo Andric
7. "Ja!- Teska rec, koja u ocima onih pred kojima je kazana odredjuje nase mesto, kobno i nepromenljivo, cesto daleko ispred ili iza onog sto mi o sebi znamo, izvan nase volje i iznad nasih snaga. Strasna rec koja nas, jednom izgovorena, zauvek vezuje i poistovecuje sa svim onim sto smo zamislili i rekli i sa cim nikad nismo ni pomisljali da se poistovetimo, a u stvari smo, u sebi, vec odavno jedno."
Author: Ivo Andric
8. "Vjera je najjace od svih zemaljskih oružja. Nepobjedivo. I zato naš narod, malen medu velikima, još uvijek živi i visoko diže svoj stijeg. Neka dršcu svi silnici, krunjeni i nekrunjeni, jer nad njima vjecno lebdi pravda - a u nama živi vjecna snaga - naša vjera."
Author: Marija Jurić Zagorka
9. "I najveca je snaga samo u drugima jaka. Samoj sebi je slabost.Zato vas upozoravam: Ako nadjete sebe i odlucite ovako da hodate na rukama morate biti uporni i biti cudesno odvazni da prihvatite zemlju i drzite je na rukamaAko je ispustite, polomice vam vrat. I svemir ce vas zatrpati svojom tezinomJer po zemlji se ne gazi.Treba je pridrzavati i treba joj ppmoci da bude mlecna i cista u ponorima bezmerjaValja se dobro osloniti o svoju hrabrost i ljubav, i plave slojeve nadeTo vam je najprostiji nacin da pronadjete sebe i domognete se mnogih nesvakidasnjih cuda."
Author: Miroslav Antić
10. "Ljubav je kao snaga : ako je vise trosis, vise ces je i imati."
Author: Miroslav Antić
11. "Gotovo nikada nismo imali novca i živeli smo tajno obuzeti brigom zbog toga....Sažaljenje bližnjega ubija. Snaga, govorila je Gala, ne leži u tome da se izazove sažaljenje, vec postidenost. Mogli smo da umremo od gladi, niko to nikada ne bi znao."
Author: Salvador Dalí

Snaga Quotes Pictures

Quotes About Snaga
Quotes About Snaga
Quotes About Snaga

Today's Quote

We have relationships and know the exact outcome with that person because we don't deal with ourselves and don't deal with our issues and end up being attracted to the same person or the person is attracted to our energy."
Author: Boris Kodjoe

Famous Authors

Popular Topics