Top Abrao Quotes

Browse top 3 famous quotes and sayings about Abrao by most favorite authors.

Favorite Abrao Quotes

1. "U meduvremenu Klemmer ismijava ženino tijelo zgrceno na podu. Ruga se da joj je s obzirom na godine vec pet do dvanaest! Erika ga zaklinje neka se sjeti svega lijepoga i ružnog što su prošli na nastavi. Pita ga molecivim glasom: Zar ti nije drago sjetiti se razlika medu sonatama? On se ruga muškarcima koji dopuštaju da im žene stalno prigovaraju. On nije jedan od njih, a ona je jednostavno pretjerala. I uopce, cudna je osoba. Gdje su joj sada bicevi i okovi? Klemmer joj ostavlja mogucnost izbora: ja ili ti. On je vec odabrao: sebe. Ali u mojoj mržnji ti se ponovo radaš, tješi je iznoseci naglas svoj stav. Zlostavljajuci je i dalje, udarajuci je po glavi, baca joj mamac: Da vec nisi žrtva, ne bi mogla postati žrtva! Obasipajuci je udarcima, pita je gdje joj je sada njeno divno pismo. Odgovor je suvišan."
Author: Elfriede Jelinek
2. "...A onda sam se sapleo o to „pobeci". Kad odeš, bežiš; kad bežiš, smatraš sebe slabijim. Kad se smatraš slabijim, ili uzmeš da ojacaš ili ce tvoj život uvek biti nekakvo bežanje. I onda mi sine: sve je do ugla kamere. Ako si pesimista, uvek ceš da nadeš nekog tužnog violinistu što svira rekvijem boljem sutra i demaskira ga u „malo sutra". Uvek ceš da nadeš ubedljiv dokaz da smo propali i da ništa ne vredi ni trud, ni talenat, ni vera u svoju zemlju. Ali, sa druge strane, ako gurneš ruku u gace i napipaš ono ispod falusa, naci ceš ne samo žargonski sinonim za hrabrost, nego i sidro koje ce te zadržati ovde. Lakim pogledom oko sebe, videceš ljude koji su uspešni i vredni svojoj zemlji, a nisu lopine. Samo ako si voljan da tako usmeriš kameru. Sve se bira. Ja sam tada odabrao tako, i nikad više nisam razmišljao da odem. (...) I dalje mi je žao prosjaka s violinom, ali sam uveren da takav postoji i u Americi."
Author: Marko Šelić
3. "Dok sam petljao oko rekvizita, primijetila je da se nisam usudio pogledati ni u koga. Pomislila je da ne želim gledati u ljude kako ne bih vidio nekog prijatelja ili bivšeg studenta, što bi moglo uzburkati moje emocije.Prije nego sam zapoceo, razabrao se žamor medu slušateljima. Oni koji su došli samo da bi vidjeli kako izgleda netko tko umire od raka gušterace vjerojatno su se pitali je li ovo moja prava kosa (da, tijekom kemoterapije nisam izgubio kosu) i hoce li oni osjetiti koliko sam blizu smrti dok budem govorio (moj odgovor: samo gledajte!«)."
Author: Randy Pausch

Abrao Quotes Pictures

Quotes About Abrao
Quotes About Abrao
Quotes About Abrao

Today's Quote

There is no limit of degradation to which power cannot bring anyone even with the loftiest principles. We would hope that being unprepared for power, they would be ineffective. Their task is not "seize power" (those who use this term show that they seek personal power for themselves) but to abolish the bases for power. Power to all means power to nobody in particular."
Author: Albert Meltzer

Famous Authors

Popular Topics