Top Utvare Quotes

Browse top 2 famous quotes and sayings about Utvare by most favorite authors.

Favorite Utvare Quotes

1. "Dosta je bilo! - izusti odlucno i svecano. - Dalje od mene, utvare, izmišljene strepnje, prividenja!... Ima još života! Zar nisam sad maloprije živio? Nije mi se još život ugasio s onom babuskarom! Bog da joj duši dao lako i... i dosta je bilo, bakice, vrijeme da se smirite! Sad je zavladalo kraljevstvo razuma i svijetla i... i volje, i snage... i da vidimo sada! Da se ogledamo! - dometne pakosno, kao da se obraca nekoj mracnoj sili i izaziva je."
Author: Fyodor Dostoyevsky
2. "Trebalo bi ubijati prošlost sa svakim danom što se ugasi. Izbrisati je da ne postoji, da ne boli. Lakše bi se podnosio dan što traje, ne bi se merio onim što više ne postoji. Ovako se mešaju utvare i život, pa nema ni cistog secanja, ni cistog života."
Author: Meša Selimović

Utvare Quotes Pictures

Quotes About Utvare
Quotes About Utvare

Today's Quote

I have my father's lopsided mouth. When I smile, my lips slope to one side. My doctor sister calls it my cerebral palsy mouth. I am very much a daddy's girl, and even though I would rather my smile wasn't crooked, there is something moving for me about having a mouth exactly like my father's."
Author: Chimamanda Ngozi Adichie

Famous Authors

Popular Topics