Top Uspomene Quotes

Browse top 5 famous quotes and sayings about Uspomene by most favorite authors.

Favorite Uspomene Quotes

1. "Ali do vraga sa starim uspomenama... Nisu one te koje me brinu... Mene sve više i više plaše nove uspomene... Što ih još nema? Gdje su se to zadržale?"
Author: Ðorde Balaševic
2. "Prošlost u vama živi u obliku uspomena, ali uspomene same po sebinisu problem. Zapravo kroz uspomene možemo uciti iz prošlosti i prošlih pogrešaka. Tek kad uspomene, odnosno misli o prošlosti, potpunoovladaju vama, pretvaraju se u teret, postanu problematicne i postanudio vašega osjecaja vlastitog identiteta. Vaša osobnost, uvjetovana prošlošcu,tada postaje zatvor. Uspomene su vam prožete osjecajem vlastiteosobnosti, a kroz pricu opisujete sebe onakvim kakvim se smatrate.To »malo ja« je privid koji prikriva vaš istinski identitet bezvremene ibezoblicne Prisutnosti."
Author: Eckhart Tolle
3. "Sve uspomene sa kaputa stresi, samo budi to što jesi, tu gde si, šta god da se desi ti budi ok. I nikad ne saznaj kako to boli kad nekoga voliš, a mrziš; kad mrziš, a voliš i lomiš se da izdrziš. Ostaje nada da ce nekad negde neko hteti da shvati mene, moja lutanja, maštanja i sanjanja, i znati da ih prati. I ko zna, možda jednom nadeš me - tamo gde prestajem ja gde pocinješ ti, gde stali smo mi, gde sada su drugi. Ali srešceš samo stranca, slucajnog prolaznika i pogled leden,iako te je taj neznanac nekada voleo više od sebe. (Jedan)"
Author: Marko Šelić
4. "Žene klimaju glavom, svaka ima nekoliko djece. Jedan djecak ih sluša i kaže: - Kad budem velik, ja cu ubijati Srbe ovako - podiže ruke i cilja kao da puca na nekoga ih velike blizine. Odrasli šute. S. zna da je djecak vidio kako su mu vojnici ubili starijeg brata, baš tako. Toj maloj ruci nedostaje samo oružje, sve je drugo vec tu. Svejedno je u koju ce zemlju otputovati, ovaj ce djecak jednog dana izvršiti svoju namjeru. S. izlazi iz sobe i diše, zrak je oštar poput noža. Jedna je generacija iz te sobe vec završila svoj život i svela ga na uspomene. Druga ce rasti sa željom da se osveti. Kao da su oni vec živi mrtvaci, misli S. Iznenada u ustima osjeca gorcinu."
Author: Slavenka Drakulić
5. "Tužne uspomene dugo drijemaju u jednom od bezbrojnih šupljina sjecanja, godinama, desetljecima, citavog života. Zatim jednog lijepog dana iskoce na površinu, bol koja ih prati iznova je prisutna, snažna i oštra kao onog davnog dana."
Author: Susanna Tamaro

Uspomene Quotes Pictures

Quotes About Uspomene
Quotes About Uspomene
Quotes About Uspomene

Today's Quote

The young reinvent the universe," he said. "And they give the new universe to us as their gift."
Author: Anne Rice

Famous Authors

Popular Topics