Top Sterven Quotes

Browse top 8 famous quotes and sayings about Sterven by most favorite authors.

Favorite Sterven Quotes

1. "Annamaria had me verzekerd dat ik in werkelijkheid maar één keer zou sterven, en dat die dood er op geen enkele manier toe zou doen. Iedereen kent echter dagen waarin we een beetje doodgaan, wanneer we verdriet of een nederlaag te verwerken hebben, of bang zijn, of anderen zien lijden die we enkel medelijden kunnen bieden, geen hulp, mensen die buiten de grenzen van onze genade vallen."
Author: Dean Koontz
2. "Vroeger blikte ik in een chaotische toekomst, omdat ik het moment, dat vlak voor me lag, niet wilde beleven. (...) Ik had soms het zekere, doch zeer vage gevoel, dat ik "iets zou kunnen worden" in de toekomst, iets "geweldigs" zou kunnen doen en dan af en toe weer die chaotische angst dat ik "toch wel naar de bliksem zou gaan". Ik begin te begrijpen hoe dat komt. Ik weigerde de vlak voor me liggende taken te doen. Ik weigerde van trede tot trede voort te klimmen voor die toekomst. (...)Vroeger leefde ik altijd in een voorbereidend stadium, ik had het gevoel dat alles wat ik deed toch niet het "echte" was, maar voorbereiding tot iets anders, iets "groots", iets echts. Maar dat is nu volkomen van me afgevallen. Nu, vandaag, deze minuut leef ik en leef ik volop en is het leven waard geleefd te worden en wanneer ik zou weten, dat ik morgen zou sterven, dan zou ik zeggen: ik vind het heel jammer, maar het is goed geweest, zoals het geweest is."
Author: Etty Hillesum
3. "Wat ben ik blij dat ik je nog niet ken.Ik dank de sterren en de maandat iedereen die komt en gaatde diepste sporen achterlaat, behalve jij,dat jij mijn deuren, dicht of open,steeds voorbijgelopen bent.Het is maar goed dat je me niet herkent.Kussen onder straatlantaarnsen samen dwalen door de regen,wéér veliefd zijn, wéér verliezen,bijna sterven van verdriet -dat hoeft nu allemaal nog niet.Ik ben nog niet aan ons gehecht.Ik kijk bepaald niet naar je uit.Neem de tijd, als je dat wilt,Wacht een maand, een jaar,de eeuwigheid en één seconde meer -maar kom, voor ik mijn ogen sluit."
Author: Ingmar Heytze
4. "Sterven is echter de eenzaamste gebeurtenis van het leven. We worden er niet alleen door van anderen afgescheiden, maar daarnaast stelt het ons ook bloot aan een nog angstaanjagender vorm van eenzaamheid: het is een scheiding van de wereld zelf."
Author: Irvin D. Yalom
5. "Sterven is het openen van een andere deur, een onbekende en nog nimmer betreden kamer van een vreemd huis"
Author: Louis Paul Boon
6. "Waarom moet ieder mens geschokt en geslingerd worden tussen een wereld hier, een wereld van zavel en cement, bloed, zenuwen, telefoonpalen en zonde, mensen die geboren worden en mensen die sterven, en een andere wereld die in onze gedachten spookt zonder te weten of zoiets bestaat, bestaan heeft of ooit zal komen?"
Author: Louis Paul Boon
7. "Toen hij de kluizenaar in de zachte aarde naast het beekje begroef, besefte hij dat alles mogelijk zou zijn voor hem op deze plek. Hij had voedsel en water; hij had een huis; hij had een nieuwe identiteit voor zichzelf gevonden, een nieuw en totaal onverwacht leven. Hij kon de ommekeer bijna niet vatten. Nog geen uur geleden had hij willen sterven. Nu beefde hij van geluk, niet in staat te stoppen met lachen toen hij de ene schop na de andere op het gezicht van de dode man wierp."
Author: Paul Auster
8. "Een slordig man die spoedig sterven zal maar daar geen vermoeden van heeft, begint plotseling orde op zaken te stellen. Zijn leven verandert. Hij rangschikt zijn papieren. Hij staat vroeg op, hij gaat tijdig naar bed. Met zijn zondig leven is het afgelopen. Zijn omgeving is er gelukkig om. En zo schijnt zijn wrede dood des te onrechtvaardiger."
Author: Raymond Radiguet

Sterven Quotes Pictures

Quotes About Sterven
Quotes About Sterven
Quotes About Sterven

Today's Quote

Do I really need to prove anything to anybody? I don't feel that I have to prove anything. The only thing that I have to prove is to myself, that I have value."
Author: Andie MacDowell

Famous Authors

Popular Topics