Top Dalma Quotes

Browse top 14 famous quotes and sayings about Dalma by most favorite authors.

Favorite Dalma Quotes

1. "– Látod. Mindenkitol azt kell követelni, amit az illeto megtehet. A tekintély legelso alapja az értelem – mondta a király. – Ha népednek azt parancsolod, vesse magát a tengerbe: föllázad, forradalmat csinál. Azért van jogom engedelmességet követelni, mert ésszeruek a parancsaim."
Author: Antoine De Saint Exupéry
2. "De azzal, ha valaki önmagával harcol, az a baj, hogy akkor is veszít, ha nyer. Egy ido után – sérülten, kimerülten – vagy elfogadja, hogy nové kell válnia – hogy no –, vagy vége. Ez a serdülokor brutális, radikális igazsága – hogy sokszor nem más, mint hosszú és fájdalmas irtóhadjárat. Azok az öncsonkító lányok karjukon és combjukon a pengenyomok rácsozatával csak arra emlékeztetik magukat, hogy a testük csatatér. Ha a borotvát nem veszi be a gyomruk, egy tetoválás is megteszi; vagy akár a fülbelövo pisztoly villámgyors csattanása Claire Szalonjában. Ez az. Itt is van. Megjelölted a tested, hogy visszaköveteld önmagad, hogy emlékeztesd magad arra, hol vagy: odabenn. Valahol. Valahol ott benn."
Author: Caitlin Moran
3. "But Erin let it slide. The child was only four years old; she had a whole lifetime to learn about sadness. Today was for Dalmatians, ice cream and new dolls."
Author: Carl Hiaasen
4. "Azért hoztam létre az OASIS-t, mert soha nem találtam a helyem a valóságban. Nem tudtam, hogyan teremtsek kapcsolatot az emberekkel. Egész életemben féltem. Egészen addig, amíg fel nem fogtam, hogy hamarosan vége. Akkor értettem meg, hogy néha, bármennyire is rémiszto és fájdalmas, a valóság az egyetlen hely, ahol igazi boldogságra találhatunk. És a valóság valós."
Author: Ernest Cline
5. "Over the years, Skye sampled every drug she could find, and like many addicts, had a working knowledge of pharmacology. She snorted coke and swallowed pills. She took downers—orange and red Seconal, red and ivory Dalmane, Miltown, Librium, Luminal, Nembutal, and Quaaludes. Blue devils, red birds, purple hearts. Enough of them sank her in a kind of coma, where she watched her own limbs suspended in front of her in syrup. For a party, there was Benzedrine, rushing in her veins and making her talk for an hour in one long sentence. Day to day, she carried yellow tablets loose in her pockets, Dilaudid and Percodan, and chewed them in the back of classrooms. But her favorite was the greatest pain reliever of them all, named for the German word for hero."
Author: Frederick Weisel
6. "Amit a moralisták az emberi szív mélységeinek neveznek, voltaképpen csalóka gondolatok, az egyéni érdek önkéntelen rezdülései. Ezek a lelki bonyodalmak, amelyekrol annyi üres szó esik, ezek a hirtelen pálfordulások, nem egyebek élvezeteink javára végzett számításoknál."
Author: Honoré De Balzac
7. "– Igen, általában ezt szokták gondolni. Hogy ami elmúlt, az kevésbé terhes, mint ami most történik, s hogy az elmúlás gondolatától majd megkönnyebbülünk. Hogy ami a múltban történt, az nem fáj annyira, mint ami most van, vagy hogy a dolgokat könnyebb elviselni, ha már elmúltak, akármilyen rémesek is voltak. Ez azonban azt jelenti, hogy ha valaki már meghalt, az kevésbé szörnyu, mintha most haldoklik, márpedig ez így elég értelmetlen, nem gondolod? Ha valaki meghalt, az jóvátehetetlen és sokkal fájdalmasabb, mert attól, hogy az o haláltusája véget ért, mi még tovább szenvedünk. Hogy is ne lebegne elottünk a haláltusája, ha egyszer ez volt az utolsó dolog, amit megosztott velünk, életben maradottakkal? Ami utána következik, számunkra már megközelíthetetlen, elotte azonban még együtt voltunk vele, egy dimenzióban, o is meg mi is, és ugyanazt a levegot szívtuk."
Author: Javier Marías
8. "Muszáj törodnöm vele. Valóságos fizikai fájdalmat okoz nekem, ha látom, hogy valamit rosszul csinálnak, amikor pedig olyan könnyen lehet jól is csinálni."
Author: Kurt Vonnegut
9. "Nagyon fájdalmas dolog a szerettünk halála. Tudjuk mindannyian, hogy földi életünk véges, és elobb-utóbb mi is a temetoben, egy sírhant alatt végezzük, ahonnan már sohasem kelünk fel, mégis… Az embert olyan váratlanul éri ez, ha a környezetében élokkel történik. Hasonló ahhoz az érzéshez, mint amikor valaki siet föl a lépcson a sötétben és számít arra, hogy van még egy lépcsofok, de a lába csak a levegot tapossa – ez olyan kellemetlen meglepetés, mert az elképzelés nem egyezik a valósággal."
Author: Lemony Snicket
10. "Olyan állapotban váltam el magától, amely csak növelte a fájdalmaimat. Arra gondolok, hogy mennyi sok lépést tesz, és mennyit teszek én is, és mennyit kell haladnunk így, amíg egyszer majd találkozunk. Szívem csak akkor nyugodt, ha maga mellett lehet, ez a természetes állapota, s az egyetlen, mely kedvére való."
Author: Madame De Sévigné
11. "Eszébe jutott Szerda megjegyzése, és önkéntelenül elmosolyodott: túl sok emberrel találkozott, akik mondogatták, hogy tilos elfojtani az érzéseket, ki kell mutatni az érzelmeket, szabadon kell ereszteni a fájdalmat. Árnyék úgy gondolta, sok minden szól az érzelmek elfojtása mellett. Ha elég sokáig és elég mélyen eltemeted oket, egy ido után nem érzel semmit."
Author: Neil Gaiman
12. "A gyerekkorom nem hiányzik, de az igen, ahogyan örömömet leltem a kis dolgokban, még akkor is, amikor a nagyobb dolgok összeomlottak körülöttem. Nem tudtam irányítani a világot, amiben voltam, nem tudtam otthagyni fájdalmas dolgokat, embereket vagy pillanatokat, de örömömet leltem kis dolgokban, boldoggá tettek. A tejsodó édes és krémes volt a számban, a sötét gyümölcsdarabok a vastag, rágós pudingban jellegzetes ízuek, és talán meghalok még éjjel, talán soha nem kerülök haza, de finom vacsora volt, és hittem Lettie Hempstockban."
Author: Neil Gaiman
13. "Dalmatia," Nico said, making Jason jump.Holy Romulus . . . Jason wished he could put a bell around Nico di Angelo's neck to remind him the guy was there. Nico had this disturbing habit of standing silently in the corner, blending into the shadows."
Author: Rick Riordan
14. "Ma járt le a borivás és a színház ellen tett fogadalmam, s úgy határoztam, élek is e szabadságommal, mielott újra fogadalmat teszek."
Author: Samuel Pepys

Dalma Quotes Pictures

Quotes About Dalma
Quotes About Dalma
Quotes About Dalma

Today's Quote

Sudah kukatakan padamu, Kawan, di negeri ini, mengharapkan bahagia datang dari pemerintah, agak sedikit riskan"
Author: Andrea Hirata

Famous Authors

Popular Topics