Top Divlji Quotes

Browse top 4 famous quotes and sayings about Divlji by most favorite authors.

Favorite Divlji Quotes

1. "Tada se pojavi neki glupan. Tada se, po prvi put, te toliko izoštrene oci prevare i u njima zasjaju lijepe boje. Ako glupan izgovori nekoliko stihova, vec misle da je pjesnik. Misle da on shvaca razvaljene parkete, vjeruju da on voli mungose. One misle da mu laska to povjerenje otrovnice koja se njiše, pod stolom, medu njegovim nogama. Poklanjaju mu svoje srce, koje je divlji vrt, njemu, koji voli samo njegovane perivoje. I tako glupan odvodi kraljevnu u ropstvo."
Author: Antoine De Saint Exupéry
2. "Covek u svom životu mora jednom izaci u divljinu i iskusiti zdravu, cak i dosadnu samocu. Tako ce otkriti da zavisi iskljucivo od sebe samog, pa spoznati svoje prave i skrivene moci."
Author: Haruki Murakami
3. "Možda ce u vrtu biti nešto drugacije - divlji bizoni, svemirski brod, brda crvenih ruža. Otvaram stražnja vrata vrlo polako, moleci svijet da mi donese nešto novo i iznenadujuce. Ali sve je zastrašujuce poznato - prazne gredice cvijeca, mokra trava i niski sivi oblaci."
Author: Jenny Downham
4. "Cujem pricu o covjeku koji je prije osamdesete imao 40,000 žena. Pitali ga da li se sjeca icega zanimljivog, uzbudljivih detalja, itd. Covjek je odgovorio da se eto nicega posebnog ne sjeca, da mu je to bilo isto kao popiti cašu vode. Ako se ova prica stavi u širi kontekst življenja, onda su sva putovanja, raftinzi na Uni, vožnje motorcikolom po francuskim plažama, izvanbracne avanture, seks, itd., samo divlji oganj, lažna vatra, koja gori ali ne grije, kako rece velikan hrvatskog pjesništva S S Kranjcevic u "Mir Vam!". Jedino što je izvorno i istinito su momenti koji su nam dani, a ako su nam dani, nema razloga da za njima tumaramo. Ta, doci ce ionako, najcešce iznenada, ako Gospod to tako odluci. Ako odluci?"
Author: Vinko Vrbanic

Divlji Quotes Pictures

Quotes About Divlji
Quotes About Divlji
Quotes About Divlji

Today's Quote

All dancers are creator,and all dancers are creats own world,to produce with music or rythm"."
Author: Avani Pagar

Famous Authors

Popular Topics