Top Zvijezde Quotes

Browse top 5 famous quotes and sayings about Zvijezde by most favorite authors.

Favorite Zvijezde Quotes

1. "Majka jastreb i baka škanjac zabranjuju njima povjerenom djetetu da napusti gnijezdo. NJEN je mladi život poput velike torte od koje majka i baka režu debele kriške, a i susjede cupkaju komadicke oduzimajuci Eriki i posljednje dostojanstvo. Probudi li se u bilo kojem dijelu njena tijela život, taj se dio proglašava trulim i mora se smjesta odsjeci. Previše besposlena švrljanja djevojci koja se posvetila glazbi može samo štetiti. Znaju stare Kohutice kamo nju vuce: onamo dolje k staroj brani, gdje se igraju decki i cure prskajuci se u plicaku. Glasno se smiju i nestaju pod vodom, ERIKA bi medu tim provincijalkama mogla zasjati poput zvijezde. Ona je ionako dresirana da uvijek bude prva i najbolja. Od malih je nogu uce da je sunce oko kojega se sve okrece. Jedino što mora ciniti mirno je stajati, a svi ce se, gledajuci je s obožavanjem, vrtjeti oko nje. Ona to pouzdano zna. Uvijek su joj govorili da je bolja od drugih. A Erika to naravno radije ne želi provjeravati,"
Author: Elfriede Jelinek
2. "Samoca je neovisnost, nju sam priželjkivao i godinama je nastojao izboriti. Bila je hladna, oh da, ali je bila i tiha, divno tiha i velika nalik na hladnu tihu prostoriju u kojoj se vrte zvijezde."
Author: Hermann Hesse
3. "Oh, znao sam: gonilo me, ranjavalo, razdiralo srce. Kad bi pala tiha noc i zvijezde zatreperile na nebu, moje srce dolazilo bi tiho, pritajeno šuljajuci se k meni, moleci me milost da budem dobar, da se sjetim njegovih patnji, da popustim njegovim osjecajima, dopustim mu samo nekoliko suza kojima bi se olakšalo cežnju za onom koja se uvukla u nj i tamo se zakovala..."
Author: Marija Jurić Zagorka
4. "Da, sve otkako je covjek prvi put digao glavu iznad ulaza u špilju da pogleda zvijezde na nebu i pomislio kako bi bilo lijepo imati jednu takvu zvijezdu samo za sebe, sanjao je o tome da drugi rade za njega i da on za to placa što je manje moguce."
Author: Marina Lewycka
5. "Sa sazvježdima nebeskih dubina oni brkaju zvijezde koje ostaju od pacijih nogu u mekom blatu kaljuže."
Author: Victor Hugo

Zvijezde Quotes Pictures

Quotes About Zvijezde
Quotes About Zvijezde
Quotes About Zvijezde

Today's Quote

To borrow from the writings of a spider named Charlotte: 'Silk is terrific!'"
Author: Cheryl Hayashi

Famous Authors

Popular Topics