Top Sudbina Quotes

Browse top 11 famous quotes and sayings about Sudbina by most favorite authors.

Favorite Sudbina Quotes

1. "Prisjetio se dogadaja koji su ih spojili i cijelim srcem je vjerovao kako ih neka nevidljiva ruka pokrece,i nju i njega,kao malene komade drveta,namještajuci njihov položaj,manipulira dogadajima dovodeci ih do trenutka kada ce se upoznati.Sudbina?Svevišnji?Alex nije znao, i nije se trudio pogadati.Sve što je bilo važno u ovom trenutku je osjecaj koji se cinio predivno i savršeno ispravan."
Author: Catherine Anderson
2. "- Autoritativno, poput lijecnice, na prste je nabrojala šest sastavnica pouzdane terapije za slomljeno srce: Vitamin E, mnogo spavati, piti mnogo vode, otputovati daleko od osobe koju si volio, meditirati i objasniti srcu da je to njegova sudbina."
Author: Elizabeth Gilbert
3. "Sudbina - rech tako draga pobedjenima"
Author: Emil Cioran
4. "Dick se vozio kroz kišu, opsjednut i preplašen, noseci u sebi strast i muku mnogih ljudi, i svjestan kako ništa nece biti jednostavno. Rosemary je otvorila vrata puna osjecaja za koje nitko ne zna. Bla je sada, kako se to katkad kaže, kao "zvijer u kavezu" - vec se punih dvadeset i cetiri sata nije uspjela srediti i potpuno ju je zaokupilo poigravanje s kaosom, kao da joj je sudbina kakva slagaljka - prebrajala je probitke, prebrajala je nade..."
Author: F. Scott Fitzgerald
5. "Covjek mašta od djetinjstva o velikim gradovima i slavnim poprištima, ali stvarne i odlucne bitke za održavanje svoje licnosti i ostvarenje svega što ona u sebi nagonski krije, mora da bije tamo gdje ga sudbina baci, bogzna na kakvom uskom, bezimenom prostoru, bez sjaja i ljepote, bez svjedoka i sudije."
Author: Ivo Andric
6. "Poceo sam shvacati da nema te sile koja bi mogla izmijeniti sliku moje licnosti, koja je pohranjena negdje gdje se s najvišeg mjesta odlucuje o ljudskim sudbinama; shvatio sam da je ta slika (ma koliko bila neslicna meni) mnogo stvarnija od mene samoga; da nije ona kriva što mi nije slicna , nego da sam ja kriv što nisam slican njoj; da je ta neslicnost moj križ koji ne mogu stresti ni na koga, koji moram sam nositi. Ipak nisam htio kapitulirati. Htio sam nositi svoju neslicnost: biti i dalje ono za što je odluceno da nisam."
Author: Milan Kundera
7. "Ako ja, ma kako se na to gledalo, sa svog licnog gledista bacim, razdvojivsi samoga sebe, pogled na onog mladog covjeka kakav sam tada bio, treba da se zalim, sto me sudbina nije rodila pomalo niktovom, i ne mogu se utjesiti zbog svog prevelikog postenja. Ne bih li ja, naprotiv, sve bio dao, da u sebi izbrisem svako iskustvo, da opet imam svoju djetinju dusu i da s njome zivim u cistoci? To moje JA, sto ga svi poznajete, ne zaboravite, to je uprljano svom necistocom zivota. Ako je istina, da covjek moze izvuci neki ponos iz hrpe onih godina koje je prozivio u necistoci, tad me, pristajem, nazovite svojim starijim bratom."
Author: Natsume Sōseki
8. "Sudbina se bestidno igra ljudskim životima, ljudskom srecom. Dokle cu još moci podnostiti tu surovu, bešcutnu igru? Bože Uzvišeni, ostao si mi još jedino Ti, posljednje uporište, utjeha, nada..."
Author: Nura Bazdulj Hubijar
9. "„Je l' ti znaš šta je to? Biti osu?en na ljubav?„Ali zar to nije uvijek?" Svetlana cak zadrhta od negodovanja. „Kada se dvoje vole, kadase pronalaze medu tisucama, milijunima... To je uvijek sudbina!"
Author: Sergei Lukyanenko
10. "U životu svakog muškarca postoji samo jedna žena s kojom može postici savršeno zajedništvo, a u životu svake žene samo jedan muškarac s kojim se može osjecati potpuno. No medusobni susret, sudbina je koju dožive samo rijetki. Svi ostali prisiljeni su živjeti u stanju nezadovoljstva i trajne sjete."
Author: Susanna Tamaro
11. "Zabluda je uobraziti da se sudbina može iscrpsti i da se može dodirnuti dno makar cega bilo."
Author: Victor Hugo

Sudbina Quotes Pictures

Quotes About Sudbina
Quotes About Sudbina
Quotes About Sudbina

Today's Quote

I grew up in Texas, but that was 20 years ago. Last year, in Fort Worth, they had hail the size of softballs. We're seeing more and more powerful storms, of all types, almost on a biblical level."
Author: Bill Paxton

Famous Authors

Popular Topics