Top Szeretet Quotes

Browse top 11 famous quotes and sayings about Szeretet by most favorite authors.

Favorite Szeretet Quotes

1. "Az élet üres. A szeretet hiba. Jobb, ha most meghal, mint ha késobb megölet mindkettonket."
Author: Brent Weeks
2. "Aztán az ember észre fogja venni azt, hogy noha tudatosan attól fél, hogy nem szeretik, igazából, bár rendszerint öntudatlanul, szeretni fél. Szeretni annyi, mint feltétel nélkül rábízni magunkat valakire, teljesen odaadni magunkat abban a reményben, hogy szeretetünk majd szeretetet hoz létre a szeretett személyben is. A szeretet hitbol származó cselekedet, és akiben kevés a hit, abban kevés a szeretet is."
Author: Erich Fromm
3. "Különben ne kicsinyeld le azt az érzést, hogy szeretsz valakit. Kevés emberrel esett meg az a szerencse, hogy megszeretett valakit. Te eddig nem ismerted a szerelmet, most meg az öledbe hullt. Mindegy, hogy holnapig vagy holnaputánig, vagy életed végéig tart ez az érzés Maríával, mindenképp a legnagyobb dolog, ami az emberrel történhetik. Mindig lesznek emberek, akik azt hiszik, hogy nincs szerelem, mert ok nem ismerték meg."
Author: Ernest Hemingway
4. "– Mindenki azt akarja, hogy szeressék. – Úgy látom, kivirágzásod nem tett sokkal bölcsebbé – felelte Cersei. – Sansa, engedd meg, hogy megosszak veled némi asszonyi bölcsességet ezen a jeles napon! A szeretet méreg. Nagyon édes méreg, az igaz, de attól még ugyanúgy végez veled."
Author: George R.R. Martin
5. "Szeretett volna nem élni vagy mindig aludni."
Author: Gustave Flaubert
6. "Néhány esztendeig élt, evett, kacagott, szeretett, remélt, mint mindenki. És most vége, örökre vége mindennek. Ez hát az élet! Néhány nap, aztán semmi! Az ember megszületik, felno, boldog, várakozik, aztán meghal. Isten veled, férfi vagy asszony, soha többé nem térsz vissza a földre! Pedig mindenki magában hordja a végtelenség lázas, megvalósíthatatlan vágyát, mindenki külön mindenség a mindenségben, és mindenki tökéletesen megsemmisül nemsokára, hogy új csíráknak trágyázza a talajt. Növények, álltatok, emberek, csillagok, egész világok – mind megelevenednek, aztán meghalnak, hogy átalakuljanak. És soha nem tér vissza ugyanaz a lény, akár féreg, akár ember, akár csillag!"
Author: Guy De Maupassant
7. "A szerelem! Két év óta növekvo szorongással töltötte el a közeledése. Most már szabad volt szeretnie; már csak találkoznia kellett vele! Milyen lesz? Pontosan nem is tudta, és nem is kérdezte magától. O lesz, a többi nem fontos. Csak annyit tudott: imádni fogja, és mindent megtesz érte. Együtt sétálnak ilyen esténként, mint a mai – kettesben a csillagoktól porzó ragyogásban. Egymás kezét fogják, s összesimulva mennek majd, és hallgatják egymás szívének dobogását, érzik válluk melegét, és szerelmük elvegyül a nyári éjszakák lágy tisztaságával. Annyira eggyé válnak, hogy könnyedén, gyöngédségük erejével megértik egymás legrejtettebb gondolatát is. És ez örökké így lesz; az elmondhatatlan szeretet nyugalmában."
Author: Guy De Maupassant
8. "Karou szeretett volna olyan lány lenni, aki önmagában teljes, jól érzi magát magányosan, és derus. De nem olyan volt. Magányos volt, és félt a benne lévo hiányosságtól, mintha az képes volna terjeszkedni… és megszüntetni ot. Arra vágyott, hogy mellette legyen valaki, aki kézzel fogható. Könnyed ujjak a tarkóján és egy hang, amely fogadja a sötétben. Valaki, aki esernyovel várja, hogy hazakísérje az esoben, és napsugárként mosolyog rá, amikor megjön. Aki táncol vele az erkélyén, megtartja az ígéreteit és ismeri az o titkait, és teremt egy aprócska világot, bárhol legyen is, csakis Karouval meg a maga karjával, suttogásával és Karou belé vetett bizalmával."
Author: Laini Taylor
9. "A legszörnyubb, legkilátástalanabb is jól el lehet viselni, ha a szeretet és az egymás iránti kedvesség uralkodik az emberek között."
Author: Lemony Snicket
10. "EGY DEFINÍCIÓ, AMIT NEM TALÁLTOK MEG A SZÓTÁRBAN:Nem elmenni: A bizalom és szeretett aktusa,amit a gyerekek szinte mindig megértenek."
Author: Markus Zusak
11. "Utolsó éjszakám volt ez.Fogtam a magammal hozott ruhaköteget, és egyik végérol kihúztam valamit. Egy pánt nélküli elasztikus kombiné került a kezembe, a sok hordástól elveszítette már a rugalmasságát. Meglengettem, mint valami fegyverszünet fehér lobogóját, egyszer, kétszer… a szél belekapaszkodott, és én elengedtem.Fehér pille vitorlázott ki az éjszakába, s aztán lassan leereszkedett. Vajon melyik utcába, melyik ház tetejére?Megint húztam a kötegbol.A szél most is igyekezett, de nem boldogult, így aztán denevérként repült egy árny mindjárt a szemközti felhokarcoló tetoterasza felé.Egymás után tápláltam az egész ruhatáramat az éji szélbe, és a szürke foszlányok elvitorláztak szépen, akár egy szeretett lány hamvai, hogy aztán itt meg ott, sose tudom meg, hol, leereszkedjenek New York sötét szívében."
Author: Sylvia Plath

Szeretet Quotes Pictures

Quotes About Szeretet
Quotes About Szeretet
Quotes About Szeretet

Today's Quote

Dealing with the fame and going from nothing and becoming something where everyone wants a piece of you, your life changes in a day."
Author: Bow Wow

Famous Authors

Popular Topics