Top Copii Quotes

Browse top 12 famous quotes and sayings about Copii by most favorite authors.

Favorite Copii Quotes

1. "Batrânii se dau în vânt dupa copii, si copiii dupa batrâni , fiindca zeilor le place sa-i adune pe cei care se aseamana. Si de nu luam în seama ridurile si anii pe care îi poarta batrânetea, pot semana doua lucruri mai bine decât batrânul cu copilul?"
Author: Desiderius Erasmus
2. "Doar copiii si nebunii stiu sa nu minta."
Author: Emil Cioran
3. "In piata din fata garii am stat sa privesc un baiat. Si am admirat inca o data cum, in copilarie, timpul trecea incet, ca si cum ar fi fost incremenit. Un infinit se intinde intre Boboteaza care a trecut si aceea care va veni, iar aniversarile copiilor se succeda dupa atatea intamplari sau vise, incat urmatoarea pare la fel de departe pentru ei ca batranetea insasi ... asa cum orele copilariei sunt mai lungi, atunci cand imbatranesti orele se scurteaza, ca un astru care se invarte de fiecare data pe orbite tot mai mici, cu o viteza tot mai mare, la fel cum nici nu apuci sa te bucuri de cadouri, ca a si venit pe nesimtite o noua aniversare."
Author: Ernesto Sabato
4. "Este o crima, o rusine pentru fiecare om sa stie ca exista pe lume doua sute cincizeci de milioane de copii exploatati. Obligati sa munceasca de la cinci-sase ani, in locuri insalubre, sa presteze zile de munca istovitoare pentru cativa banuti cand au noroc, deoarece multi copii lucreaza in stare de sclavie sau semisclavie, fara protectie legala sau medicala. Aceste milioane de copii analfabeti, mai slabi si mai scunzi decat copiii nostri care merg la scoala, sufera de boli infectioase, rani, amputari si umilinte de toate felurile. Ii intalnim atat in marile orase ale lumii, cat si in tarile cele mai sarace. In America Latina exista cincisprezece milioane de copii exploatati."
Author: Ernesto Sabato
5. "Se plamadise cu incetul, intre ei, alaturi de limbajul ratiunii, si un limbaj al sufletului si al semnelor, la fel cum intre doua asezari omenesti se poate dura un drum larg, pe care trec carutele si calaretii, insa alaturi de el mai apar numeroase alte fagasuri laturalnice, de joaca sau de taina; drumeaguri ale copiilor, poteci pentru indragostiti, poteci abia luate in seama ale cainilor si pisicilor."
Author: Hermann Hesse
6. "Albi pelerini ai cailor de luna pe covoare, trei copii desculti, în lungi camesi de noapte (...) poposira în jurul unui gavanos cu dulceata."
Author: Ionel Teodoreanu
7. "Era bine acolo! Aceea era patria lui Danut luminata de focul din soba ca de un soare al covoarelor pe care dorm copii si viseaza pisici."
Author: Ionel Teodoreanu
8. "De ce iubim femeilePentru ca le zambesc tuturor copiilor mici care trec pe langa ele. Pentru ca merg pe strada drepte, cu capul sus, cu umerii trasi inapoi si nu raspund privirii tale cand le fixezi ca un maniac. Pnetru ca-ti spun <> exact atunci cand te iubesc mai putin, ca un fel de compensatie. Pnetru ca scriu fie extrem de delicat, colectionand mici observatii si schitand subtile nuante psihologice, fie brutal si scatologic ca nu cumva sa fie suspectate de literatura feminina. Pnetru ca sunt extrordinare cititoare, pentru care se scriu trei sferturi din poezia si proza lumii. Pnetru ca din ele-am iesit si-n ele ne-ntoarcem, si mintea noastra se roteste ca o planeta greoaie, mereu si mereu, numai in jurul lor."
Author: Mircea Cărtărescu
9. "Lucru de mirare, boierii, marii mosieri, profesorii universitari, ofiterii superiori, episcopii si fostii înalti demnitari s-au dovedit mai putin exigenti asupra igienei decît ciobanii, lucratorii si plugarii, care mai toti au fost - dupa cum singuri spuneau - scîrbosi si gingasi la mîncare si nu încetau de a stabili reguli profilactice mai abitir ca la institutul Pasteur sau norme de folosire a tinetei si de spalare pe mîini mai stricte decît ritualurile tribale ori ale ceremonialului defecarii unui brahman."
Author: Nicolae Steinhardt
10. "Incolo, ca in orice paradis, multe lucruri se rezolvau cu o simplitate de care sunt capabili numai copiii si zeii."
Author: Octavian Paler
11. "Cand eram mic m-au invatat ca drumul drept e cel mai scurt… dar acum trebuie sa ne-nvatam copiii ca drumul cel mai scurt nu e ala drept."
Author: Teodor Burnar
12. "... poate asta e cea mai mare calitate a femeilor ca ne fac pe noi, barba?ii, sa ne copilarim, sa ne jucam, ne fac sa fim copii. ?i ne mai fac uneori ?i... copii!"
Author: Vasile Rebreanu

Copii Quotes Pictures

Quotes About Copii
Quotes About Copii
Quotes About Copii

Today's Quote

He picked up one of Lorna's roses and set it in my lap. "Here." I picked it up and smelled it. He poked me in the shoulder. "See what I mean? Thorns don't stop you from sniffing. Or putting them in a vase on the kitchen table. You work around them.... Cause the rose is worth it... Think what you'd miss."
Author: Charles Martin

Famous Authors

Popular Topics