Top Tacere Quotes

Browse top 8 famous quotes and sayings about Tacere by most favorite authors.

Favorite Tacere Quotes

1. "Sa consemnezi declaratiile lui [Petre Tutea] despre "românul absolut" si sa treci sub tacere uriasele lui dezamagiri: "înseamna ca am stat treisprezece ani în temnita pentru un popor de cretini" sau "nu ma consoleaza de faptul ca sînt român decît Eminescu, Blaga, Nae si racoarea cîtorva biserici", sau, explicit pîna la apostazie "Balcanii sînt curul Europei"."
Author: Andrei Ple?u
2. "Parlare è da stupidi, tacere è da codardi, ascoltare è da saggi."
Author: Carlos Ruiz Zafón
3. "Manastirile sint ele oare atit de trebuincioase pentru temeliile unui stat? A facut Isus Cristos calugari si calugarite? [...] Ce nevoie are mirele sfint de atitea fecioare nebune? [...] e oare voia lui Dumnezeu sa vada traind in sihastrie omul pe care l-a menit sa traiasca laolalta cu semenii sai? Dumnezeu, care l-a facut atit de nestatornic, atit de usuratic, cum poate ingadui indrazneala legamintelor calugariei? [...] Si toate slujbele acestea lugubre, care se tin la luarea valului sau la marturie, cind un barbat sau o femeie sint daruiti vietii monahale si nenorocirii, curma oare functiunile animalice ale omului? Nu se trezesc ele, dimpotriva, in tacere, in silnicie si in trindavie, cu o putere necunoscuta celor ce traiesc in afara manastirilor?"
Author: Denis Diderot
4. "Adeseori, un om rabda in tacere ani de-a randul, indura resemnat cele mai crunte pedepse, dar deodata il vezi rabufnind dintr-o nimica toata, pentru te miri ce lucru neinsemnat, incat ramai uluit si te intrebi de mai e in toate mintile; caci ceea ce face el atunci pare de-a dreptul o nebunie."
Author: Fyodor Dostoyevsky
5. "In noaptea aceea, Colt Alb strapunse tacerea cu un urlet prelung. Isi atinti botul spre stelele reci, impartasindu-le durerea lui."
Author: Jack London
6. "Ci sono momenti così, crediamo nell'importanza di ciò che abbiamo detto o scritto fino a quel punto, soltanto perché non è stato possibile far tacere i suoni o cancellare i tratti, ma ci entra nel corpo la tentazione del silenzio, il fascino dell'immobilità, stare come stanno gli déi, zitti e tranquilli, solo ad assistere."
Author: José Saramago
7. "Nu pot sa sufar, suflet miscator,femeie care-mi izvoraste din coasta si-n pietre demelancolie, arzator, cu timpla dai,ca-n inima mea proastaPasul tau zvelt din glezna measa-l rupi nu pot sa sufar, nu, fara durereMi-e sufletul culcat pe colti de lupi.Devine locdunga subtire de tacere si de sub palma lata-a mea,umarul tau cu suierat de tren sesmulge-asurzitor spre-un tunel, spre vid, spre hau,spre-un chip neinventat, traind in viitorNu pot sa sufar, nu, sa treaca intre noi reci dorurilece le misti doar tu nici intimplarile caniste bivoli stinsi, greoi, si nici distantele sa treaca.Nu."
Author: Nichita Stănescu
8. "O cuprinse in brate; parca nu auzise.- Eva, o sa-ti simt lipsa!- Atunci de ce pleci?Îl simti ca se duce departe, de unde poate venise adineauri.- Nu stiu; mi-e teama sa nu ma transform in copac. (Nu glumea, nici nu parea nebun.) Mi-e teama de limitarile spatiului. Trebuie sa plec repede, si mereu, sa ma apar!Nu-l intelegea si nici nu credea ca trebuie sa-l inteleaga. Isi pregatise si ultima miza:- Ia-ma cu tine!Nu-i raspunse; din departarile intunecate unde se chinuise ajungea iar la lumina, in mijlocul camerei. O privea si o adulmeca, mirat de ceea ce gasea iarasi nou in pielea curata, aurita de soare, care tremura sub degetele lui, arzându-l, cum ar fi fost incarcata de electricitate.Tacerea o facu sa spere; in inima incepeau sa i se lipeasca la loc firele rupte si nu indraznea sa spuna nimic, inainte de a simti ca sudura e trainica. Trebuie sa umble incet cu speranta ei, sa n-o destrame."
Author: Radu Tudoran

Tacere Quotes Pictures

Quotes About Tacere
Quotes About Tacere
Quotes About Tacere

Today's Quote

Rather than being a luxury, emotions are a very intelligent way of driving an organism toward certain outcomes."
Author: Antonio Damasio

Famous Authors

Popular Topics