Top Tristete Quotes

Browse top 6 famous quotes and sayings about Tristete by most favorite authors.

Favorite Tristete Quotes

1. "Tristetea nu are niciun caracter estetic caracter ce nu lipseste decat uneori melancoliei."
Author: Emil Cioran
2. "Un singur lucru dureros exista în tristete: imposibilitatea de a fi superficial."
Author: Emil Cioran
3. "Tristetea, ca si suferinta, ne revela existenta, deoarece în ele avem în constiinta separatia noastra de lumea obiectiva si nelinistea care da un caracter tragic vietuirii în existenta.Daca ar exista un zeu al tristetii, lui nu i-ar putea creste decât aripi negre si grele, pentru a zbura nu înspre ceruri, ci în infern."
Author: Emil Cioran
4. "În tristete, totul are doua fete. Nu poti fi nici în iad si nici în rai, nici în viata si nici în moarte, nici fericit si nici nefericit.Un plîns fara lacrimi, un echivoc fara sfîrsit. Caci nu te izgoneste ea în aceeasi masura din aceasta lume, ca si din cealalta?Esti trist de totdeauna, nu de acum. Si acest totdeauna e toata lumea înainte de nasterea ta. Nu-i tristetea amintirea vremii în care n-am fost?"
Author: Emil Cioran
5. "Inca de pe atunci, indepartat de la orice caldura si bucurie, ma ascundeam, ma linisteam pe mine insumi, in reveria lacoma, in solitara rumegare a lumii reintregite prin eu. Nu eram placut celorlalti, iar ura m-a intarcuit in singuratate. Singuratatea m-a facut mai trist si mai antipatic; tristetea mi-a strans inima si mi-a ascutit mintea. Firea mea deosebita m-a indepartat chiar de cei mai apropiati, iar despartirea m-a facut si mai deosebit."
Author: Giovanni Papini
6. "Simt tristetea pe care o raspandesc ochii mei mari deschisi in obscuritate. As dormi sa uit, as dormi."
Author: Jeni Acterian

Tristete Quotes Pictures

Quotes About Tristete
Quotes About Tristete
Quotes About Tristete

Today's Quote

I'm still prone to periods of isolation, still more fearful of the world out there and more averse to pleasure and risk than I'd like to be; I still direct more energy toward controlling and minimizing appetites than toward indulging them."
Author: Caroline Knapp

Famous Authors

Popular Topics